Hakkımızda Hayırlısı :)

Güncelleme için sabırsızım umarım en kısa sürede gelir. Önceden de dediğim gibi Pardus her geçen gün ve her yeni güncellemede daha da güzelleşiyor…

4 Beğeni

Gnome olması çok güzel olur, başarılarınızın devamını dilerim. Pardus artık ülkemizde çok yayıngınlaşması lazım ve üniv. eğitimlerinde yer alması lazım. Kurtulalım biran önce windows belasından. Win10 ile iyice nefret ettim windowstan ne yazıkki kullanmak zorunda kalıyoruz.

7 Beğeni

Hocam ekran görüntüsünde olduğu gibi dash to panel eklentisi önyuklu mu gelecek ?
Öyleyse aliskinliklar acisindan cok iyi

3 Beğeni

PARDUS 19 Muhteşem olabilir.XFCE sevmeyenler,gnome ile Pardusa alışabilirler.Kamu da yaygınlaştıkça,kullanıcı sayısı hızla artacak ümidindeyim.

5 Beğeni

sabırsızım galıba en çok istediğim gece modu olan pardus…

4 Beğeni

Herkes merakla bekliyor galiba :slight_smile: ben dde ortamına ısınamadım pek. Gnome veya kde iyi olurdu, gnome masaüstünü tercih etmişler. Dde ortamından yinede daha iyidir. İyi ve stabil bir sistem olacağından şüphemiz yok. Şu kurulum işini biraz kolaylaştırsanız muazzam olacak 19 sürümünde. İyi çalışmalar…

6 Beğeni
deb http://depo.pardus.org.tr/pardus ondokuz main non-free contrib

Yukardaki satırı sources.list in sonuna ekleyin (sudo nano /etc/apt/sources.list)

sudo apt update
sudo apt dist-upgrade -y

Saat 18:00 dan sonra test edebilir olacaksınız, canlı depoların taşınması bitmedi henüz :slight_smile: ama % 85 i geçtiğimiz için paylaşayım dedim.

Not: Ondokuz deposu stabil değildir, meraklıları için paylaşıyoruz.

Selamlar.

14 Beğeni

:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Selamün Aleyküm
İlk fırsatta deneyeceğim Üstad :heart_eyes:

Bu arada doğru mu anlamışım, 17’nin depolarını silmiyoruz???

Yok silmeyin, 17 depoları 2021 taahhütlü, 19 da öyle bişi yok :wink:

4 Beğeni

Tahmin ettim. Depo bakıma alınınca 19 süprizi geleceğini.

Gnome sürümü imaj olarak varsa paylaşabilir misiniz ? Biz de bir yandan test edelim hem de keyfini çıkaralım :smile:

5 Beğeni

Yunus hocam 2019 sürümünü deneme amaçlı kurdum.Masa üstünde sag tıkladığımda burada terminal ac secenegi gelmiyor.Terminali normal olarak başlattığımda ise Home dizini icinde acıyor.Bu normal bir durum mudur?Yoksa ben mi birseyleri kacirdim.Birde samba daha önce dağlıkla bir sekilde çalışırken bu güncelleme sonrasinda güvenlik duvarından kaynaklı hata verdi

1 Beğeni

takip etmek istiyorum ama bilgisayarı sadece ben kullanmıyorum. çökme vb durumla karşılaşma ihtimalim nedir acaba. bir de yeniliklerden kısaca bahsedebilir misiniz. sadece bilgisarımda pardus kullanıyorum. bizlere yerlilik ve millilik gururunu yaşattığınız için bütün pardus çalışanlarını ayrıca tebrik ediyorum

1 Beğeni

yönetici olarak sadece siz girin, diğerlerini misafir olarak girdiğinizde çökme sorunu olmaz, bende aynı kullanıyorum misafir kullanıcının yetkilerini kısıtladığınızda sorun olmaz diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Ben de DDE sürümü üzerinden depo adresini ekleyip güncelledim. Masaüstünde sağ tık işlemiyor, bir de masaüstü bomboş, rıhtım dahi yok. Sanırım bunu DDE sürümü üzerinden yapmamamak gerekiyordu. Dün de aynı işlemi yaptım birkaç program güncellemişti, ancak bugün pardus 19’a güncelledi. 19’a güncelleyeceğini düşünmemiştim. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim :slightly_smiling_face:
Timeshift gibi harika bir program olunca, eski haline geri yükledim.

1 Beğeni

Haberi yeni gördüm. Öncelikle Pardus adına sevindim güzel bir girişim. linuxda vazgeçemediğim 2 masa üstünün birisi DDE diğeri ise GNOME dir şuan xfce kullanıyorum :slight_smile: Merak ettiğim bir diğer konu giriş ekranı tasarım yarışması oldu anket yapıldı vs. çok muhteşem tasarımlar yapıldı hatta temalar vs onlar ne oldu uygulamaya geçecek mi? Pardus ile birlikte kullanabilecek miyiz yoksa kendimiz manuel olarak mı kuracağız?

1 Beğeni

Debian üzerinden Yunusemre Bey’in paylaştığı gnome 3.30 sürümünü deneme fırsatım oldu. Kullanıcı arayüzü çok güzel ve seri çalışıyor. Bu arayüz pardusla harmanlanınca büyük bir etki yaratacak. Benim gibi kişisel kullanıcıları çok memnun edecek diye düşünüyorum. KDE plasmayı da denedim; Gnome 3.32 taipei sürümü karşısında hiç şansı yok. Ekip çok iyi bir arayüz tercih etti.

4 Beğeni

Eve de kurmak lazım :slight_smile: , göze hitab ediyor bence.

14 Beğeni

Hocam bunu burda sormak doğru mu bilmiyorum ama nvdia-304xx paketleri ondokuz depolarında hiç mi olmayacak yoksa şu an için mi yok?

Bir de Xfce’de bile güzelleşme var, qt5 paketlerinin kurulmasından mı kaynaklanıyor?

Saygılar.

2 Beğeni

nvidia-legacy olarak minimum 340 var sanırım hiç olmayacak.

XFCE güncel sürümü kullanılıyor, optimizasyon olmuştur qt ile ilgisi yok qt5 eski pardustan beri var depolarda, sadece versiyonu farklı.

4 Beğeni