Merhabalar, okulumdaki etkileşimli tahtalarda Pardus 23.4 sürümü var, kyocera 3040mfp+ yazıcısını ağdan kurarak öğretmenlerin yazıcıya bağlanıp tahtalarından çıktı almasını istiyorum, kyocera nin kendi sitesinden Linux dosyasını indirdim, debian paketi içindeki eu ve global klasörlerinin içindeki her iki dosyayı da kurmama rağmen sonuç alamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim…
UDP pektlerini de yüklediniz mi?
Ürün Destek ve İndirme Merkezi | Kyocera Turkey linkindeki Linux UPD driver with extended feature support (5.0) başlığında bulunan paketleri de kurunuz.
Sonuç olarak aşağıdaki paketleri kurarak deneyiniz:
kyodialog_5.0-0_amd64.deb
kyodialog_9.4-0_amd64.deb
5 versiyonunu yüklerken hata veriyor, sadece 9.4 ü yükleyince bir şekilde 3040 kuruyor fakat yazıcıya yine komut gönderemiyor işleniyor diye, kalıyor, generic olarak da yüklemeye çalıştım sonuç yine aynı
Uçbirimden kyodialog5 komutunu çalıştırdığınıza yazıcı paneli açılıyor mu?
Ek olarak sudo apt install printer-driver-* komutu ile paketleri yükleyerek tahtayı kapatıp açarak deneyebilir misiniz?
Son olarak; sudo apt -f install komutundan sonra ekdeki PPD dosyalarını seçerek kurmayı deneyin.
Kyocera ECOSYS M3040dn.ppd (43.9 KB)
Kyocera ECOSYS M3040idn.ppd (44.8 KB)
Uçbirimden kyodialog5 komutunu çalıştıramadım. sudo apt install printer-driver-* komutu bile pdf isimli bir yazıcı kurdu fakat yine çalışmadı, ekteki 2 ppd dosyasını da kurdum fakat yine sonuç alamadım,
ls /usr/share/cups/model/kyocera | grep 3040 komut çıktısında yazıcı gözüküyor mu?
Postscript olarak eklemeyi deneyebilir misiniz?
Ek olarak aşağıdaki komut ile yazıcıyı test edebilir misiniz?
sudo ping 10.61.144.100
Paket kaybı 0 olmalıdır.
Komutu sonlandırmak için CTRL+C tuşlarına basabilirsiniz.
Hocam ping atınca şu şekilde bir ekran görüntüsü geldi,
Postscript olarak eklemeyi deneyebilir misiniz? Bu işlem adımlarını Anlatan bir döküman var mı hocam pek bilgim yok bu konuda?
Yazıcıya ağdan erişebiliyoruz sorun yokmuş. Ayarlardan yazıcı ayarlarına girin. Eklediğiniz yazıcının Özelliklerindeki sürücü kısmından PostScript seçerek deneyiniz.
Hocam yazdığınız tüm çözümleri denedim fakat sonuç alamadım, bulut Pardus sitesinden son sürüm Pardus imajını sıfırdan kurdum, yeniden tüm çözüm adımlarını denedim yine sonuç alamadım… Ne yaptıysam kurduğum tüm yazıcı ayarlarında yazıcı kullanılamıyor hatası ile karşılaştım, ne yapıcağımı şaşırdım.
Peki farklı bir yöntemle kuralım o zaman.
sudo apt install printer-driver-* komutunu çalıştırın.
Yazıcı Ayarlarından eklenen PDF yazıcısını seçin.
Marka Model kısmından PostScript seçerek Kurun.
Olmazsa Etap yetkili hesabıyla açılış yapın.
Tahtanın kablolu bağlantısını kapatın.
Telefon internet paylaşımını açarak tahtayı telefon internetine bağlayın.
Pardus Yazılım Merkezinden Rustdesk programını kurarak uzak bağlantı verin.
Hocam pdf yazıcısını model kısmına dikkat ederek kurdum fakat yine sonuç alamadım, rustdesk programını kurdum.
Tahtayı telefon internetine bağlayın.
Kablolu bağlantıyı kapatın.
Rustdesk programını çalıştırın.
Kimlik numarasını paylaşın.
Hocam sonuç yine aynı işleniyor diyor kalıyor
Muadil başka bir sürücü arayalım.
Şimdi derse geçmek zorundayım, dersim olmadığı bir zamanda tekrar uğraşacağım, teşekkürler ediyorum vakit ayırdığınız için
Sene başından beri generic pcl 6 / pcl xl olarak tanımlıydı.