Deb paketini indirdim kurdum çalışmadı. daha sonra konsoldan çalıştırarak yapay zekaya yönlendirdim birkaç python eksik kütüphane yüklemesi tekrar hata ardından git clon ile github kopyalaması python3 ile install.py dosyasının çalıştırılması v.s denendi tekrar hata alınca mevcut deb paketini tekrar kurdum ve çalıştı ama tam olarak sorunu anlayamadım. Muhtemelen geliştirici ekip pardus mağazaya eklerken sorunsuz çalışacak şekilde eklerler Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Bugün o kadar uğraştım, türlü yolları denedim lakin bir türlü UYAP editörde evrakı imzalayamadım. Forumları, siteleri gezdim yine de bi çözüm bulamadım. Bundan önceki Pardus’larda UYAP editör imzalama gayet güzel bir şekilde çalışıyordu ancak son sürümde imzalayamıyorum. Verdiği hata da şöyle:
''Bilgisayarınıza takılı akıllı kart bulunamadı!
- Kurulumlarınızı ve kartınızı kontrol ediniz.
- İmza Kütüphanenizi araçlar menüsünden kontrol ediniz.
(Tübitak kullanıcıları hariç)‘’ Detay kısmında da ‘‘Pkcs11 exception’’
yazıyor.
Uzaktan bağlantı veya başka bir şekilde yardımcı olan varsa çok müteşekkir olurum.
25 sürümünde Java kurucuda olmayan Java 11 sürümü ile deneyin lütfen.
Ben de çalıştı ![]()
Selamlar
Harika bir çalışma ellerinize, emeklerinize sağlık.
Epey bekledik ama değdi. İyi çalışmalar.
Şanslısınız
Zira bende olmadı. Dediğiniz gibi Java 11’i kurdum yine de olmadı. Sorun ne olabilir?
Hatta editör kütüphane kısmında Kamu SM’ye ait bir hizmet sağlayıcısı yok. Belki ondan kaynaklanıyor sorun. E-Devlet’e ve UYAP’a elektronik imza ile girebiliyorum. Akıllı kartımı uygulamadan görebiliyorum. Sadece UYAP editörde evrak imzalamada sorun yaşıyorum. Öyle olunca da en önemli eksiklik diğerlerini etkiliyor. Lütfen birileri yardımcı olup sorunumu gidersin ![]()
Merhaba
pardus 25 gnome ve xfce farklı farklı zamanlarda kurdum kullandım açılışta resimdeki yazılar çıkıyor bilgisayar açılıyor kullanımda bir sorun yok win 10 yada 11 kullanırken böyle bir yazı çıkmıyordu normal mi sebep ne olabilir teşekkürler
Benim bilgisayar açılırkende bir takım yazılar yazıyor ama çalışıyor sorunsuz .
Bu yazılar benim bilgisayarım acılırken de cıkıyor ben pardus destek merkezi yazdım sorun yok dediler ama istersen sen de destek.pardus.org yaz veya sistem raporu yolla destek ekibi inceler ben sorunun pc fabrikada Windows icin uyumluk test ediliyor ama linux icin test edilmiyor ben bilgisayarıma pardusu ilk kurdugumda ses gelmiyordu pardus destek ekibini aradım sorunu cözdüler ses ayar yazılımları indirdim sorun cözüldü …
Bu görüntüde gördüğünüz hatalar, genellikle bir bilgisayarın önyükleme (boot) işlemi sırasında veya donanım sürücüleri yüklenirken karşılaşılan düşük seviyeli sistem mesajlarıdır. ![]()
Hata Mesajlarının Analizi
Görüntüdeki en belirgin ve önemli hata grupları şunlardır:
- DMAR ve DMA Hataları
- DMAR: handling fault status reg …
- DMAR: [DMA Read/Write NO_PASID] Request device [00:16.7] fault …
- fault reason 0x02 Present bit in context entry is clear
Bu hatalar, genellikle Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) ile ilgili sorunları gösterir. DMAR (DMA Remapping), özellikle Intel’in VT-d (Virtualization Technology for Directed I/O) gibi sanallaştırma teknolojilerinde, çevresel cihazların belleğe güvenli bir şekilde erişimini yönetir. - Anlamı: Bir aygıtın (görüntüde [00:16.7] olarak belirtilen, bu genellikle bir USB denetleyicisi veya ses/ağ yongası olabilir) belleğe erişim izni (PASID) istemesi veya yanlış bir bağlamda erişmeye çalışması nedeniyle bir hata (fault) oluşmuş. Bu, genellikle BIOS/UEFI ayarları, sürücü uyumsuzluğu veya aygıt yazılımı (firmware) sorunlarına işaret edebilir.
- TPM Hataları
- tpm tpm0: Operation Timed out
- tpm_crb MSPT0101:00: probe with driver tpm_crb failed
Bu hatalar, Güvenilir Platform Modülü (TPM) ile ilgili sorunları gösterir. TPM, özellikle güvenlik (örneğin BitLocker) ve bazı işletim sistemi işlevleri (örneğin Windows 11) için kullanılan bir kriptografik yongadır. - Anlamı: Sistem, TPM yongasıyla iletişim kurmaya çalışmış ancak zaman aşımına (Timed out) uğramış ve sonunda TPM sürücüsünü (tpm_crb) yüklemekte başarısız olmuş.
Olası Nedenler ve Çözüm Adımları
Bu tip hatalar genellikle bir Linux dağıtımı (çekirdek mesajlarından dolayı) önyüklenirken görülür ve genellikle donanım arızasından çok yapılandırma veya BIOS/UEFI ayarlarıyla ilgilidir.
Olası Nedenler: - BIOS/UEFI Ayarları:
- Güvenlik: TPM’in BIOS’ta devre dışı bırakılması veya yanlış yapılandırılması.
- Sanallaştırma: VT-d (veya AMD’de IOMMU) ayarının yanlış yapılandırılması.
- Eski/Uyumsuz BIOS: Sistem BIOS’unun güncel olmaması.
- İşletim Sistemi (Çekirdek) Sorunu: Kullanılan işletim sistemi çekirdeğinin (kernel) bazı yeni veya eski donanımlarla tam uyumlu olmaması.
Önerilen Çözüm Adımları: - BIOS/UEFI Güncellemesi: Varsa, bilgisayarınızın BIOS/UEFI’sini en son sürüme güncelleyin. Bu, genellikle donanım uyumluluğu sorunlarını çözer.
- BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Edin:
- Sisteminizin BIOS/UEFI menüsüne girin.
- Güvenlik veya Gelişmiş menülerinde TPM ile ilgili ayarları bulun ve etkinleştirildiğinden emin olun.
- Ayrıca VT-d (veya IOMMU) gibi sanallaştırma ayarlarını devre dışı bırakmayı veya etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Bazen birini devre dışı bırakmak DMAR hatalarını giderebilir.
- İşletim Sistemi Kontrolü: Eğer Linux kullanıyorsanız, daha yeni bir çekirdek sürümüne geçmeyi veya farklı bir dağıtım denemeyi düşünebilirsiniz.
Bu adımlar genellikle bu tür önyükleme sırasında ortaya çıkan donanım/sürücü etkileşim hatalarını çözmeye yardımcı olur.
Açılış ekranında geliyor biraz insanın sinirini bozsada çalışmada bir sorun olmadığı için sorun etmiyorum teşekkür ederim
@ A NikBulamadım sizede teşekkür ederim
Malesef hocam. O yüklü kütüphane, deb’in istediği kütüphane ama isminde fazladan tire var.
Muhtemelen bir şeyler kaldırıp kursam o isimli kütüphaneyi bulabilirim, problemi çözebilirim ama ihtiyacım yok, zaten flatpak’tan kurdum oynuyorum.
(bu problem 23’de yok, ondan yazdım)
Belli ki bu kütüphanenin sahibi ismini güncellemiş(çünkü doğru yazım,şuan pardus içindeki), ama minecraft.deb, bağımlılığı eski ismi ile hatırlıyor, bu sebeple kurulamadı.
Benim endişem, başka kurulumlarda da bu kütüphane gerekli olursa, o deb dosyası da (kütüphane kurulu olduğu halde) bu hatayı verebilir.
Ama ben 25’i betadan güncelledim ama sizin fotolarda da durum aynı, isodan kurulum ise muhtemelen sizin makinede de o deb kurulamayabilir.
Hocam, deb dosyası ufak ve ücretsiz sitesinden indirilebiliyor, bi indirip denerseniz daha emin olabiliriz.
(minecraft nokta net sitesinde aşağılara inin, “Tekrar indirmeniz mi gerekiyor?” parçasındaki “İNDİRMELERE GİT” butonuna basınca açılan sayfada aşağıda Debian indirme butonu var, ufak bir dosya. oyunun kendisi değil, launcher)
her şeyiyle güzel olmuş sadece acılış da
resimde bu yazı cıkıyor biraz bekledik den sonra pardus acılıyor
sudo nano /etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX=“modprobe.blacklist=i2c_hid_acpi”
sudo update-grub
bunları yaptım hala resimdeki gibi cıkıyor malesef
cachyos ve diğer linux sürümlerinde bu olmuyor
anakart modeli Z790-F
bios güncel
ne yapmalı yardımcı olabilecek var mı?
Bu problemi geçici olarak çözmek için içi boş bir paket yapıp diğer isimdeki pakete bağımlılık verebilirsiniz.
Sizin için boş bir .deb paketi oluşturdum, bunu kurmayı deneyin, içi tamamen boş, sadece ismi sizin ihtiyacınız olan paket ismiyle aynı. Eğer tek sorun bu ise işinizi görecektir:
İndirdikten sonra .txt uzantısını silip paket kurucuyla kurabilirsiniz.
libgdk-pixbuf2.0-0.deb.txt (700 Bayt)
bu bir sorun değil sanırım. ben de sanal makinede pardus çalıştırdığım zamanlar her açılış ve kapanışlarda ekranı hata log’ları dolduruyordu ama sistem sorunsuz çalışıyordu. eğer sisteminizde bir problem yoksa dert etmeyin.
ayrıca galiba pardus 19 kullanıyorsunuz. o sürüm günümüzde eski, güvenliksiz ve uyumsuz. en az pardus 23 kurun.
Bios ayarlarını biraz kurcalayınca Tpm kapatma menüsü varmıs onu kapatınca açılış ekranında çıkan yazılar çıkmaz oldu aklıma gelmemişti oraya bakmak yardımınıza teşekkür ederim.
Pardus 25 kullanırken birşey dikkatimi çeken şey çok fazla ram kullanıyor bilgisayarım 12 gb ram var hiç birşey çalışmazken bile %60 ram kullanılıyor.
boştayken bu kadar fazla kullanması normal değil. bellek sızıntısı olmalı. flatpak’ta mission center diye bir uygulama var, oradan ram’i en çok kullanan süreçleri ve uygulamaları görebilirsiniz.
sorunu anladım. kullanıldığını söylediğiniz 4 gb ram önbelleklenmiş ve bu normal. linux çekirdeği ram’in boş kısımları bilgisayar daha hızlı çalışsın diye önbellekler. linux gerektiğinde o alanı bilgisayara geri verir. emin olmak için free -h komutunun çıktısını atar mısınız?