LinTAR - WinRAR Alternatifi Arşiv Programı (Dummy Paket)

Linux tarafında bazen winrar ve /veya 7zip programının eksikliğini duyduğum zamanlar oluyor. Eminim birçok kişi bu eksikliği zaman zaman duyuyordur.

Bir programın “birebir’e” yakınının olması, geçiş yapanlar için büyük bir avantajdır. Dolayısıyla alternatif bir winrar yapmanın iyi bir fikir olabileceğini düşündüm.

WinRAR, ticari bir marka olup, Windows+RAR isimlerinin birleşimi ile oluşmuş. Rar, bugün windows’un neredeyse resmi sıkıştırma formatı gibi…

Linux tarafının yaygın sıkıştırma formatı ise “.Tar”

Ben de bundan yola çıkarak, “sizin winrar’ınız varsa, bizim de LinTAR’ımız (Linux+TAR) var” espirisiyle, bu isimde bir yazılım temeli oluşturdum.

Yazılım henüz Dummy (kukla) halindedir. Geliştirmeden önce arayüzünü size göstermek istedim.

Dummy paketi çalıştırınca bu arayüz açılıyor. Düğmelere basınca birşey yapmıyor henüz. Ama zamanla içini dolduracağım.

Üstteki resimdeki ikon paketini GIMP kullanarak ben yaptım. Stil bakımından biraz winrar’a gönderme var. İkinci resim ise internetten topladığım görsellerden oluşturuldu.

Ne faydası olacak?

Linux tarafındaki arşiv yazılımlarının durumu malum. Çok temel, ve bana göre “berbat” tasarlanmış programlar. Şahsen ihtiyaç duyduğum ayarları bulamıyorum. Detaylı ayarlar lazım. Linux tarafında maalesef böyle bir yazılım yok. Bu program tamamlandığında, sisteme entegre olacak ve sistemin varsayılan arşiv programı olacak. Diğer sıkıştırma formatlarının yanısıra, “rar” arşivleri de oluşturabileceksiniz.

Yorumlarınız değerlidir. Elinizde ya da bildiğiniz yerlerde güzel ikon dosyaları varsa lütfen gönderin. İkon sıkıntısı var ve iyi ikonlar bulmakta güçlük çekiyorum. Tek tek o işi ilgilendiren ikonlar bulmak sorunlu bir iş çünkü her ikonun tarzı farklı oluyor öyle. Aynı tasarımcı tarafından oluşturulmuş, yekpare stile sahip ikonlar gerekli.

Dediğim gibi, yorumlarınız değerlidir, önerilerinizi okuyacağım.

8 Beğeni

Güncel.

Yapay zekayla fonksiyonları yazıp yerleştiriyoruz. Zaman zaman hatalar alıyorum ve elle düzeltmeye çalışıyorum.

Şimdilik eyi gediyeah

5 Beğeni

Ben aşağıdaki bağlantılardan ikon buluyorum genelde. Boyutunu ve rengini seçip svg olarak indirebilirsiniz.

5 Beğeni

Harikasınız gençler. Başarılar diliyorum. :clap:

2 Beğeni

Sn. Zeus;

Bu çok güzel bir fikir. Başarılar dilerim.
Hatta arayüzü şimdiden pardusla uyumlu olacak şekilde GTK temelli yapıp bu arşiv yöneticisinin Pardus’un varsayılan arşiv yöneticisi olması ve ileride pardusla birlikte kurulu gelmesi için çalışmanız lazım. Ben de varsayılan gelen arşiv yöneticisinin acizliğine uğramış, alternatif aramış içime sinen eli yüzü düzgün birşey bulamamıştım.

1 Beğeni

Teşekkür ederim.
Bilgi amaçlı yazıyorum, programın bir yerinde takılıp kaldım ve çabalarıma rağmen ilerleyemeyince ara verdim. Ancak merak etmeyin yakın zamanda tam gaz devam edip paylaşacağım.

1 Beğeni

KDE desktop arayüzüyle tam entegre çalışan Ark var bu konuda bayaa iyi, ben de bir sürü özelliği GNOME’un kurulu gelen archiver’ında eksikliğini hissediyodum ama onda hemen hemen hepsi tam istediğim düzeyde, onu bir referans olarak kullanabilirsiniz bence

1 Beğeni

Ark’ı biliyorum hocam. Gnome’un file roller’ine göre daha iyi. Ama birçok yönden bana göre eksiklikleri var.

1 Beğeni