Merhaba Pardus dostları! Pardus 17.3 üstüne pardus kde yükledim. Pardus ayar merkezine toplu halde ulaşamıyorum. Tek tek aramam gerekiyor. Ve Kde uygulamaları dışındaki bazı uygulamarda görünüm sorunu yaşıyorum.
Inkscape’de ve diğer uygulamar da görünüm böyle çok eski duruyor. Sanırım Pardus Kde resmi olaran desteklenmediğinden böyle. Pardus’tan çok memnunum KDE sever bir insan olarak ayarları yapabilirsem Pardus’ta devam edeceğim. Bu görünümü değiştirme imkanım var mı?
Hocam bu problemi bir KDE kullanıcısı olarak ben de yaşıyorum. Sanırım XFCE ortamında yüklenmiş harici uygulamalar KDE ortamında bu şekilde görüntüleniyor. Ben bu problemi yaşadığım uygulamaları kaldırıp dışardan .deb paketi indirerek kurdum. Sorunum düzeldi. Hatta LibreOffice’i yükledim Colibre simge seti ile birlikte geldi çok daha hoş oldu.
Ben sanırım sizin XFCE varsayılan kullandığınızı farzetmişim, (depoda yüklü gelen librede görünüm seçeneklerinde var colibre bu arada, libreoffice i depodan kullanmanız daha sağlıklı olucaktır.) anlatmak istediğim şu idi.
Qt application ları bir environment variable istiyor düzgün gözükmek için, bunuda session başladığında yapmanız lazım geçici bir çözüm önerebilirim sadece:
.profile dosyanıza şunu ekleyin:
export QT_STYLE_OVERRIDE=gtk
Not: kesin çözüm değildir. Pardus KDE desteği için çalışmalar var inşallah sabırlı olun.
Teşekkürler Yunusemre Şentürk! KDE resmi olarak desteklendiğinde Pardus kullandığım ana işletim sistemi olacak inşallah. Allah yardımcınız olsun dört gözle bekliyoruz!