Kworker /0:2 hatası

Sistemimde sürekli %30 civarı işlemci kullanımı ve buna bağlı fan üflemesi var görev yöneticisinden kontrol ettiğimde kworker diye bir şey sürekli çalışıyor. Netten biraz bakındım forumdan bakındım çözüm bulamadım 17.5 çalışan usb oluşturup usb bellekten başlattım sorun yine aynı ne yapabilirim bu durumda.

Sorunun kaynağını buldum sistemime sonradan SSD disk aldım ve ssd üzerine kurulum yaptım 240 GB alan yetersiz gelince cihazın içinden çıkan 1 TB eski Diski dvd rom sata portunu dönüştürücü bir adaptör kullanarak sisteme ekledim bu işlemi yapınca kworker arka planda sürekli çalışıyor sistemi gereksiz yere yoruyor. Diski ayırsam bile kworker kapanmıyor 1 TB eski diski tamamen sökünce problem kalmıyor zaten eski disk takılı iken açılışta birşeylerin ters gittiğini belli eden iki satır yazı mutlaka geliyor sökünce o yazılar da kayboluyor. Fakat diski sökmek benim için çözüm değil başka bir çözüm yolu olmalı çünkü alan yetersizliği var Steam oyunlarım çok yer tutuyor ne yapılabilir.

1 Beğeni

Selamün Aleyküm
Aşağıdaki komutu çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp sorun devam ediyor mu bakar mısınız?

echo "options usbcore autosuspend=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/usbcore.conf

Sayın Serkan GÜNDOĞDU
Donatılar-Diskler bölümü altından disklerin durumunu görebilirsiniz, ekran görüntülerini ve $ sudo fdisk-l komut çıktısını paylaşmanız mümkün mü?
Saygılarımla…

Sayın Kemal Oktay Akdoğan verdiğiniz kodları çalışan usb üzerinde başka bir sistemde denedim sonuç yine aynı maalesef

Serkan bey iyi akşamlar
Diskleri aşağıdaki şekilde yapılandırmanız durumunda sorun çözülecektir.
Saygılarımla…

Pardus kurulu 1.disk yapılandırma
Device : /dev/sda1 type:Linux
Device: /dev/sda2 Type:Linux Swap

2.Disk yapılandırma
Device: /dev/sdb1 Type:Linux

Bu şekilde yapılandırmam için tekrardan format mı atacağım nasıl yapılacağını tam olarak bilmiyorum.

Serkan bey merhaba
Yedeklerinizi aldıktan sonra yeniden kurulumu 1.disk takılı iken yapın sonra 2.diski takın ve gparted ile ikinci diski yapılandırın

disk4
ssd diskin yapılandırması bu şekilde format atmadan sadece ikinci diski komple biçimlendirsem olur mu acaba? eski diski gparted ile parçalarını birleştirmiştim yedek almaya üşenmiştim açıkcası

Serkan bey merhaba
1.diskin gparted görüntüsünü göndermeniz mümkünmü?
Saygılarımla…

Ümit bey merhaba birinci diskin gparted görünümü aşağıdaki gibi bu arada ikini diskin tamamını biçimlendirmem işe yaramadı komple format da atmak istemiyorum pardus 19 gnome bekliyorum o zamana kadar idare etmeyi düşünüyorum. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Serkan bey merhaba
Home ve swap uzatılmış bölüm altında, uzatılmış bölümü kaldırmanız durumunda home ve swap bölümleride silinir.
Yeni kurulumda daha önce önermiş olduğum şekilde kurulum yaparsınız sorun çözülmüş olacaktır.
Sizin içinde uygunsa forum yöneticisi arkadaşlar konuyu kapatsınlar.
Saygılarımla…

Çok teşekkür ederim mesajınızı çözüm olarak işaretledim. İleride benzer sorunları yaşayacak olanlar için faydalı olur inşallah. İyi bayramlar dilerim saygılarımla.

1 Beğeni