Pardus Mağaza ( ~beta sürümü yayınlandı)

pkexec pardus-store

komutunu denermisiniz asıl çalışan komut bu simgeye tıklayınca.

1 Beğeni

parola sordu sonrasında sorunsuz açıldı.

sorun şu: pardus mağazayı komut satırından açınca parolayı komut satırından giriyoruz ve açılıyor Fakat üzerine çift tıklayınca parola girmemiz için bize gelmesi gereken pencere gelmiyor. Yani sorun tam olarak bize parola girmemiz için gelmesi gereken grafik arayüzde

1 Beğeni

Bende aynı sorunu yaşadım. Hangi paketleri kurmam gerekir. Masaüstü kayboldu diye konu açtım ama sonuç anlamıştım.

aşağıdaki konuda anlatıldığı gibi pantheon masaüstü kurmayı deneyebilir misiniz?

kurulumdan sonra oturum açma ekranında şifreyi girmeden önce ayar simgesinden pantheon masaüstünü seçiniz.

aşağıdaki linkte yazılanları inceleyiniz.

@Yunusemre bey, Mağazamız çıktığından beri takipteyim mağazamız çok güzel ilerliyor, her hafta program eklenmesi sayesinde daha da zenginleşiyor. Vaktiniz olduğu kadarıyla nacizane 2 önerim olacaktı;

1.Önerim : Kategori Önerileri
1- Yeni Eklenenler Kategorisi ( Her hafta 1 program eklediğinize göre son 1 ay gösterilebilir veya son eklenen 5 program görünebilir, tercih sizindir )

2- En çok yüklenenler Kategorisi ( Bunun için de en çok yüklenen 10 program listelenebilir mesela, tabi bunun için her kurulum yapılan bilgisayardan sunucuya veri gönderilmesi gerekecek sanırım )

Bu 2 kategoriden hangileri mümkün olur bilmiyorum ama nacizane tavsiyem.

2.Önerim
Kategori önerilerim dışında, Pardus’un önceliği bildiğim kadarıyla öncelikle kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasını sağlamak. Bunun için de kamu kurumlarında kullanılan programların mağazada olması kamu kurumlarının geçişini daha da kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.
Outlook ve LibreOffice zaten büyük bir sorunu hallediyor, bunun dışında örneğin Milli Eğitim Bakanlığı için Doküman Yönetim Sistemi (DYS), İçişleri Bakanlığı için EBYS, e-İmza Kurulumu …vb paketler mağazaya eklenebilir. Kamu kurumlarının göç işlemlerinde zaten ilgili ekip arkadaşlarınız kurulumlara yardımcı oluyor. Onlardan da dönüt alınarak en fazla hangi paketlerin kurulduğu yönünde bilgi alınıp o şekilde mağazaya eklenebilir.

Mağaza geliştikçe daha da mükemmele doğru gidecek inşallah.

İyi çalışmalar, tekrar elinize sağlık.

6 Beğeni

Selamün Aleyküm

Şahane. Özellikle 2. öneri, kamu kurumlarında dönüşüm için çok olumlu olur. Çünkü en büyük etkenlerden biri(bizzat yaşadığım için söylüyorum), BT elemanlarının bu konuya yaklaşmayışı. Kimisi bilmiyor, kimisi ise az biliyor. Bu sebepten kolaylaştırıcı etkenler dönüşüme hız katacaktır.

Selametle…

3 Beğeni

5-10 tane hesap tablosu ile yapılmış programlar okul işlerini yapmak için Windoows kullanmak ne acı bir durum oysaki bu hesap tablosu ile yaplımış programlar yerine bu işleri yapacak programlar ağ üzerinde çalışır şekilde bakanlıklar bazında yapılabilir.PARDUS MAĞAZA YA DA bu tür işleri yapan programlar konulabilir.Mesela okullarda en çok kullandığımız prgramlardan bazıları Memurlar için terfi takip programı imza duyuru takip programı ,Sürekli görev yolluğu programı,Maaş programı maaşlar her ne kadar KBS de yapılıyor olsa da geçmiş yıllara ait eksik ödemelerine elde yapılmaktadır.Geriye dönük terfi hesaplama programı vb.

2 Beğeni

Ev de ki pc ye pardusu yükledim ama mağaza açılmıyor. şifreyi giriyorum fakat ekran görüntüsü dahi yok

hala açılmadı ve şu şekilde

Polat bey eğer acmak istiyorsanız şöyle yazın: sudo pardus-store

bu şekilde yanıt veriyor

Siz root olmuşsunuz, pardus-store yazmanız yeterli.

pardus-store

yazdım ama hiçbir şey olmadı

polat bey size şöyle birşey önerebilirim
1.sudo apt purge pardus-store (tüm bağınlıklarıyala kalıdrımayı )
2.sudo apt install pardus-store (Tekra kurmayı deneyebilirsiniz)
3 Eğer bunlarıda yapı olmadıyasa servisleri yeniden başlatıması icin ya cıkış yapabilirsin sonra tekrar giriş veya sistemi yeniden başltırsınız(reboot)
yabancı sitelere baktım ama kimisinde bug kimsinde benim dediğim yendiden yükleme diyorlar

Yukarıda Yunus Emre Bey’in belirttiği “pkexec pardus-store” komutunu denediniz mi acaba?

kusura bakmayın sizi de yoruyorum ama bu komutları girdim mağaza silindi. kalkmış.

estafullah, şimdi tekrar yükleyin sudo apt install pardus-store komuduyla


şimdi bu şekilde oldu ama hala uygulama yok