Grub Kurulumunda hata alıyorum

İso dosyası varsa elinde Ventoy ile dene . Ventoy kurup USB belliğin içine Pardus iso dosyasını at . Benim başıma acayip iş geldi Kernel Panic diye bir uyarı Ventoy usb ye bot edince gitti sorun .

hocam ventoy ile de denedim olmadı yine grub ekranında takıldı garib olan şey donup kalıyor hiç bi ilerleme yaad ahata almıyorum

1 Beğeni

Grafik arayüz ile kurdunmu 2. ci Sırada olan birde öyle dene hepsi birde olarak kur…

evet denedim tüm seçenekleri hepsinde aynı yerde hata aldım sadece

“Kur” diye yazan seçenekte hata vermeden tamam ladı ancak yeniden başlattığında yine herhangi işletim sisitemi başlatamadı boot ekranında kaldı

1 Beğeni

Üstadım bios’tan güvenli önyüklemeyi (Secure Boot) kapatıp yeniden başlatmayı deneyin. Açık olabilir.

1 Beğeni

Çözüm burada.

2 Beğeni

Sanırım eski bilgisayar seninki pardusu çalışan olarak yükleyip başlangıç ve onarım modunu başlat.
Uefiyi tekrar yükle … Olması gerek.

Advanced / UEFI variables protection → Disabled

Security / Secure Boot → Disabled

Security / Secure Boot / Key Management / Factory Key Provision → Disabled

Security / Secure Boot / Key Management / Reset To Setup Mode

F4 (save and exit)

Bios ayarlarını bu veya buna benzer düzeltin. Hata tamamen bios kaynaklı.

1 Beğeni

evet bios da secre boot kapalı durumda şuan hep öyle denedim

bios ayarlarımda bu adımmları uyguladım ama yine kurulum yapamadım

DD modunda yazdırıp denedim(pardus 21) kurum başarıyla tamamlanıyor ancak yine yeniden başlattığımda grub ekranı gelmiyor yani pardusu başlatamadım işletim sistemi yok gibi bi yazı çıkıyor

bu ekranda takılıyor öyle

anlayamdım gitti

Efi Grubunu nereye yüklüyorsunuz…

nasıl yani anlayamdım

pardus 21 xfce kur seçeneğiyle kurdum ancak yeniden başladığında pardusla başlamdı bende biraz yapay zekanında yönlendirmesiyle tekrardan usb iile pardus çalışan seçeneğiyle devam ettim diske pardus dosyaları vardı terminalde ekteki komutları denedim ama yine dondu kaldı
Lütfen daha önce benzer sorunları yaşayan varsa yardımcı olabilrimi?
grub kuramıyorum @Pardus

İndirdiğiniz Pardus bir yerden bir yere taşıma yapıldıysa hatalı oluyor.
Tekrar masaüstüne indirin… DD modunda USB ye yükleyin
Rufus ile olur… pardusun kendi USB yazıcı ile olur…
Grafik arayüz ile kurun hepsi bir yerde yeni kullanıcılar için…

Size kişisel bir tavsiye: Pardus’ta yaşadığınız sorunları yapay zekaya sormayın, burada bilen birilerine sorun, yoksa yapay zekanın bilmeden ezbere yazdığı komutlarla sisteminiz geri dönülemez şekilde mahvolabilir.

Kurulum için ise Pardus 23’ü neden tercih etmediniz? 21’in desteği bitti, artık 23 ve 25 sürümleri aktif olarak destekleniyor.

Konuyla alakalı tavsiyelerim:

• ISO dosyasını indirdikten sonra MD5SUMS değerlerinin indirdiğiniz dosyayla aynı olduğunu yani dosyanın düzgün indiğini kontrol edin.

• Bilgisayarınızda Secure Boot’u bios ayarlarından kapatın.

• Eski kurduğunuz sistemlerin GRUB kalıntılarını silmek için canlı bir USB’den Pardus’u açın ve /EFI/ dizini içerisinde kullanmadığınız sisteme ait klasörü silin (örn: /EFI/pardus, /EFI/ubuntu, /EFI/microsoft gibi). İşletim sistemini bulunduğu disk bölümünü formatlayıp silseniz dahi grub’daki bu kayıtlar ayrı bir bölüm olduğu için kalıntı olarak kalır.

• Bir önceki maddeye ek olarak Pardus’u USB’den canlı seçeneğiyle açtıktan sonra “Pardus Boot Repair” uygulamasıyla da GRUBu tamir edebilirsiniz.

Ayrıca eğer önemli verileriniz varsa herhangi bir linux live sistemini flaşınıza kurarak kurtarmanızı öneririm.Sonra içiniz rahat olur.

Yanlız lütfen yanlış anlamayın,yapay zekayla sorunlarım oldu.Zaten foruma yeni katıldım.

Bence öncelikle kurarken lütfen Pardus Calisan (Çalışan) güvenli kip seçeneğini tercih etmenizi öneririm.Normal Grafiksel kurulum eski bilgisayarımda çalışmadı ama böyle çalıştı.Ayrıca Emin Fedar adlı kullanıcının bahsettiği gibi yapay zekaya çok güvenmemenizi öneririm,zira benimde onunla sorunlarım oldu.