Pardus 25 KDE Plasma

Pardus 25 bilge ye temiz kde kurulumu sonrası problemsiz bir sistem oldu ben beğendim kde sevenlere tavsiye ederim.

4 Beğeni

Plasma başlığı açılmışsa dayanamam, hemen ekran görüntüsü atarım.

2 Beğeni

Pardus 25 ile KDE Plasma 6 buluştuğunda neler olabilir konusu kapanmamalı diye düşündüm. :wink:
Görsellikten öte, KDE Plasma kullanıcıya birçok işlevsel kişiselleştirmeler yapma olanağı da sunuyor.
Örneğin, bunlar arasında önemli bir eklenti “Command Output” bu masaüstü düzeninde 3 ayrı işlev görüyor:

1. Üst çubukta, sistem tepsisinin solundaki 3 e-posta hesabını belirli aralıklarla kontrol edip gelen kutularında okunmamış olanların sayısını gösteriyor (sesli bildirimle birlikte), üzerine gidildiğinde kısa bilgi veriyor, tıklayınca belirli bir komutu çalıştırarak e-posta okumayı sağlıyor.
  2. Sağdaki panelde, üstteki saatin altında gün doğumu, gün uzunluğu ve gün batımını gösteriyor.
  3. Hesap makinesinin altında ise, belirli sistem bilgileri görüntüleniyor (belirli bir aralıkla güncellenerek)
1 Beğeni

KDE Masaüstünü kurduğumda Pc ilk açıldığında masaüstündeki dosyaları sağ tık yapınca Bilgisayar geçici bir donma yaşama sorununu yaşadım . Acaba bu sorun kişisel mi genel mi ? Benim sistemim Pardus 25.1 Gnome . Birde şöyle bir sorun var . Gnome Masaüstüne geçince KDE kurulu iken Gnomenin sistem dosyalarını değiştiriyor . İkonlar filan hep Gnome düzenine geçmediğini gördüm . Çorba ediyor sistemi .

Genel olarak masaüstü ortamlarını karıştırmak tavsiye edilmez.
GNOME ile XFCE arasında epey ortak payda olduğundan bu ikisini birlikte kullanmak fazla sorun çıkarmayabilir, fakat KDE Plasma bu ikisinden çok farklı, bu yüzden bence en iyisi Pardus GNOME ve Pardus KDE şeklinde iki işletim sistemi gibi düşünüp bunların en azından 2 ayrı disk bölümüne kurulması. Uzun süre ikisinin de kullanılması halinde “Belgeler”, “İndirilenler”, “Resimler”, “Videolar” gibi kullanıcı klasörlerinin de bu ikisinin ortak kullandığı ayrı bir disk bölümünde tutulması işleri kolaylaştırır.

Arkadaşlar Lütfen biri 25 e KDE giydirip İSO Yanılasın 21 de yapıldı 23 dede yapıldı bir 25 kaldı 25 KDE İSO yap bilecek bir kişi varmı securboot devre ye alan bie İSO