Hayırlı Ocak ayları diliyorum. Biliyorsunuz, Pardus 19 sürümünden 20 sürümüne geçerken ciddi anlamda kozmetik olarak değişti. Maziye özlem duyanlar için Pardus 19 temalarını ISO dosyasından çekip GitHub reposuna ekledim ve küçük bir install.sh dosyası hazırladım.
Pardus 17 ve Pardus 19 temaları zaten Pardus ekibi tarafından yapılmış. Ellerinde zaten bu tema paketleri mevcut. Pardus ekibine yapılan bir talepte varolanı hiç varolmamış gibi sıfırdan yapmış gibi git deposu açmanın bir anlamı yok.
Evet, yine geldi klasik Türk çamur atma kitlesinden bir eleman. Arkadaşım, ben temaları kendim yaptım diye bir iddada bulunmadım. Sadece temaları Pardus 19.5 sürümünden çekip insanların kullanması için bir GitHub reposuna ekledim. README.md sayfasının en altına zaten bu notu ekledim. Hâlâ neye çamur atmaya çalıştığınızın farkında değilim. Lütfen birazcık toprağa basın, oksijen alın ve bu kadar atarlı, kapalı görüşlü insanlar olmayın.
Kullanıcılar için githubta paylaşmanız çok normal, ben size bir şey demedim ki.
Çok alıngansınız ve gayet atar giderlisiniz.
Türkler sizi rahatsız ediyorsa Türkçe konuşmamak sizin için bir tercih meselesidir. Türkçe konuşmazsanız rahatsız olduğunuz Türk kitlesi size ilişmez.
Bahsettiğim konuda size nasıl bir çamur atıldığını gördünüz bilmiyorum ama yaptığınız sadece bir tema scripti paylaşmak. Yaptığını gözünde büyütüyorsun, bilgin olsun. Ne yaptınız ki çamur atayım? Basit bir tema scripti bu kadar.
Burada çamuru siz arkadaşa attınız, bende arkadaşın amacının, hedef kitlesinin, ulaşmak istediği kesimin küçük bir kullanıcı topluluğu olmadığı, Pardus sisteminde gömülü olarak bir tema değişikliği istediğini ve bunun için Pardus ekibine bir talepte bulunduğunu ve bu sebeple bu paketlerin Pardus 17 ve Pardus 19 temalarının zaten Pardus ekibinin elinde bulunduğundan dolayı Github’ta paylaşma gerekliliği duymadığını ve zaten gerekte olmadığını açıkça söyledim. Pardus ekibinin elinde zaten varolan temalar için ve muhattabı Pardus ekibi olan bir konu için neden bir daha github’ta bir depo açsın? Ben bunu söylüyorum, siz zihniyetiniz sebebiyle dünyayı kendinizin etrafında dönüyor varsayıp kendi üzerinize giydiriyorsunuz. Ben sana bir şey demedim. Ne bu alınganlık?
Pardus ekibinin elinde zaten varolan temalar için ve muhattabı Pardus ekibi olan bir konu için neden bir daha github’ta bir depo açsın?
İyi de arkadaşım, ben bu repoyu Pardus ekibi görsün diye değil, eski görünümü özleyen insanlara eski temaları basit bir şekilde sunmak için açtım ve şahsen benim Pardus 19 görünümü daha çok hoşuma gidiyordu. Benimle aynı düşüncede olan insanlar varsa bu repodan temaları rahatça alıp kullansın diye düşündüm. Ben neden geliştiricilerin kendi malını geliştiricilere satmaya çalışayım ki? Yaptığım şeyle övünmüyorum çünkü ortada yaptığım bir şey yok. Sadece küçük bir script ve hazır olarak ISO’dan aldığım temalar mevcut (bu yaptığım şeyi 30 IQ’lu goriller bile yapabilir, övündüğüm bir şey yok ortada). Arkadaş eleştiri yapmış derken olumsuz ya da olumlu bir eleştiriden bahsetmedim. “Klasik çamur atan Türk kitlesinden bazıları” sıfatını yakıştırmamın sebebi, sadece bana çamur atmak için “bu yaptığın çok gereksiz” mesajı vermeniz. “Pardus ekibine yapılan bir talepte var olanı hiç var olmamış gibi sıfırdan yapmış gibi git deposu açmak” sözünde ne anlatmak istediniz, detaylıca anlatır mısınız?
Öncelikle @metozz.exe hocam emeğinize sağlık. İlk mesajdan itibaren iyi bir şeyler yapmaya çalıştığınız o kadar belli ki. Github reposu açmak, Pardus ekibine bir saldırı ya da isyan değil, insanların kolayca ulaşabileceği bir yere yüklemektir. Malum bakanlık kısıtlamalarından dolayı her siteye erişilmiyor. Herkesin rahatça erişebildiği yerlerden birisi Github. Ki bu şekildeki repolar özgür yazılımın doğasında var. Kimsenin bir şey çaldığı yok. Şahsen ben de 19 taraftarıyım. Yüklemek isteyenler için kolaylık olmuş. Elinize sağlık.