EBA Canlı Ders Uygulaması

Selamün Aleyküm
Yazılım herkese açık mı? Paylaşma imkanınız var mı?

1 Beğeni

Milli Eğitimin sunduğu bu canlı ders programı zoom programının aynısı. Acaba zoom programını pardusa kursak iş görür mü?

2 Beğeni

Aleyküm selam. Aslında zoom ile aynı program ama ufak düzenlemeler yapmışlar id alma işlerini vs. eba üzerinden kendisi yapıyor. Programı ebada giriş yaparak indirebiliyorsunuz. O yüzden burada paylaşamıyorum.

1 Beğeni

İndirip burda paylaşabilirseniz bir deneriz çalıştırmayı.
Öğretmen/Öğrenci olmadığımız için indiremiyoruz.

1 Beğeni

ebadan inen uygulama bu.

1 Beğeni

@trlinux41 sayın hocam öncelikle foruma hoş geldiniz.

Baştan belirteyim zoom uygulamasını günahım kadar sevmem.
eğer eba zoom alt yapısını kullanacak ise linkte verdiğim deb paketini indirin.(70 MB civarı bir pakettir)
zoom_amd64.deb dosyasının indiği dizine girerek dosyaya sağ tıklayın şekildeki gibi bir menü açılmalı. “Pardus Paket Kurucu” ile Aç seçeneğini tıklayın.
zoom

Şöyle bir ekran açılacaktır. Sol alt taraftaki Yükle seçeneğini tıklayın.

Sizden kullanıcı parolanızı girmenizi isteyecektir. Parolanızı girip zoom’un yüklenmesini bekleyin.

İşlem bitince eba ile canlı derse bağlanmaya çalışın sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.

Hata alırsanız ekran görüntüsüyle beraber burada paylaşın yardımcı olmak isteyenler olur elbet.

1 Beğeni

Bu yöntem olmaz. Eba zoom altyapısını kullansa bile milli eğitim kendi serverlarını kullanacaktır.
Bu uygulama zoom serverlarına bağlı.

zoom deb paketi burada

Hoşbulduk. Bende kendisini hiç sevmem. Evet debian paketini zoom sitesinde görmüştüm. Canlı dersi istediğimiz zamanda başlatamıyoruz sadece idarecinin tanımladığı vakit geldiğinde açabiliyoruz. Bu yüzden henüz test etme şansım olmadı. Ben MEB’in özelleştirdiği şeyler vardır diye direk zoom çalışmayabilir diye düşündüm. Vakit geldiğinde test edip bir aksilik çıkarsa tekrar yazarım. Dönüşler için teşekkürler.

21 Nisan’da bir dersim var Ubuntu üzerinden deneyeceğim. Bakalım ne olacak…

Artık bu saçmalıkları kaldıramıyorum. Devletin elleriyle yetiştirip büyüttüğü Pardus varken bu kadar gözardı edilmesini anlamıyorum. Hadi Pardus’u geçtim hergün bambaşka skandalları çıkan Zoom uygulamasını kullanmak nedir?

Yıllardır Pardus özelinde Lİnux için çabalayan insanların emekleri çöpe mi gitsin?

8 Beğeni

Daha kötüsü başıma geldi:

Geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK’ ın Lise Öğrencileri Enerji Verimliliği Proje Yarışmasına başvurdum. Proje raporunu *.docx veya *.doc biçiminde istiyorlar. LibreOffice ile Microsoft Office arasında kabul edilemez miktarda uyumsuzluk olduğu ve Microsoft Office’ in web sürümü de masaüstü sürümüyle uyumsuz olduğu için mecburen bütün işi Windows üzerinde yapmak zorunda kaldım.

1 Beğeni

İnsanların hevesini kırmaktan başka bir şeye sebep olmuyor. Eşin dostun yanında Pardus veya başka bir Linux kullanırken ne uğraşıyorsun şununla Windows kursana gibi saçma baskılara bile katlanıyoruz :smiley:

Ama bunlar katlanılabilir şeyler değil. Öylesine saçma uygulamalar ki bilgisizlikten veya ilgisizlikten olduğunu düşünmüyorum artık. Bilerek veya rağmen yapılıyor sanki.

2 Beğeni

Eba canlı ders uygulaması ile ders anlatacak Pardus kullanıcısı arkadaşlar giriş yapabildi mi?

Eba destek kısmına attığım maile cevap olarak Pardus için çalışmalarımız devam etmekte telefona indireceğiniz eba uygulaması ile canlı dersleri takip edebilirsiniz denilmiş bu da denenebilir

1 Beğeni

Şu an 1-2 yıldır Pardus kullanan bir hocamın bilgisayarına Windows 10 yüklemek zorunda kaldım.
@trlinux41’in paylaştığı yazılımı wine ile açmayı denedim ama olmadı. Site üzerinden tetikleniyor galiba

1 Beğeni

Yapılan aslında zoomun bağlanma sistemini ebaya entegre etmek gibi birşey. Bu yapılan işi linux üzerine çıkarmanın zor olduğunu düşünmüyorum çünkü zoom’unda linux hali mevcut. Tamamen ilgisizlik gibi görünüyor. Artık sanala kurup üzerinden devam edeceğim.

4 Beğeni

Deneyemedim, vefat haberi sonrası memlekete gitmek zorunda kaldım ve 21 tarihli dersimi yapamadım. Yakın zamanda denersem buraya hemen yazacagim

Bence şu an çözüm yolu olarak android emülatör yükleyip EBA’yı kurmak görünüyor. Şu linkte andoid apk’ların linuxte nasıl çalıştığı yazılmış(denemedim) bu da videosu, Yalnız problem şu: Tarayıcıdan EBA’yı açınca EBA’daki canlı dersi başlattığımız zaman çağırma fonksiyonu exe dosyası arıyorsa bu yöntem işe yaramayabilir, tam bilmiyorum, denemek lazım.

Merhaba, ben de Lİnux kullanıyorum işletim sistemi olarak. Şöyle bir durum var, uzaktan eğitim uygulaması gönüllülük esasına dayalı aslında ancak idarecilerin öğretmenlerin fikirlerini sormadan ders programı atadıklarını görüyorum. Evimde sabit internetim yok, telefonda da eba nın verdiği internetle anca ebaya girip öğrencilere çalışmalar gönderebiliyorum, uzaktan eğitim uygulaması bilgisayarımda çalışmayacak ancak android telefondan gir de diyebilirler, şunu unutmamak gerekirki telefon sağlayıcıların verdiği 6 gb hiçbir şekilde bir işe yaramıyor, bir telekonferans programında 1 kişi için yaklaşık 1gb veri gidiyor iletişim de, bir arkadaşımın bir derste 15 gb gitti. Sabit bir internetiniz yok ise asla canlı ders yapmayın derim. Ayrıca telefondan kullanmak da çok zorolacaktır, verimli olmayacaktır. Bu konuda sadece isteyen öğretmenlere ve evde teknik donanımı yeterli olan öğretmenlere göre ders programı yapılmalı,zaten illere gönderilen yazılar da bu şekilde. Siz de benim gibi linuz kullanıcısı olduğunuz için bunu idarecinize söyleyin, heralde hocam windows yükle demeyecektir, bu arabanın markasını değiştir demek gibi bir şey. Kolay gelsin, dert etmeyin, eba üzerinde ödev,ders göndermek çok daha verimli. Kolay gelsin.

2 Beğeni

EBA’ya ben de yazdım destekten, inşallah bir çözüm üretilir.

2 Beğeni