Pardus 25 Yayımlandı!

her şeyiyle güzel olmuş sadece acılış da

resimde bu yazı cıkıyor biraz bekledik den sonra pardus acılıyor

sudo nano /etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX=“modprobe.blacklist=i2c_hid_acpi”
sudo update-grub

bunları yaptım hala resimdeki gibi cıkıyor malesef
cachyos ve diğer linux sürümlerinde bu olmuyor

anakart modeli Z790-F
bios güncel

ne yapmalı yardımcı olabilecek var mı?

Bu problemi geçici olarak çözmek için içi boş bir paket yapıp diğer isimdeki pakete bağımlılık verebilirsiniz.

Sizin için boş bir .deb paketi oluşturdum, bunu kurmayı deneyin, içi tamamen boş, sadece ismi sizin ihtiyacınız olan paket ismiyle aynı. Eğer tek sorun bu ise işinizi görecektir:

İndirdikten sonra .txt uzantısını silip paket kurucuyla kurabilirsiniz.

libgdk-pixbuf2.0-0.deb.txt (700 Bayt)

bu bir sorun değil sanırım. ben de sanal makinede pardus çalıştırdığım zamanlar her açılış ve kapanışlarda ekranı hata log’ları dolduruyordu ama sistem sorunsuz çalışıyordu. eğer sisteminizde bir problem yoksa dert etmeyin.

ayrıca galiba pardus 19 kullanıyorsunuz. o sürüm günümüzde eski, güvenliksiz ve uyumsuz. en az pardus 23 kurun.

Bios ayarlarını biraz kurcalayınca Tpm kapatma menüsü varmıs onu kapatınca açılış ekranında çıkan yazılar çıkmaz oldu aklıma gelmemişti oraya bakmak yardımınıza teşekkür ederim.

1 Beğeni

Pardus 25 kullanırken birşey dikkatimi çeken şey çok fazla ram kullanıyor bilgisayarım 12 gb ram var hiç birşey çalışmazken bile %60 ram kullanılıyor.

boştayken bu kadar fazla kullanması normal değil. bellek sızıntısı olmalı. flatpak’ta mission center diye bir uygulama var, oradan ram’i en çok kullanan süreçleri ve uygulamaları görebilirsiniz.

1 Beğeni

görünürde uygulamaların kullandığı toplam ram en fazla 2 - 3 gb dır. 4 gb ram i ne kullanıyordur.

sorunu anladım. kullanıldığını söylediğiniz 4 gb ram önbelleklenmiş ve bu normal. linux çekirdeği ram’in boş kısımları bilgisayar daha hızlı çalışsın diye önbellekler. linux gerektiğinde o alanı bilgisayara geri verir. emin olmak için free -h komutunun çıktısını atar mısınız?

1 Beğeni

Çok kişisel birşey, lakin söylemeden rahat etmeyeceğim. Son 2 ay içinde çok eski ve düşük donanımlı 2 farklı bilgisayara Pardus 17.5 XFCE yükledim. İkisine de güncel Firefox Appimage indirdim. İkisi de gayet iş görüyor.

Şunu fark ettim, Pardus 17.5 açılış animasyonu olan koşan pars çok güzel görünüyor. Şimdiki dönen çember animasyonu onun yanında sönük bence. Koşan pars daha karakteristik bir figür.

Bu düşüncemi geliştirici ekibin dikkatine sunmak isterim. Tekrardan teşekkürler elinize sağlık

3 Beğeni

son kullanma tarihi geçmiş sürümleri Linux’un güvenliğine güvenip kullanmayın. Güvenlik açıkları olabilir.

Pardus 17.5 XFCE eski bilgisayarları hayata döndürebileceğiniz bir sistem. Şimdiki sürümler o kadar hafif değil. Başka türlü çalıştırma imkanı bulamadığım bilgisayarlarda hala 17.5’i tercih ediyorum. SLAX’da bu tip bilgisayarlarda işe yarıyor, bir çok kez işimi gördü fakat son kullanıcı için pek uygun değil.

Çalıştı hocam, başarıyla kurdum minecraft launcher offical deb’i. Hatta önce debi indirip aynı hatayı aldığımdan emin oldum. Sonra bu paketi kurup tekrar mc.debi çalıştırdım ve oyunu kurdu.

Launcher online güncellemesini aldıktan sonra açıldı, teşekkürler.

Fakat bunu, problemin ne olduğundan emin olmak için yaptım. Pardus hata giderme ile ilgili arkadaşlar bu problemi not almasını öneririm. (minecraft’tan hatasını düzeltmesini beklemeyelim, tahminim uzun süre düzeltmez.)

Saygılar, iyi çalışmalar.

1 Beğeni

Pardus 25 XCFE Thunar üzerinde menü açık durumda Ekran kaydetme yapılamıyor (Kısayol ile Shift+PrtScr) menü kapalıyken normal…

Son kullanım tarihlerini nereden görüntlüyorsunuz ? Yoksa en yeni sürümü kulanarak mı devam ediyorsunuz ?

ekran görüntüsü uygulamasını açın saniyeyi belirleyin alanı seçin ve menüyü açın görüntüyü alır.

Bu sayfada 19’dan itibaren sürümlerin her türlü güncellemeden yoksun bırakılacağı tarihler End of life satırında yazıyor.

1 Beğeni

Merhaba. BT Sınıfımızdaki Aidata bilgisayarları Pardus 25’e güncelledim ama büyük bir problemimiz var. RAM sorunu yaşıyoruz RAM çabuk doluyor ve bilgisayarlar bazen kilitleniyor bazen kendi kendine reset atıyor. Bilgisayarlarımız 8GB RAM’e sahip ancak Pardus 23’de sorun yaşamamıştık. RAM yönetimi ile ilgili bir sorun mu var? Ders işleyemez durumdayız.

Sistem gözlemcisi uygulamasından RAM’i dolduran uygulamanın ne olduğunu tespit edebilir misiniz?

Bir hata veya bug sonucu kendi mi şişiyor yoksa zaten gerçekten yüksek ram kullanan bir uygulama mı kullanıyorsunuz onu görmüş oluruz.