Geri Yükleme Noktası Oluşturma

Ben Pardus’u bazen yeniden kurmak zorunda kalıyorum. (Sanırım sistemi bozacak derecede kucaladığım için :sweat_smile:)

Her yüklememde masaüstü ayarlarını yapmak ve kullandığım uygulamaları yüklemek biraz zor oluyor. Daha doğrusu angarya bir iş. Acaba şu an kullanmakta olduğum anı direkt yedeklemenin bir yolu var mıdır? Yani yüklediğim uygulamalar ve yaptığım ayarlar hep aynı kalacak, bir dahaki yüklememde hiçbir ek ayar yapmama gerek kalmayacak.

1 Beğeni

Ev klasörünüzü yedekleyin. Çoğu ayarlama ev klasörünüze yedeklenir. Zaten bu yüzden yeni bir kullanıcı oluşturulduğunda yeni kullanıcıda her şey varsayılan ayarlanıyor. Ama temaları /home/KULLANICIADI/icons ya da themes klasörüne çıkarmıyorsanız temalarınız geri gelmeyebilir. Ayrıca Systemback (maalesef Pardus 17’de çalışıyor) gibi programlarla yedekleyebilirsiniz

1 Beğeni

Olabilir. Mantıklı ama ben bir de uygulamalar dahil sistemin tamamını yedeklemek istiyorum. Çünkü her yüklemede uygulamaları tekrar kurmak çok internet istiyor, bir de güncellemeler var tabii. Kaldırdığım uygulamalar da var (gdebi,gimp,thunderbird). Disk kalıbı gibi birşey yapmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sistemi tekrar bozmaktan korkuyorum.

Ben de ara sıra işletim sistemlerini bozduğum oluyor. Ayarlar benim için önemli değil ama bilgisayarın içindeki dosyalar önemli olduğu için dosyaları ayrı bir disk bölümünde tutuyorum

2 Beğeni

Ben home bölümünü ayrı oluşturdum bu sefer. Sanırım kurulum esnasında home’u direkt buraya bağlayabilirsem kişisel masaüstü ayarlarım kaydedilir. Geriye uygulamalar kalıyor.

Aklıma bir şey geldi:

  • İndirdiğim uygulamaların deb paketlerini bir yere kaydetsem,
  • Yeniden kurulum yaptığımda hepsini aynı anda kursam,
  • Son olarak eksik paketler için apt install --fix-missing komutunu versem.

Sİzce yeterli olur mu? dist-upgrade falan yapılır mı böyle?

dist-upgrade hiç denemedim ve nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorum.

Uygulamaların deb paketlerini ayrıca depolama işini ben de yapıyorum. Hatta bazı popüler olmayan ama ihtiyaç duyduğum özgür yazılımların kaynak kodlarını da yapan kişinin projeyi iptal etmesi ihtimaline karşı bir kenarda saklıyorum. Temiz kurulumları çok rahatlatıyor. Ama ayarlar için ayrı bir yedekleme gerekebilir.

1 Beğeni

timeshift işnize yarayabilir baya bir seçeneği var

1 Beğeni

Timeshift uygulamasını kullanabilirsiniz. Sisteminizi kurup ayarlarınızı yaptıktan sonra Timeshift ile sistemin yedeğini alırsınız. İhtiyaç halinde geri yükleme yaparsınız. Ayrıca Systemback uygulamasıyla da sisteminizi iso dosyası haline getirebilirsiniz. Iso dosyasını usb ye yazdırırsanız hem onunla kurulum yaparsınız hem de canlı olarak kullanabilirsiniz.

Timeshift Pardus Mağaza’da mevcut.
Systemback ise burda.

1 Beğeni

Şu an TimeShist ile ilk anlık görüntüyü oluşturuyorum.
Sanırım bir hata sonucu sistem bozulma noktasına geldiğinde geri yükle seçeneği ile kolayca zamanda geri alabilirim değil mi?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.