arkadaslar hp dizustu bilgisayarlar pardus kurduktan sonra wifi proplemleri yasiyor.Baglanti kurulmasina ragmen arada baglanti gidiyor ve bilgisayar hala bagli gorundugu icin internet var saniyorsunuz.Bu yazici baglanma sorununu da doguruyor tabiki.ag baglantisi kopup tekrar baglandigi icin yaziciya da bazen yazdirdiginiz vakit yazdirma islemini gerceklestirmiyor.iste cozumu bu videoda.youtube linkine tiklayip.izleyin alt yazida paylasilanlari terminalden kopyala yapistir yaparak islemi gerceklestirin.
sık sık kesilmeyi bu kod ile engellemiştim.
bir süre düzgün çalıştıktan sonra gene sık sık kesilmeye başladı.
Ağ yönetimini etkinleştir kutucuğu ile ağ bağlantılarını yeniden başlatmadan çalışmıyor.
opensuse, ubuntu,debian,deepin linux dağıtımlarında da çalışmıyor bu bcm43142 kartı.
Linuxliteos kullanınca kesilme sorunu yaşamıyorum.Ama onunda kerneli eski.
Burdaki youtube videosu altindaki terminal komutlarini kopyala yapistir yaparak surucumu kurdum.wifi ucak gibi oldu windowstan daha hizli.Videoda ve aciklamada hangi surucu modellerini destekledigi yaziyor.
Ayrica surucu modelinizi terminalden su komutla kontrol edebilirsiniz.
Hocam bende broadcom 4313 var. benim de wifi ilk kurduğumda düzgün çalışmıyordu sorun driver veya modüllerde ben github dan sorunumu çözmüştüm. Fakat bir türlü nereden bulduğumu hatırlayamadım. Yabancı kaynaklarada bakmıştım. Neyse bir çok forumda bu paket önerilmiş http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/non-free/b/broadcom-sta/broadcom-sta-dkms_6.30.223.271-10_all.deb
indirdikten sonra kurmak için dosyanın bulunduğu dizine gelin sağ tıklayın ve uç biriminde aç deyin. sudo dpkg -i broadcom-sta-dkms_6.30.223.271-10_all.deb
reboot computer den sonra yazilanlari da yaptin mi?
Bende ayni senin yasadigin sorunu yasadim internet baglantisi asiri bir sekilde yavasti ve arada bir internet baglantisi var gibi görunuyor fakat internete baglanamadi hatasi aliyordum.Bende ilk basta rebot computer kismina kadar olani yapmistim diger geri kalanlari yapmayi unutmustum.fakat sonradan farkettim hepsini eksiksiz yapinca duzeldi.
hatta benim wifi agimda 5ghz görunmuyordu bunlari yapinca 5ghz destegide geldi.