Alternatif Web Tarayıcıları Önerileri

Merhaba Pardus Topluluğu,

Günümüzde web tarayıcıları, internet deneyimimizde kritik bir rol oynuyor. Şu anda kullandığım Microsoft Edge ile ilgili bazı özel nedenlerim var, ancak farklı bir deneyim arayışındayım ve sizlerin önerilerini almak istiyorum.

Şu anki tercihim Microsoft Edge, çünkü Microsoft hesabım ile senkronize olabiliyor ve bir dizi kullanışlı özellik sunuyor. Ancak, açık kaynaklı ve özgür yazılım olmaması beni düşündürüyor.

Sizlerle paylaşmak istediğim konular şunlar:

  1. Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz ve kullanma sebebiniz nedir?
  2. Açık kaynaklı ve özgür yazılım tabanlı hangi tarayıcıları önerirsiniz?
  3. Önerdiğiniz tarayıcıyı kullanmamız için bize nedenlerinizi anlatır mısınız?
  4. Tarayıcı seçerken sizin için en önemli özellikler nelerdir?
  5. Web tarayıcısı değişikliği düşünenler için genel tavsiyeleriniz nelerdir?

Her birinizin deneyimlerinden ve önerilerinden yararlanmak için sabırsızlanıyorum. Teşekkür ederim!

Firefox > konu kilit :slight_smile:

MS övmek baştan ayıp.

5 Beğeni

MS övmek için değil uzun zamandır kullandığım için ve çeşitli sebeplerden ötürü farklı tarayıcıya geçmemem gerektiğini düşünüyorum.

Firefox bilindik tarayıcı :laughing: Başka alternatifler vardır bence. Paylaşmak istediğiniz bir web browser olursa paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

Selamunaleyküm
hocam Firefox varken diğer tarayıcılara geçemiyorum.
Bir kaç görsel


resim
resim
resim

  • Açık kaynak
  • Özelleştirmede sınır yok gibi
  • firefoxun kendi hesap yönetimi ile telefon bilgisayar senkronize olabiliyor şifreler ve geçmiş dahil
  • Başlangıçta veri toplama açık gelmiyor
  • konteynır mantığıyla bir site başka bir sitenin verisini okuyamıyor veya birden fazla sanki tarayıcı varış gibi farklı hesaplara farklı konteynırlada girebiliyorsunuz.
  • Chromium tabanlı değil. (Firefox hariç tüm tarayıcılar Google öncülüğündeki chromiumu kullanıyor)

Tavsiye olarak:

  • ms den geçmek için tarayıcı bilgilerninizi firefoxa aktarabiliyorsunuz
  • ms hesabı kullanarak neredeyse ms’e vermediğiniz veri olmadığını da hatırlatmak isterim

Eklenti tavsiyeleri:

hocam inşAllah yeterli olmuştur. Eğer hala bir tavsiye ararsanız açık kaynak olarak belki barve’e bakılabilir. ama pek kullanamadım

Hocam öyle bir anlattınız ki Firefox kullanasım geldi. :rofl: Linux işletim sistemlerinde zaten varsayılan olarak geliyor birde. Verileri Ms den aktarabildiğimi zaten biliyordum. Bir bakacağım, Kullanmayı deneyeceğim. Eklenti tavsiyelerde iyi olmuş. :clap:

1 Beğeni

@Eren_Dogu o zaman amaca ulaşmışız inşAllah😅.

@Arastirmaci Hocam arama motoru olarak ne kullanıyorsunuz?

@Muhammed_Emin tabiki de Vuhuv hocam.
Hem milli hem manevi değerlere bağlı, arama sonuçları Türkçe ve İngilizce için güzel sonuç veren severek kullandığım bir aram motoru
resim
hocam tablisi vuhuvla kullanmak isterseniz bi ara pull request açmıştım ama hala eklenmesini resmi olarak bekliyorum. siz kullnamak isterseniz bu kısmı değiştirebilirsiniz

2 Beğeni

Hocam bende normalde mobilde firefox+vuhuv kullanıyorum. Bilgisayarımda firefoxa ekleyemedim konuyu görünce sorayım dedim. Düz firefoxa nasıl ekleyebilirim?

Bu arada tablis deneyeceğim özelleştirmeler güzelmiş.

@Muhammed_Emin hocam ilk önce vuhuv.com a giriyoruz, zaten otomatik olarak (2.) kısımda ekleme butonu gelecektir. (eğer sizde (2.) kısım yoksa araç çubuğu üzerine gelip özelleştir diyerek arama kısmını ekleyebilirsiniz)


varsayılan yapmak için ise ayarlardan aramaya gelip Vuhuv’u seçebilirsiniz

3 Beğeni

Uzun süredir varsayılan olarak duckduckgodan vuhuva geçmeyi deniyordum. Allah razı olsun hocam.

1 Beğeni

@Muhammed_Emin amin cümlemizden

1 Beğeni

Maalesef yerli ve milli bir tarayıcımız olmadığı için şu an en mükemmel firefox kullanıyoruz

1 Beğeni

Bu konu burada konuşuldu zaten yakın zamanda. :slight_smile:

1 Beğeni

Olsun yine konuşulsun :laughing: Sonuçta 21 ocak da konu kapanmış sürekli güncel olmamız lazım değil mi? Her an herkesin fikri değişebilir. Konunun var ve açık olması önemli. :wink:

MS Edge’yi bende kullanıyorum önerim FireFox veya MS Edgeden yana olacaktır ve Pardus için yerli bir web tarayıcı üzerinde çalışıyorum. Açık kaynak olan Min’in üzerine yazdım dün ilk değişikliklerle test ettim ama Min tarayıcısı zaten “minimal” olmayı tercih ettiği için çok basit kaldı amacım firefox tabanını kullanmak ve o şekilde güzel bir tarayıcı yazmak olacak. Umarım Pardus’a layık bir şeyler ortaya çıkartabilirim :slight_smile:
"Düzeltme: Tarayıcı çapraz platform destekliyor MacOS’tan emin değilim ama bütün Linux dağıtımları ve Windows işletim sistemi için çalışabilir ayrıca ekran görüntüsü:


"

3 Beğeni

Yerli bir web tarayıcısı üzerinde çalışman taktir edilesi bir durum :clap: :clap: İnşAllah istediğin sonucu ve projeyi elde edersin. Birde bu yaptığın Proje sadece pardus değil diğer linux işletim sistemlerin de de çalışılabilir duruma gelebilir.

1 Beğeni

Github reposu var mı? Yada izlediğiniz yol ve yöntemleri burada konu açarak paylaşabilir misiniz. Elimizden geldiğince bizde katkıda bulunalım.

1 Beğeni

Selamün aleyküm.
Egehan’cığım, uygulamanı yükledim .Biraz inceledim. Eksiklerinin tamamlanması için senin gibi yazılımdan anlayan bir ekip kurarak çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ellerine sağlık

1 Beğeni

Evet, Github üzerinden kaynak kodlarını paylaşacaktım bugün ancak kardeşim maalesef Pardus kullanmak istemiyordu ve oyun oynamak için Windows lazımdı bende Pardus’u yüklerken acele edip windows boot manageri silmiştim o yüzden Windows’u yüklemekle falan uğraşırken Pardus’uda sildim daha gecenin 2sinde tekrar kuruyorum her şeyi o yüzden aksadı ama bu hafta içerisinde kesinlikle paylaşacağım. Min tabanını kullanıyordum ancak Firefox tabanlı tarayıcı daha mantıklı ve güçlü olacağından Waterfox tarayıcısının (Firefox tabanlı gizlilik odaklı tarayıcı) kaynak kodları üzerine yazacağım. Zaten bu forumda gelişmeleri falan her şeyi aktaracağım. Katkıda bulunmak isteyenlere teşekkür ederim bu yolda kararlıyım inşallah 15 yaşımda kendi yazdığım tarayıcım başarılı olabilir…

2 Beğeni