Pardus 25 KDE Plasma

Pardus 25 bilge ye temiz kde kurulumu sonrası problemsiz bir sistem oldu ben beğendim kde sevenlere tavsiye ederim.

5 Beğeni

Plasma başlığı açılmışsa dayanamam, hemen ekran görüntüsü atarım.

3 Beğeni

Pardus 25 ile KDE Plasma 6 buluştuğunda neler olabilir konusu kapanmamalı diye düşündüm. :wink:
Görsellikten öte, KDE Plasma kullanıcıya birçok işlevsel kişiselleştirmeler yapma olanağı da sunuyor.
Örneğin, bunlar arasında önemli bir eklenti “Command Output” bu masaüstü düzeninde 3 ayrı işlev görüyor:

1. Üst çubukta, sistem tepsisinin solundaki 3 e-posta hesabını belirli aralıklarla kontrol edip gelen kutularında okunmamış olanların sayısını gösteriyor (sesli bildirimle birlikte), üzerine gidildiğinde kısa bilgi veriyor, tıklayınca belirli bir komutu çalıştırarak e-posta okumayı sağlıyor.
  2. Sağdaki panelde, üstteki saatin altında gün doğumu, gün uzunluğu ve gün batımını gösteriyor.
  3. Hesap makinesinin altında ise, belirli sistem bilgileri görüntüleniyor (belirli bir aralıkla güncellenerek)
2 Beğeni

KDE Masaüstünü kurduğumda Pc ilk açıldığında masaüstündeki dosyaları sağ tık yapınca Bilgisayar geçici bir donma yaşama sorununu yaşadım . Acaba bu sorun kişisel mi genel mi ? Benim sistemim Pardus 25.1 Gnome . Birde şöyle bir sorun var . Gnome Masaüstüne geçince KDE kurulu iken Gnomenin sistem dosyalarını değiştiriyor . İkonlar filan hep Gnome düzenine geçmediğini gördüm . Çorba ediyor sistemi .

1 Beğeni

Genel olarak masaüstü ortamlarını karıştırmak tavsiye edilmez.
GNOME ile XFCE arasında epey ortak payda olduğundan bu ikisini birlikte kullanmak fazla sorun çıkarmayabilir, fakat KDE Plasma bu ikisinden çok farklı, bu yüzden bence en iyisi Pardus GNOME ve Pardus KDE şeklinde iki işletim sistemi gibi düşünüp bunların en azından 2 ayrı disk bölümüne kurulması. Uzun süre ikisinin de kullanılması halinde “Belgeler”, “İndirilenler”, “Resimler”, “Videolar” gibi kullanıcı klasörlerinin de bu ikisinin ortak kullandığı ayrı bir disk bölümünde tutulması işleri kolaylaştırır.

1 Beğeni

Arkadaşlar Lütfen biri 25 e KDE giydirip İSO Yanılasın 21 de yapıldı 23 dede yapıldı bir 25 kaldı 25 KDE İSO yap bilecek bir kişi varmı securboot devre ye alan bie İSO

1 Beğeni

kde kurup pc’yi kde ile açtıktan sonra kde karşılama merkezi gelir eğer gelmediysede bulup açın bahsettiğiniz karışıklığı ordan çözer istediğiniz klasör görünümü yada diğer seçenekleri değiştirirsiniz.

1 Beğeni

Aslında o dediğiniz Pardus 23’e olan KDE iso dosyasını kurup Pardus Güncelleyici ile 25’e yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Ama bu geçici çözüm ve evet gerçekten üretilmesi lazım.

1 Beğeni

Birdaha kurmam çünkü ortalığı karıştırdı Kde Pardus 25 de . 23.4 de bu sorun yoktu diye hatırlıyorum. Çünkü denemiştim KDE yi .

1 Beğeni

23 ve 21 için aslın da yaptılar sağ olsunlar burada paylaşıldı ama 25 için yok keşke 25 için de biri yapsa

1 Beğeni

evet yav… bazzite kullanayım dedim kde olduğundan dolayı kendiliğinden kapanıp duruyor. Keşke pardus da kde ile çıksaydı. Sıkıntısız kullanırdık ne güzel.
Pardus’un artık Kde+dahili flatpak seçenekli mağaza ikilisini kullanması lazım bunları yaparsa yurt içinde uçar kullanımı bence.

21 VE 23 İÇİN YAPIL DI var o iki sürüm için benhata pardus 21 kde kulandım bir ara şimdi 23 düz gnome halini kulanıyorum daha sıtabil

Arkadaşlar Mesle KDE Yada Gnome degili Mesle Pardus da Ubuntu gibi Mint gibi Hata windows gibi Yagın Hale gelmesi Mesele bu Hepimizin Rahat etgi ayrı masa üstü ortamlar var bir gurp arkadaşım pardus ilik çıktıgı günki gibi olsa KDE olsa kulanırım dedi ama o zaman şartları onu gerektirdi şimdi masa üstü seçenegi o kadar çoki bana göre en disiplinli gelen gnome sizin için farklı olabilir xfce begenen de olur bilemem ama bana şuan en sıtabil sorusuz gelen gnome sizin fikriniz nedir

KDE benim hiç ilgimi çekmiyor. Ben hâlâ GNOME’nin sadeliğinden yanayım.

1 Beğeni

20 küsur yıllık Linux deneyimi sürecinde hemen hemen belli başlı tüm Linux dağıtımlarını ve masaüstü ortamlarını denemiş biri olarak, masaüstü ortamı tercihi olarak son kararım KDE Plasma olduysa da, kullanıcılara daha az seçenek, daha az özellikler vs. sunma karşılığında daha az sorun, daha sade arayüz ve daha kolay kullanım sunan masaüstü ortamının GNOME olduğunu söyleyebilirim.
Masaüstü ortamları konusunda Pardus ekibinin 1. tercihinin GNOME, 2. tercihinin XFCE olmasını doğal buluyorum.
Tek dileğim, 3. tercih olarak Pardus KDE sürümünün de resmi veya yarı-resmi bir şekilde ISO olarak kullanıcılara yakın zamanda sunulabilmesi, ve böylelikle Pardus’un daha geniş bir kullanıcı yelpazesine sahip olmasına katkıda bulunulabilmesi.

Çok zor Sadi hocam.

Çünkü iki masaüstü sürümünün yanında ETAP başlarına dert şu anda.

Yok sunucu sürüm, yok ARM sürüm, yok eğitim sürüm… Başlarında yeteri kadar dert var ve KDE’yi de yük etmelerini istemezdim.

KDE’li sürüm istemezdim → :x:
KDE’yi ekibin başına bela etmek istemezdim → :white_check_mark:

Evet, mevcut koşullarda bunun gerçekleşmeyeceği açık ve bu yüzden dileğimi “sunulması” değil, “sunulmasının mümkün hale gelmesi” şeklinde ifade ettim. :wink:
Belki ondan önce yarı-resmi bile değil, gayriresmi, fakat herkesin güvenebileceği şekilde bir Pardus KDE sürümü (ISO) yayımlanabilir.

Sistem dosyalarının, simgelerin vs birbirine karışmaması için en güzeli pardus sunucu iso’sundan pardus yükleyip, sonra kde masaüstünü kurmak. Daha önce bu şekilde kurmuş ve çok iyi verim almıştım.

Bir notebook da 23.4 kurulu (nvidia 310m gpu nedeni ile).
Diğer notebook da ise 25.1 yüklü. Her iki notebook da dual boot. 25.1 olan makine daha yeni ve UEFI destekli. Eski olan ise eski bir bios ve UEFI desteği yok. Şu anda her ikisini de ihtiyaca göre kullanıyorum. Her ikisi için de KDE arayüze geçmek istiyorum. Gnome bana göre değil bunu kullandıkça anladım. Adım adım geçiş rehberi varmı? Her iki cihaz içinde bu KDE geçişini yapmak istiyorum. Yardımcı olacak kimse varsa tavsiye, yönlendirme, içerik önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Şu an telefondayım, adım adım yönlendiremiyorum. Ancak varsayılan GNOME kabuğunu temiz kaldırıp siyah ekrana düşmelisiniz. Yani gnome kalkınca yeniden başlatmada sistem siyah ekran komut satırı olarak açılır. Ardından KDE kuracaksınız. Harici repo göstererek güncel kde plazma da kurabilirsiniz.

İşiniz acele değilse oturup sakin sakin YZye sorun, anlatır. Anlamadığınız ne varsa konuşun. Bahsettiği şeyleri gidip araştırın doğru mu diye. Yanlış bilgi de döndürebiliyor. Hele hele acele edip her dediğini yapmayın sakın.