Libre Office çalışmıyor, kapanıyor

Pardus ile halihazırda kurulu gelen Libre Office 6.1 ile .pptx sunumlarını düzenleyemiyorum. İnternetten indirdiğim hazır sunumu düzenlemek istiyorum ancak libre office açmıyor, açarken mavi bar sona kadar geliyor ardından uygulama kapanıyor.

Selamunaleyküm
libre officeyi güncelleyebilirsiniz eski sürümler bazen sıkıntı çıkarabiliyor

veya alternatif olarak wps officeyi yükleyebilirsiniz
tr dil paketi
/home/kullanıcı adı/.local/share/Kingsoft

1 Beğeni

Teşekkür ederim LibreOffice’i hem snap ile hem de dediğiniz şekilde kurdum iki şekilde de .pptx dosyasını açamadı.
WPS office güzel bir şekilde açtı ama şuan ihtiyacım olmadığı için sildim uygulamayı. Bir de FreeOffice diye bir uygulama buldum ama şuan ihtiyacım olmadığı için onu denemedim.

Bir de konu başlığından sapacak ama .local/share girince gördüm silinen uygulamaların dosyaları burada kalıyor. Stacer ya da BleachBit ile veya purge auto remove gibi komutlarla temizlenmiyor. Buradaki işlemler de etkisiz.

Biraz kıl oldum. Acaba işletim sistemine zarar vermeyecek şekilde bunları silebilir miyim mesela kingsoft dosyasının hepsini? Bunları yaparken yanlışlıkla zarar verip vermeyeceğini, sonradan oluşmuş dosyaları nasıl anlarım?

dosya konumunda terminal açtıktan sonra ls -l diyerek dosyaların ne zaman oluşturulduğunu veya yetkileri var öğrenebilirsiniz
https://tr.wikibooks.org/wiki/Linux_İşletim_Sistemi/Linux_Komutları/Dosya_ve_klasör_komutları
ortalara doğru izinlerli anlatıyor
localdeki dosyalar uygulama verilerini saklıyor silinmiş bir uygulamanın dosyalarını silseniz bir şey olmaz ama var olan bir uygulamanın dosyalarını silerseniz açılışta hata verebilir

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.