Pardus 19 nasıl olacak

Bir kaç gündür aklımda olan bir soru var. Eski kurumsal 5 kde masa üstünü kullanıyordu. Bu bir tarafa bırakılıp xfce masa üstüne geçildi. Şimdi bu masaüstü geliştiriliyor ve pardus 19 çıkana kadar bir çok geliştirme olacaktir. Bizde bu masaüstünü öğrenmeye çalışıyoruz. Yarın 19 çıktığında da bu çalışmalar bir tarafa bırakılıp başka birşey çıkarılırmı? Yoksa hep aynı kabuk üzerindenmi devam edilir? Yuvarlanan sürüm olma ihtimali varmı? Her yeni versiyonda bizimdemi formatlanmamiz gerekiyor.

1 Beğeni

Zaten rolling release bu tür sorularınız olduğunda lütfen sürüm notlarını inceleyiniz.

Herkes şu işi karıştırıyor, MASAÜSTÜ ORTAMI (Desktop Environment) ile DAĞITIM (release) alakasız şeyler, önceki Pardus da yer alan, yapılan yanlışlar bunda yok. İstediğiniz Pardus Dağıtımını (17 ve sonrası) istediğiniz Masaüstü ortamıyla kullanabilirsiniz, hatta DDE desteğimiz bile mevcut. Pardus 19 çıktığında, hiç güncelleme yapmamış bir Pardus 17.0 kullanıcısı bile güncelleme yaparak 19 a geçirebilecek kendisini. Dağıtımdaki isimlendirmeler (17, 19, 21 …) Uzun dönem destek(LTS) tarihlerini kesinleştirmek için yapılmış bir ayrımdır. Ve bu uydurulmuş bir yöntem değil yıllardır büyük distrolarda uygulanan yöntemdir. (Fedora, ubuntu vb.).

Saygılarımla.

2 Beğeni

Yunus Emre Bey Pardus 19 yakın mı?Yoksa İnşallah Kurulumu daha kolay hale getirirsiniz.

3 Temmuz 2019’da çıkacakmış.

1 Beğeni

Cevabınız için tesekkurler. Umarım pardus sürekli uzerine koyarak yoluna devam eder. Başarılarınızın devamını diliyorum.