Alternatif Tarayıcı Listesi

Özellikle son dönemde yaşanan olaylardan sonra başlayan boykot hareketi bizim için de güzel bir fırsat. Bunu buraya da taşımak istiyoruz. Piyasada çok kullanılan uygulamaların alternatiflerini içeren bir liste hazırlamak istiyoruz. Sizin de listedeki programlarla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca hem alternatif olabilecek hem de olumsuz listeye eklenecek programlarla ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Gelen yorumlara göre liste düzenlenmeye deva edilecektir.

Önermediklerimiz:
Google Chrome

Alternatifler:
Firefox, Brave, LibreWolf, WaterFox, Vuhuv (sadece mobilde), Yaani (sadece mobilde). Çok önermemekle birlikte Chromium ve Opera da buraya eklenebilir.

Önerimiz:
Firefox.

4 Beğeni

Selamunaleyküm Hocam
Mobil için ben genel işlemler için vuhuv kullanıyorum diğer tarayıcılardan bana daha hızlı geliyor.
Ama işlevsellik olarak firefox kesinlikle öneririm hatta son güncellemeden sonra artık 400 den fazla eklenti ekleyebiliyoruz. Yaninin veri politikası pek hoşuma gitmediği için kişiye kalmış.

2 Beğeni

Uzun zamandır sadece Brave kullanıyorum. Reklam ve takip engelleyici kalkanları gerçekten çok güzel. Hızlı olduğunu da düşünüyorum.

Aleyküm selam hocam. Bende o olayı çözemiyorum. Yerli uygulamaların kronik sorunu ya veriyi çok toplarlar ya da (Meşhur arama motoru) ve (meşhur yazılım şirketi) ile anlaşmalıdırlar.

1 Beğeni

Firefox hem mobilde, hem da bilgisayarda.

3 Beğeni

Chromium halihazırda Google tarafından başlatılan bir proje. Ayrıca saf Chromium’un Chrome’dan pek farkı yok.

Açık kaynak olduğu için listeye ekledik. Sizin yazdıklarınızla aynı sebeplerden dolayı da çok önermemekle birlikte diye yazdım. Alternatif listesi çoğalırsa listeden silebiliriz bile.

Mobilde android kullanıyorsanız Iceraven kullanın. Firefox’un masaüstü sürümündeki eklenti mağazasını kullanabiliyorsunuz. Şahane bir şey benim için.

hocam şu anki firefoxta da eklentiler geldi. firefoxtakiler haricinde ek özelliği var mı

Biraz detay vererek uygulamayı tanıtır mısınız? Ona göre listeye ekleyebiliriz.

Kaynak (Translate Çevirisi): https://brave.com/

Brave üzerinde Vuhuv kullanıyorum, gayet memnunum :grinning:

2 Beğeni

Eklenti ve diğer kullanımlar açısından karşılaştırınca nasıl? Mesela reklam engelleme dediğiniz kısım Firefox’ta bir eklenti ile rahatça yapılabiliyor. :slight_smile:
Son kullanıcı için kullanım pratikliği ve seçenek çokluğu çok önemli bir madde.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.

Valla eklenti kısmını hiç denenedim, çünkü eklenti kullanma alışkanlığım yok. Tarayıcının hızlı olması ve gizlilik ayarları hoşuma gidiyor. Ayrıca tahminimce Chromium tabanlı olduğundan dolayı Chrome gibi siteleri görüntülerken sorun yaşamıyorum. Eba, eokul, MEBBİS, dys web falan rahatlıkla kullanabiliyorum. Son kullanıcıyı sinir edecek yanı şu olabilir, yerleşik koruma kalkanı özelliği bazı sitelerde çeşitli içeriklerin açılmasını da engelliyor. Mesela bazen YouTube videosu çalışmıyor videodan önce reklam girdiği için. Kalkanı kapatınca açılıyor.

Firefox’ta uBlok Origin eklentisiyle tüm reklamlar otomatik engelleniyor. Youtube’da bir sıkıntı yaşanmıyor. e-okul vs onlarda da hiçbir sıkıntı yok. Brave kullanmadığım için hız konusunda bir yorum yapamayacağım ama chrome’a göre bir tık yavaş kalıyor firefox.

Hocam o da son kullanıcıyı başka alternatife veya google a geri dönmeye sevk edecektir. Buna bir çözüm bulabilir miyiz?

Onu yazılımcılara sormak lazım. Ben yazılım kısmından çok anlamıyorum. Ama ciddi bir hız farkı yok. Bir tık var. :slight_smile:

1 Beğeni