İyi günler Nvadia gtx850m ekran kartını kullanıyorum ve çift işletim sistemi kullanıyorum. Pardusu gündelik hayatımda kullanacağım ara sıra oyun oynadığım için windowsu da tuttum.
Şimdi benim sorunum şu ve sinir bozucu oluyor. Örneğin internette bir sayfada gezinirken aşağı doğru indiğimde kasmalar ve kırılma gibi birşey oluyor. Bunu nasıl çözebilirim yardım edin lütfen. Forumdaki diğer konulara baktım ve yazılanları denedim ama pek sonuç alamadım
sukru
(İzleVeÖğren)
Ekim 15, 2018, 9:03öö
3
aşağıdaki konularıda incelemenizi öneririm
ben bir çözüm yolu buldum;
Nvidia Kapalı Kaynak Sürücüsü Kurulumu
**UYARI: Sisteminizde meydana gelebilecek herhangi bir zarardan kesinlikle sorumlu değilim.
Şimdi bu (Download Drivers | NVIDIA ) adrese giderek güncel Nvidia sürücüsünü indirin ve kurulum için X sunucusunu kapatın ve komut satırında oturum açın.
$sudo service lightdm stop
UYARI: X sunucusunu kapatmak için kullanılan komut dağıtımlar arasında farklılık gösterecektir. Aramaya inanın.
Oturum açtıktan sonra sürücüyü indirdiğin…
1 Beğeni
Şimdi deneyecektim. Ancak masaüstü açılmıyor terminal ekranı geldi. Ekran böyle kaldı https://i.hizliresim.com/NDvXZL.jpg
kaan
(𝗄𝖺𝖺𝗇)
Ekim 15, 2018, 9:23öö
5
En son yaptığınız işlemler nelerdir?
history
komut çıktısını paylaşın.
Nvidia ekran driveri kurmaya çalışmıştım. Kusura bakmayın telefonun kamera bozuk bu ladar cekebildim.
kaan
(𝗄𝖺𝖺𝗇)
Ekim 15, 2018, 9:35öö
7
Ekran kartı kurmaya çalışmışsınız ama sonradan geri almışsınız. Doğru adımları uygulamışsınız. startx
komutu ile grafik ekran gelmiyorsa uzun bir uğraş gerekiyor. Dosya yedeğinizi alıp temiz kurulum yapmak daha basit olur bence.
Kurulumdan sonra ilk mesajımdaki yöntemleri deneyerek test yapmanız daha iyi olabilir.
Zaten yeni kurmuştum içinde birşey yok baştan kurayım o zaman. Ama o kırılma sorununu halletmemiz lazım gerçekten sinir bozucu oluyor
kaan
(𝗄𝖺𝖺𝗇)
Ekim 15, 2018, 9:39öö
9
İlk mesajımdaki ilk 2 yöntemi deneyelim.
1 Beğeni
kaan
(𝗄𝖺𝖺𝗇)
Ekim 15, 2018, 11:11öö
11
Ekran kartını yüklemek sorunu çözebilir ama yükleyemezseniz yeniden kurulum yapmanız gerekebilir.
1 Beğeni
kaan:
yükleyemezseniz
Şu adımları tek tek uygulasam?
ben bir çözüm yolu buldum;
Nvidia Kapalı Kaynak Sürücüsü Kurulumu
**UYARI: Sisteminizde meydana gelebilecek herhangi bir zarardan kesinlikle sorumlu değilim.
Şimdi bu (Download Drivers | NVIDIA ) adrese giderek güncel Nvidia sürücüsünü indirin ve kurulum için X sunucusunu kapatın ve komut satırında oturum açın.
$sudo service lightdm stop
UYARI: X sunucusunu kapatmak için kullanılan komut dağıtımlar arasında farklılık gösterecektir. Aramaya inanın.
Oturum açtıktan sonra sürücüyü indirdiğin…
kaan
(𝗄𝖺𝖺𝗇)
Ekim 15, 2018, 11:15öö
13
Normal kurulum adımları. Ama dediğim gibi yanlış bir yükleme olursa yine grafik ekran açılmayabilir.
Son kez deneyeceğim olur inşallah
1 Beğeni
tanju
(tanju yücal)
Ekim 15, 2018, 11:49öö
15
Yavuz hocam eğer yükleme yapacaksanız bu size şu vidoe izlemenizi önerebilirim:How to Install Nvidia Driver in Debian + XFCE fix - YouTube
Pardus’e göre uygulayınız.(cok cok kücük değişikle hemen hemen işlemler aynı)
1 Beğeni
system
(system)
Kapattı,
Kasım 14, 2018, 11:49öö
16
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.