Grub Kurulumunda hata alıyorum

Selamlar,

eski bilgiyarıma pardus kurmak istedim hem linux ortamına alışmak hemde eski bilgisayarımı değerlenrimek için ancak grub kurulum ekranına geldiğinde kurulum donup kalıyor 1-2 denememde
shell ekranı geldi
grub>

şeklinde …
başka dağıtımlarda denedim linux mint gibi hatta eski versiyonlarında denedim ama her defasında grub kurulumda donup kalıyor pardus ,linux mint dede hata veriyor

bu konuda ne yapabilirm bi öneriniz varmıdır ?
bilgisayarımın özellikleride bu şekilde

1 Beğeni

Üstadım kurulum diskinizi aşağıdaki pardus kurulum kılavuzundaki yöntemlere göre hazırlayın tekrar deneyin. XFCE kurmanız daha verimli olacaktır.

İşlemci ve ram düşük oldugundan 23.4 xfce kurmanı tavsiye ederim…

bi deneyecem ama burdaki ayarlar ile kurulum yapıyorum zaten ama yine tekrardan adım adım ilerleyeceğim

1 Beğeni

aslında 21 de denedim ancak sanırım sürümlerle alakalı bi problem değil benimkisi ama ilk defa linux kuruyorum şimdi bilemiyorum tam olarak problemi

1 Beğeni

İso dosyası varsa elinde Ventoy ile dene . Ventoy kurup USB belliğin içine Pardus iso dosyasını at . Benim başıma acayip iş geldi Kernel Panic diye bir uyarı Ventoy usb ye bot edince gitti sorun .

hocam ventoy ile de denedim olmadı yine grub ekranında takıldı garib olan şey donup kalıyor hiç bi ilerleme yaad ahata almıyorum

1 Beğeni

Grafik arayüz ile kurdunmu 2. ci Sırada olan birde öyle dene hepsi birde olarak kur…

evet denedim tüm seçenekleri hepsinde aynı yerde hata aldım sadece

“Kur” diye yazan seçenekte hata vermeden tamam ladı ancak yeniden başlattığında yine herhangi işletim sisitemi başlatamadı boot ekranında kaldı

1 Beğeni

Üstadım bios’tan güvenli önyüklemeyi (Secure Boot) kapatıp yeniden başlatmayı deneyin. Açık olabilir.

1 Beğeni

Çözüm burada.

2 Beğeni

Sanırım eski bilgisayar seninki pardusu çalışan olarak yükleyip başlangıç ve onarım modunu başlat.
Uefiyi tekrar yükle … Olması gerek.