Bu program, hali hazırda var olan programlara bir alternatiftir. Kullanım kolaylığı ve basit yapısı nedeniyle kullanıcı zorluk çekmeden programı yönetebilir ve istediği sonucu elde edebilir.
Yedek alma, bilişimde önemli bir konudur ve bazı durumlarda sıkça başvurulur. Bu nedenle, elimizde böyle bir alternatifin bulunmasının iyi olacağını düşündüm.
-Bedava
-Özgür
-Açık kaynaklı (GPL v3)
-Kolay kullanımlı
-Hızlı
-Küçük boyutlu
-Minimum sistem kaynağı kullanımı
-Minimum bağımlılık gerekliliği
Program, kurulduktan sonra derhal kullanıma hazırdır(umarım bir hatayla karşılaşmazsınız, titizlikle test ettim). Menünüzdeki programlar kategorilerine yerleşir. Adıyla çağırabilirsiniz. Çalıştırmak için tıklattığınızda, önce parola girmelisiniz; bu disklere sorunsuzca erişim ve üzerinde çalışmak için gereklidir.
Daha sonra kullanıma geçebilirsiniz.
DİKKAT! Bu program dikkatli kullanmadığınız takdirde veri kaybetmenize neden olabilir. Yanlış disk seçmeniz durumunda verilerinizin üzerine yazdırırsınız ve veri kurtarma programları dahi işe yaramaz. Bu nedenle, programı kullanırken azami dikkat gösterin ve ne yaptığınızı bilerek çalışın.
Gördüğünüz gibi ve dikkatle incelerseniz yazılımın arayüzü son derece anlaşılır ve esnektir. Bu, kullanım kolaylığı demektir. Öncelikle ne yapılacağını yukarıdan belirleyip daha sonra aşağı geçerek kaynak–>hedef seçmelisiniz. Daha sonra işlemi başlat deyin. İsterseniz işlemi durdurabilirsiniz.
Denemek isterseniz deb dosyası ve kaynaklar şurada:
Her türlü yoruma açığım. Eleştirebilir, öneride bulunabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
EDİT: Yarın, güzel bir program geliyor: Zeus HDD Doctor
Hakkında bölümü ekelenebilir
tema değişikliği eklenebilir
dil desteği eklenebilir.
yardım-destek sayfası oluşturulabilir. (açıklayıcı yazı veya dökümanlar)
Şimdilik sadece Hakkında ekledim.
Gelecek sürümlerde onları da hallederim.
Kapsamlı bir disk onarım programı yapmayı planlıyorum HDD Regenerator gibi mesela…
Başarılarınızın devamını dilerim, emeğinize sağlık; gerçekten çok güzel olmuş.
Ben de nacizane küçük bir öneride bulunmak isterim:
Disk kopyalama işleminin hatasız gerçekleşip gerçekleşmediğini MD5 veya SHA1 gibi araçlarla kontrol edip, buna dair bir çıktı sunması faydalı olabilir.
Programa başta ilerleme çubuğu ekledim. Ancak düzgün çalışmıyor.
İşlem başlangıcında yüzde 10’a gelip orada donuyor. İşlem bitince yüzde yüze gelip işlem bitiyor. Düzgün ilerlemesi için çok uğraştım ama bir türlü beceremedim. Ama yine uğraşırım hocam. Şuan yazılımda yeterli değilim o yüzden oluyor bunlar.
Yeniden deneyeceğim…
EDİT: Hocam ne yaptıysam ilerleme çubuğunu ekleyebiliyor ama hareket ettiremiyorum. Daha önce de söylediğim gibi yazılım bilmediğimden benim üstesinden gelemeyeceğim yerlere çıkıyor işin ucu. Fakat onun yerinde durum satırı ekledim.
Altta, işem başlayınca “İşlem sürüyor: …” şeklinde bir yazı bastırıyorum. Bir deneyebilirsiniz.