Z-Kitap açınca klavyenin kapanmaması

Okulumuza Pardus yazılımlı yeni e-tahtalar geldi. Bütün Z-Kitapları açabilsin diye wine yükledik. Bazı kitaplar açılınca klavye bir türlü kapanmıyor. Aşağı indirmeye çalışıyoruz, algılamıyor. Bu sorunu yaşayan ve çözümünü bulan var mı? Lütfen yardım edebilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba,

İnce Ayarlar > Eklentiler > Disable-touch-osk

aktif hale getirdiğinizde sağ üst panele gelecek ikinci klavye simgesinden klavyeyi kapatıp açabilirsiniz. (Yeşil/Kırmızı)

Eklentiler menüsünde bu seçenek yoksa sisteminizi paylaştığımız komutlar ile güncelleyip yeniden başlatınız ve ince ayarlardan tekrar kontrol ediniz.

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade

1 Beğeni

Merhabalar @cuneyt.ulusoy Bey. Desteğiniz için teşekkürler. Okulda bu işleri idare yapmıyor ve bir bilişim öğretmenimiz de yok. Ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Anladığım kadarıyla internetten araştırarak, sizlere sorarak sorunları gidermeye çalışıyorum. Takdir edersiniz ki sistem de çok yeni olduğu için bu konudaki bilgilerimiz ve deneyimimiz hayli kısıtlı. Açıkçası verdiğiniz komutları nereden, ne şekilde girip sistemi nasıl güncelleştireceğimi bilmiyorum. Gerçekleştirmem gereken adımları en başından itibaren, nereye tıklayıp komutları nereye yazacağım şekilde bilgilendirmeniz mümkün müdür acaba?

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.