Susta
(Seyit Nusret ÖZTÜRK)
Şubat 1, 2026, 11:48öö
1
Windows 11 Pro’da VMware ile Pardus 25 sanal makinesi oluşturdum. Amacım Pardus üzerinden de UYAP Avukat Portal’a girmekti. Bunu yaparken ana sistemdeki çalışma dosyalarımı bununla ortaklaştırmaya ihtiyacım olacaktı. Ama VMware’in seçeneklerinden bunu aktifleştirmeme rağmen bir türlü “Shared Folder” ortamının Pardus’ta nerede olduğunu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler…
@Susta Seyit Nusret Bey,
Arkadaşlar bu sorun sadece çıkarılabilir diskler için değil. Benim kullandığım sabit yedek diskte de aynı sorunu yaşıyorum. Yazılan yöntemler dahil bir çok yöntem denedim maalesef bir çözüme ulaşamadım. Bu sorun Pardus 25 beta sürümü ile geldi. Çözülmesi gereken bir sorun.
[Ekran Görüntüsü 2025-12-02 08-31-01]
Geçici çözüm; gnome kullanıyorsanız diskler uygulamasını açıyoruz. Uygulama üzerinden ilgili diski buluyoruz. Diski seçip, diskin sol alt tarafındaki dişliye tıklıyoruz. Buradan dosya …
Ve
İşe yaramazsa:
Sorun BitLocker ile alakalıymış.
Benim gibi DualBoot kullananlar varsa ve yedek diskini iki işletim sistemi arasında kullanmak isteyen olursa çözüm şu;
1- Windows Ayarları
Windows gidin. Arama yerine BitLocker yazın ve Bitlocker’i kapatın. Kapatırken Şifreyi çözmesini bekleyin.
2- Pardus Ayarları
Pardus’a gelin ve Terminal üzerinden şu eklentileri kurun;
NTFS için:
sudo apt install ntfs-3g
exFAT için:
sudo apt install exfat-fuse exfatprogs
Sistemi yeniden başlatın ve artık disklere eri…
Ve yine işe yaramazsa, @tarik.vardar Tarık beyin çalışmasını deneyebilirsiniz:
Sistem Asistanı
[genel_bakis]
Proje github deposu için :
https://github.com/tvardar/sistem-asistani
Ya da
web sitemden : tarikvardar.com.tr
Pardus 25 (Debian 12) ve Pardus 23 (Debian 11) tabanlı Linux dağıtımları için geliştirilmiş; sistem izleme, bakım, onarım ve yönetim işlemlerini tek bir modern arayüzde toplayan gelişmiş bir araçtır.
Özellikler
Uygulama modüler bir yapıya sahiptir ve aşağıdaki temel araçları içerir:
Sistem İzleme & Donanım
Genel B…
Umarım faydası olur.
1 Beğeni
system
(system)
Kapattı,
Şubat 11, 2026, 4:34ös
3
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.