ExifCleaner dosyalardan meta verileri kaldırma

Belgelerinizin, resimlerinizin ve videolarınızın hepsinde meta veri bilgileri eklenmiş durumda ve yanlış kişiler dosyalarınızı ele geçirirse bunlar bir sorun olabilir.

Akıllı telefonunuzla fotoğraf çektiğinizde, cihaz varsayılan olarak görüntüye GPS konumunuzu ekler. Bu bilgi kaldırılmadığı sürece, bu resme erişimi olan herkes resmin nerede, ne zaman ve ne zaman çekildiğini söyleyebilir. Bu onlara şu anda nerede olduğunuz hakkında bir fikir verir, bu da korkutucu.

Peki, şu anda soru, meraklı gözlerden korunmak için bu tür dosyaları nasıl temizliyor? Gerçekten kolay. Dosyalardan meta verileri kaldırmak için özel olarak tasarlandığından ExifCleaner adlı bir araç kullanacağız .

ExifCleaner kullanarak meta verileri kaldırma

ExifCleaner, Word, PDF, Resim, Video, vb. Dosyalardan özellikleri, GPS ve kişisel bilgileri kaldırmak için bir meta veri temizleyici ve kaldırma aracıdır. Ancak neyin silineceğini seçme seçeneği yoktur, bu nedenle profesyoneller için yeterince iyi değildir.

Tamam, burada yapmak isteyeceğiniz ilk şey bir dosya eklemektir. Garip bir şekilde, dosya eklemek için tek seçenek sürükleyip bırakmaktır. Şimdi bu kötü değil, ancak seçenekleri beğenme eğilimindeyiz, umarım gelecekte geliştirici Dosya Ekle düğmesi ekler.

Dosya eklendikten sonra kullanıcı artık Exif (Değiştirilebilir görüntü dosyası biçimi) sayısıyla birlikte eklenen dosyanın adını görmelidir. Buradan yapılacak başka bir şey yoktur, çünkü araç tüm meta verileri otomatik olarak görüntüden kaldırır.

ExifCleaner kullanarak meta verileri kaldırma

Evet, hangi meta verilerin gitmesi gerektiğine karar verme yeteneğini çok isterdik, ancak amatörler için bu mükemmel.

Resmi sitesi Releases · szTheory/exifcleaner · GitHub

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.