Makrolar İçin LibreOffice Basic Yardımcı Belgesi

Merhaba, arkadaşlar.

Türkçe dilinde LibreOffice makrolarının belgelerinin hazırlanmasında benim de emeğim olsun diye bugün başladım. Umarım devam edebilirim. Github 'ı kullanmayı çok bilmiyorum. İnternetim de çok hızlı değil, bu sebeple videoları pek izleyemiyorum. Bu sebeple de çalışmalarımı Github 'da yayınlamam konusunda sıkıntı çekiyorum. Toplulukta paylaşılan şu gönderi de bana çok yardımcı olmadı.

Kısacası bana destek olmanızı ve beraber bu makro belgesini çabucak bitirmemizi istiyorum. İngilizce bilip bilmemeniz çok da gerekli değil, Google Translate ile pek çok yeri çevirir ve anlayamadığımız yerleri Pardus için Türkçe yazılmış kitaplardan karşılayabiliriz.
Öğrendiklerimin fotoğraflarını da paylaşayım:

2 Beğeni

Bugün kitaptaki ikinci örneğimizi de yazdık ve çalışıyor az sonra nasipse görüntülerini paylaşırım.
Konu: tekrar eden ya da sık kullanılan kelimelerin kopyalanıp yapıştırılması işlevi için bir makroyu kaydetmeyi öğrenmeye dayanıyor.

Öncelikle kitapta makro kaydetmek hakkında yazılanları aynen uygulamış olduğunuzu varsaydım.( Sorunuz varsa buraya yorum yazınız. )

Kodların tamamı Github 'da vardır. Ben uzun bir metin kullandım; kitapta ise daha kısa bir metin kullanılıyor. Biz de kitaptaki uygulamayı takip ettik.

//////////////////////
Bugünkü çalışma da bitti.
Dediğim gibi GitHub, Gitlab gibi internet sitelerini kullanmayı bilenler varsa yardım etsinler çünkü çalışmalar arttıkça hepsini tek sayfada tutmak onu okuyacak olanların okumasını zorlaştıracaktır.
Ayrıca ya yanlışlıkla tüm kaynak tek dosyada olduğu için silinirse diye de çekiniyorum. Lütfen beni anlayın.

Bu sebeple oluşturulan kitaba sayfa eklemek istiyorum nasıl yapabilirim?

Debugpoint.com 'dan biraz çeviri yaptım ve yaptığım çalışmaları burada pdf dosyası olarak paylaşıyorum:

debugpoint_com_makroKaynakları.pdf (670.2 KB)

Dizgi İşleme(String Processing) de dahil bitirildi. Tarih ve Zaman(Date And Time) konusu tercüme yapılması için gönüllü bir tercümanı bekliyor. Konunun ilgilileri tarafından ilgi çekmemesi üzerine bu tercüme ve LibreOffice için makro hazırlama ile ilgili tercümelere tarafımca devam etmeyeceğimi bildiririm. :angry:

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.