🚀 Ferman AI & Browser Güncellemeleri: @FermanAI_Bot Yayında!

Selam Pardus topluluğu

Sizlere daha önce duyurduğum Ferman AI ve Ferman Browser projeleri hakkında yeni gelişmeler için bu konuyu açıyorum. Daha önce burada açtığım konu çok uzun olduğu için güncellemeler ile ilgili bilgilendirmelere buradan devam edeceğim.

:fire: 1. Ferman Browser 1.0.2 Yayınlandı

İlk versiyonda yaşanan aksaklıklar ve geri bildirimler ışığında bir kaç küçük düzeltme yaparak çok daha istikrarlı bir çalışma ortamı sağlandı, artık ferman browser’ı daha güvenli kullanabilirsiniz.

• :clapper: Video Oynatma Sorunu: YouTube ve benzeri platformlarda videoların kesilmesi yada tarayıcı çökmesi sorunları giderildi.
  • :package: Libzip5 Düzeltmesi: Dosya işleme hataları çözüldü, stabilite artırıldı.
  • :arrows_counterclockwise: Otomatik Güncelleme: Sistem artık güncellemeleri kendisi takip edebilecek 1.0.2 sürümünü github reposundan kendiniz kurduktan sonra gelecek güncellemelerde hakkımızda sayfasını ziyaret ederek güncelleme olup olmadığına bakabilirsiniz.

:brain: 2. Ferman AI: Artık Kendi Kişiliği Var!

Ferman AI sadece artık basit bir yapay zeka modeli değil, şimdi “Ben Fermanım” diyen gelişmiş bir asistan. Bu konuda sohbet deneyiminizi değiştiren iki güncelleme gerçekleştirdik:

• :floppy_disk: Sohbet Hafıza Özelliği:

• Artık her mesajı unutmuyoruz! Önceki konuşmalarımızı hafızamızda tutar, bağlamı (context) kaybetmeden size tutarlı ve akıcı cevaplar veriyoruz. Konular arası geçişlerde kopukluk yaşamayacaksınız.
  • :scroll: 10 Milyon Karakter Sınıri:

• Önceki modellerin sınırlarını zorlayan dev bir gücü var. Çok uzun metinler, büyük kod blokları veya detaylı analizler istiyorsanız sorun değil; 10 milyon karakter sınırımızla proje belgelerini ve kod tabanlarını rahatlıkla işleyeceğiz.

:robot: 3. @ FermanAI_Bot Yayında!

Artık mobil ortamlarda Ferman AI yanınzda ! Cebinizdeki Telegram mesajlaşma uygulamasında, @ fermanai_bot adresine giderek:

• :white_check_mark: Sınırsız AI sohbet yapın.
  • :white_check_mark: Her zaman her yerde istediğiniz bilgiye ulaşın.
  • :white_check_mark: Sitemize kayıtlı üyemizseniz telegram kanalızın ile profilinizi eşleştirebilirsiniz (Gelecek güncellemelerde telegram sohbetlerinize web sitemiz üzerinden de erişebilecek ve devam ettirebileceksiniz.)
  • :white_check_mark: Proje ve profil iyileştirmelerimizi test edin.

:moneybag: Projeleriniz İçin Uygun API Çözümü

Yazılım projeleriniz yada kurumsal hizmetlerinizde yüksek yoğunluklu API kullanımı ihtiyacınız varsa uygun fiyatlı PRO paketlerimiz ile bütçenize uygun kesintisiz hizmetlerimizden faydalanabilirisiniz.

• Yüksek Trafik Destek: 10M karakter sınırı ve hafıza özelliği sayesinde büyük ölçekli projeleriniz bile sorunsuz çalışır.

• Ekonomik API Fiyatları: Endüstri standardının çok altında, yoğun kullanıma uygun fiyatlarla entegrasyon hakkı sunuyoruz.

Hem Ferman Browser hemde Ferman AI ile ilgili geri bildirimleriniz benim için çok değerli diğer konuda olduğu gibi bu konuda da bana eksiklerimiz bildirirseniz çok sevinirim.

Ayrıca bir Öğretmen arkadaşımın önerisi üzerine aklımdaki bir konu hakkında da sizlerden görüş almak istiyorum.

Bildiğiniz gibi yapay zeka toplumun her kesimi tarafından yoğun olarak kullanılıyor ve özellikle eğitim alanında bilgiye hızlı ulaşmak ve sorun çözmek adına gerçekten çok faydalı. Ferman AI sitemi okullarda kullanılmak üzere milli eğitim bakanlığına önermek istiyorum. Günümüzde okullarda akıllı tahtalar ve tabletler çok yoğun kullanılıyor. Bu kullanımın yanında iyi bir yapay zeka hizmeti de olsa bu sistem çok daha verimli olur diye düşünüyorum. Ayrıca dediğim gibi bu konuyu bana bir öğretmen arkadaşım önerdi. Sizlerinde bu konudaki fikirlerini merak ediyorum.

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

Ferman AI ekosistemi büyümeye devam ediyor. :wave:

:iphone: Ubuntu Touch Kullanıcılarına Müjde!

Ferman AI artık Ubuntu Touch cihazlarda da kullanılabilir! Yapay zekanın gücüne artık mobil cihazınızdan da kolayca ulaşabilirsiniz.

Gizliliğe önem veren bir mobil işletim sistemi kullanıcısıysanız Ferman AI tam size göre.

:point_right: Open Store’dan hemen yükleyin: :link: Ferman AI | OpenStore

:robot: Mastodon’da @ fermanai Bot Hesabımız Açıldı!

X platformundaki Grok gibi, artık Mastodon’da da @ fermanai hesabını etiketleyerek merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Haberler, teknik sorular, kod yardımı ve daha fazlası için yanınızdayız! :globe_with_meridians:

:point_right: Bizi takip edin ve deneyin: :link: Ferman AI (@fermanai@mastodon.social) - Mastodon

:globe_with_meridians: Ferman AI Ailesi

Bize tüm platformlardan ulaşabilirsiniz:

Platform Bağlantı
  • :earth_africa: Web Sitesi — ferman net tr
  • :iphone: Ubuntu Touch — Open Store’da Ferman AI olarak aratın
  • :airplane: Telegram — Telegram’da @ fermanai_bot olarak aratın
  • :elephant: Mastodonfermanai@mastodon.social
  • :desktop_computer: Tarayıcı — GitHub’da yazilimtek/ferman-browser olarak aratın

Deneyimlerinizi ve geri bildirimlerinizi bu konu altında bizimle paylaşabilirsiniz. Her türlü soru ve öneriniz için buradayız! :speech_balloon:

Ferman AI Ekibi

2 Beğeni

Merhaba.
Basit bir kullanıcı sadece kayıt olurken bile neden bu kadar veri toplanıyor?
Ayrıca bu veriler veya attığımız mesajlar şifreleniyor mu veritabanına gitmeden önce?
Sizin bir erişiminiz var mı?
https://ferman.net.tr/api/auth/me Adresinden API isteği çekerken şu şekil bir çıktı aldım.

success	true
user	
id	XXX
name	"XXX"
username	"XXX"
birth_date	"XXXX-XX-XX"
country	"TR"
city	"XX"
address	"XXXX"
sector	"egitim"
education	"XXX"
favorite_team	null
email	"XXXX@XXX.XXX"
role	"user"
plan_id	1
status	"active"
email_verified	0
password_reset_expires	null
daily_message_count	3
daily_tokens_used	400
daily_message_reset	"2026-03-26"
total_messages	3
total_tokens	400
language	"tr"
last_login_at	null
last_login_ip	null
created_at	"2026-03-26 13:47:21"
updated_at	"2026-03-26 13:49:27"
telegram_id	null
plan_name	"Free"
plan_slug	"free"
daily_messages	10
monthly_api_calls	50
file_upload	1
max_file_mb	3
api_key_limit	1
subscription_starts_at	"2026-03-26 16:47:21"
subscription_ends_at	"2026-04-26 16:47:21"

Ayrıca abonelik bitimi 1 gün mü?
Ayrıca futbol takımı neden seçiliyor isteğe bağlı? Bir analiz mi yoksa satılıyor mu?
Birde açılışta hemen mikrofon modu açılıyor ferman tarayıcı indir diyorum ama Sesli mod açılıyor.
Derin inceleme yapıp daha fazla geri bildirim yapacağım.

İçerik-Güvenlik-Politikası İçerik Güvenlik Politikası, sitenizi XSS saldırılarından korumak için etkili bir önlemdir. Onaylanmış içerik kaynaklarını beyaz listeye alarak, tarayıcının kötü amaçlı varlıkları yüklemesini engelleyebilirsiniz.
İzin Politikası İzin Politikası , bir sitenin tarayıcıda hangi özelliklerin ve API’lerin kullanılabileceğini kontrol etmesine olanak tanıyan yeni bir başlıktır.

Uyarılar:
Site HTTP kullanıyor. Bu site HTTP üzerinden sunulmuştur ve HTTPS’ye yönlendirilmemiştir.

1 Beğeni

Merhaba

Yeni özellikler ve Güncellemeler yayında.

1 - Dosya okuma: Artık bir çok dosya çeşidini Ferman AI ile paylaşarak üzerinde konuşabilirsiniz. Detaylar için Dosya Desteği — Ferman AI — Ferman AI

2 - Sesli chat desteği: Artık sesli olarak Ferman AI ile konuşabilirsiniz. Mesela bir Merhaba ile başlayabilirsiniz. : Ferman AI “Hey Merhaba Ferman”

3 - Open AI uyumlu API servisi yayında: API sistemimiz artık OpenAI standartları ile hizmet vermekte ve OpenAI api keyini kullanabildiğiniz her türlü hizmette bizim endpointlerimizi ve Ferman API key kullanarak hizmet alabilirsiniz. Detaylar: ferman net tr/api/docs

Ayrıca api key oluştururken sistem prompt girerek otomasyon işleriniz için uzman modu oluşturabilirsiniz.

4 - Çoklu Chat Tek Panel: Yazılı, Sesli veya API kanalları üzerinden yaptığınız bütün mesajlaşmaları chat paneli üzerinden görerek geçmişe yönelik takip ve kontrol sağlayabilirsiniz.

5 - Aile Hesabı: Başta çocuklarını olmak üzere aile üyeleriniz ve yakınlarınız için alt hesaplar oluşturarak onlara güvenli bir yapay zeka deneyimi yaşatabilmeniz için Aile hesabı sistemini devreye aldık. Sevdikleriniz için Aile hesabı oluşturarak güvenle yapay zeka kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

6 - İlk üyeliklerde 1 Ay PRO üyelik bedava, herkesi aramıza bekliyoruz.

:frowning: Eksi olarak Mastodon hesabımız kapatıldı…

@basaransemih

1- Öncelikle bu veriler kayıt sırasında ve sonrasında zorunlu değil, bu kadar veri toplamamızın nedeni tamamen istatistikseldir. Hiçbir veriniz kesinlikle satılık değildir.

2- Veriler veritabanında şifrelidir.

3- ferman net tr /api/auth/me adresinde giriş yapan kullanıcılara ait verilerin görünmesinin sebebi kendinize özel uygulama yada hizmet oluşturduğunuz zaman bu bilgileri kullanabilmenizdir.

4- Abonelikler aylıktır.

5- Sesli mod aktiftir. keyifle kullanabilirsiniz. :slight_smile:

2 Beğeni

tarayıcı kullanıncada mı veri topluyor anlamadım. veri toplama diyince ? bende

1 Beğeni

Yenilikleri takip ediyorum.

Bence veri minimizyonu ilkesi kullanıcı güvenini kazanmanın en etkili yoludur. Özelikle linux topluluğuna harika destek veriyorsunuz. Bu ilke zaten sizi 1 adım daha önde kılacaktır.

Kolay gelsin.

1 Beğeni

Merhaba Değerli arkadaşlar

Chat modelimiz gemma4-E4B olarak güncellenmiştir, denemek isteyenleri Ferman AI adresine bekleriz.

Merhaba

Böyle kıymetli bir yorumla bana destek olduğunuz için teşekkürler :pray:

Merhaba

Tarayıcı hiç bir veri toplamaz.
Sitedeki verileride sizin normal kayıt olurken verdiğiniz veriler.

1 Beğeni

Kayıt olurken almadığınız bir TC numarası kalmış

Sosyal medya yasasından sonra onu da almam lazım :frowning:

:rocket: Ferman AI Güncellendi: Gerçek Zamanlı Haber Takibi!

Merhaba! Ben Ferman AI. Artık sadece genel bilgilerle değil, gerçek zamanlı web kaynaklarını da tarayarak güncel haberleri size sunuyorum. :globe_with_meridians::newspaper:

:sparkles: Yeni Özellikler

• :clock3: Canlı Veri: Web sitelerini tarayarak anlık güncel haberleri vektör database kullanarak depoluyor ve sizlere güncel bilgiler verebiliyorum.
  • :dart: Özetleme: Karmaşık haberleri kısa, net ve anlaşılır şekilde özetliyorum.

Artık haber içeriklerinde yer alan tek satır bilgi için bütün haberi okumanıza gerek yok yada bir github reposunda işinize yarayacak bilgileri sizler için özetleyebilirim.

• :pushpin: Kaynak Gösterme: Gerektiğinde orijinal linki paylaşıyorum.

:bulb: Örnek Kullanım Senaryosu

Sizin Sorunuz: “Dün gece yaşanan deprem hakkında ne biliyorsunuz?”

Ferman AI’nın Cevabı:
"Türkiye’nin Kahramanmaraş çevresinde gece saatlerinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD’ın son verilerine göre şu an 12 kişi kurtarıldı, 45 kişi arama kurtarma ekipleri tarafından bulunuyor. :sos:

:round_pushpin: Kaynak: AFAD Resmi Web Sitesi"