Alternatif Web Tarayıcıları Önerileri

Hocam bende normalde mobilde firefox+vuhuv kullanıyorum. Bilgisayarımda firefoxa ekleyemedim konuyu görünce sorayım dedim. Düz firefoxa nasıl ekleyebilirim?

Bu arada tablis deneyeceğim özelleştirmeler güzelmiş.

@Muhammed_Emin hocam ilk önce vuhuv.com a giriyoruz, zaten otomatik olarak (2.) kısımda ekleme butonu gelecektir. (eğer sizde (2.) kısım yoksa araç çubuğu üzerine gelip özelleştir diyerek arama kısmını ekleyebilirsiniz)


varsayılan yapmak için ise ayarlardan aramaya gelip Vuhuv’u seçebilirsiniz

3 Beğeni

Uzun süredir varsayılan olarak duckduckgodan vuhuva geçmeyi deniyordum. Allah razı olsun hocam.

1 Beğeni

@Muhammed_Emin amin cümlemizden

1 Beğeni

Maalesef yerli ve milli bir tarayıcımız olmadığı için şu an en mükemmel firefox kullanıyoruz

1 Beğeni

Bu konu burada konuşuldu zaten yakın zamanda. :slight_smile:

1 Beğeni

Olsun yine konuşulsun :laughing: Sonuçta 21 ocak da konu kapanmış sürekli güncel olmamız lazım değil mi? Her an herkesin fikri değişebilir. Konunun var ve açık olması önemli. :wink:

MS Edge’yi bende kullanıyorum önerim FireFox veya MS Edgeden yana olacaktır ve Pardus için yerli bir web tarayıcı üzerinde çalışıyorum. Açık kaynak olan Min’in üzerine yazdım dün ilk değişikliklerle test ettim ama Min tarayıcısı zaten “minimal” olmayı tercih ettiği için çok basit kaldı amacım firefox tabanını kullanmak ve o şekilde güzel bir tarayıcı yazmak olacak. Umarım Pardus’a layık bir şeyler ortaya çıkartabilirim :slight_smile:
"Düzeltme: Tarayıcı çapraz platform destekliyor MacOS’tan emin değilim ama bütün Linux dağıtımları ve Windows işletim sistemi için çalışabilir ayrıca ekran görüntüsü:


"

3 Beğeni

Yerli bir web tarayıcısı üzerinde çalışman taktir edilesi bir durum :clap: :clap: İnşAllah istediğin sonucu ve projeyi elde edersin. Birde bu yaptığın Proje sadece pardus değil diğer linux işletim sistemlerin de de çalışılabilir duruma gelebilir.

1 Beğeni

Github reposu var mı? Yada izlediğiniz yol ve yöntemleri burada konu açarak paylaşabilir misiniz. Elimizden geldiğince bizde katkıda bulunalım.

1 Beğeni

Selamün aleyküm.
Egehan’cığım, uygulamanı yükledim .Biraz inceledim. Eksiklerinin tamamlanması için senin gibi yazılımdan anlayan bir ekip kurarak çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ellerine sağlık

1 Beğeni

Evet, Github üzerinden kaynak kodlarını paylaşacaktım bugün ancak kardeşim maalesef Pardus kullanmak istemiyordu ve oyun oynamak için Windows lazımdı bende Pardus’u yüklerken acele edip windows boot manageri silmiştim o yüzden Windows’u yüklemekle falan uğraşırken Pardus’uda sildim daha gecenin 2sinde tekrar kuruyorum her şeyi o yüzden aksadı ama bu hafta içerisinde kesinlikle paylaşacağım. Min tabanını kullanıyordum ancak Firefox tabanlı tarayıcı daha mantıklı ve güçlü olacağından Waterfox tarayıcısının (Firefox tabanlı gizlilik odaklı tarayıcı) kaynak kodları üzerine yazacağım. Zaten bu forumda gelişmeleri falan her şeyi aktaracağım. Katkıda bulunmak isteyenlere teşekkür ederim bu yolda kararlıyım inşallah 15 yaşımda kendi yazdığım tarayıcım başarılı olabilir…

2 Beğeni

Yeni sürümleri yakınlarda yayınlayacağım şu an bilerek dağıtmıyorum. Teşekkürler

GitHub - VastSea0/Anka: Anka browser Şu anda bu repoda 1.0.1 sürümü Deb paketi halinde var bir sonraki güncellemeler de Eklenti özelliği eklemeyi düşünüyorum nasıl yapacağım pek emin değilim ama Chromium tabanını kullanıyorum maalesef Firefox tabanına geçemedim bir türlü bağımlıkları düzeltemedim o yüzden taban hala aynı. Önemli güncellemeleri repo ve buradan duyurabilirim…

1 Beğeni

Son yıldır hepsini denedim ve:

Firefox kullanıyorum ve memnunum (ana tarayıcım).
MS Edge son derece iyi, Chrome’u bana bıraktırdı Edge. Edge’i ücretsiz YZ kullanımı için kullanmaya başladım, sonrasında beni ikna etti :slight_smile:
Alternatif tarayıcı kullanmak isteyenler için: Vivaldi öneriyorum. Sık güncelleniyor, özellik ve özelleştirme canavarı bir tarayıcı. Perforans olarak da çok başarılı.

1 Beğeni

Vivaldi tarayıcısını ek olarak bilgisayarımda kullanıyorum çok fazla özelliğe sahip RSS akışları, E-posta, Takvim gibi ek özellikler ile sadece tarayıcı kullanarak neredeyse bütün rutin işlerimi halledebiliyorum.

Merhaba daha önce bir tarayıcı geliştirdiğimi duyurmuştum şimdi ise bu tarayıcı hakkında güzel bir haber vermek istiyorum, 29 Mart 2024 de geliştirdiğim tarayıcıyı Firefox’un tabanına geçirmeye başladım daha önce Chromium tabanlı bir tarayıcıyken artık bir Firefox çatalı olarak yer alacak LibreWolf, GNUIceCat, PaleMoon, Waterfox ve Tor gibi artık Firefox ile tam uyumlu çalışacak. Firefox bir çok kişiye göre en iyi tarayıcı olduğunu biliyorum ve bende öyle düşünüyorum özgür yazılıma verdiği destek ve özellikle geliştiriciye sunduğu belgeler ile bana kalırsa geliştirmesi ne kadar karmaşık veya zor olsa da yine sunduğu belgeler ve topluluk ile geliştirmeye değecek bir tarayıcı. Hüma Web Tarayıcı veya tam Türkçe adı ile Hüma Ağ Tarayıcısı şu anda Chromium tabanlı sürümde yaptığı her şeyi çalıştıramıyor bunun nedeni daha yeni bu tabana geçmiş olmam şu anda tarayıcıyı Türkçe yapmaya çalışıyorum çünkü Tarayıcının bütün her yeri ingilizce olarak yazılmış ( bahsetitğim kısım kodlar değil dil dosyaları örnek ayarlar sayfasına girdiğinizde ayarlar ingilizce dilindedir) ben şu anda bunu çevirmeye çalışıyorum bu yazıyı ise hem bunu duyurmak hemde ufak bir yardım istemek için aldım istediğim şey bahsettiğim dil dosyalarını Türkçeye çevirecek gönüllü ve ne yaptığını bilen deneyimi olan ve destek vermek kimselerdir çevirilecek kısmı kendi GitHub hesabımdan bir repoda paylaşmayı düşünüyorum ve iletişim kurabilmek için ise Discord sunucum olacak ayrıca Tarayıcı her iki sürümdede (Chromium ve Firefox) bir özgür yazılım projesi olarak sunulacak ancak kaynak kodları Haziran ayına kadar paylaşılmayacak ve bu tarihe kadar kullanıma sunulmayacak (Kullanan kişiler elbet olacak ancak bunlar test kullanıcıları olacağı için çok kişi olmayacaklar daha çok tanıdığım yüz yüze geldiğim kişiler/arkadaşlarım olacak) ve hali hazırda Firefox kullanan ve şu anki sürümün temasını deneyimlemek isteyen kişiler “Hüma Browser Theme 2.0 – Get this Theme for 🦊 Firefox (en-US)” bu temayı tarayıcılarına kurabilirler çünkü tarayıcı varsayılan olarak bu temada gelecek şekilde ayarlayacağım ayrıca tarayıcı için bir logoya ihtiyacım var bunuda Discord sunucusunda konuşacağız “Hüma Özgür Yazılım Projesi” DESTEK VERECEK HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM İYİ GÜNLER!

1 Beğeni

Açıkçası temayı pek beğenmedim.
Varsayılan tema için daha doğru renkler seçilebilir; gri, siyah, açık mavi vs.

@VastSea0 Takdir sizin.

Tema logonun kendi renklerinden oluşuyor logo ise Hüma kuşunun renklerinden o yüzden öyle

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.