Pardus Bilgisayarım Uygulaması Dağıtım Logosunu Nereden Alıyor?

Pardus Bilgisayarım uygulamasını açtığım zaman dağıtım logosunu nereden alıyor?

pardusun tema paketlerini yükleyip tema değiştirerek değişir mi deneyebilirsiniz

ikonları inceleyip ubuntuda hangi klasörde bulmanız lazım

Gördüğüm kadarıyla bunun kaynağı /usr/share/pardus/pardus-mycomputer/ui/MainWindow.glade dosyasında emblem-pardus-symbolic olarak belirlenmiş.
Burada değişiklik yapıp başka bir logo dosyasının adını yazmak ya da sisteme (ya da ~/.local/share/icons dizini altında uygun bir yere) emblem-pardus-symbolic adıyla farklı bir logo dosyasını eklemek gerek.

Şu anda kullandığınız simge temasının adını öğrenebilir miyim? Hoşuma gitti ben de bir denemek istiyorum.

Ben bu Pardus’u Resmi olmayan kde sürümü ile kurmuştum hangi icon paketini kullanıyor bilmiyorum.

Bir de birisi kaynak koddan baksa da cevap verse olur mu çünkü ben kaynak kod okusam da anlamıyorum da çok karışık geliyor. Yardım edecek kişi öyle söylese olur mu?

Halbuki o konuya yanıt da yazmışım ama pardus bilgisayarımdaki o ikon teması dikkatimi çekmemiş. O tarihlerde KDE’yi sadece deniyordum ve beğenmiştim. Daha sonra Kubuntu deneyince resmen çok beğendim. Ama eksileri olduğundan çok duramadım.

Yazılım, dağıtım logosunu Sadi bey’in bahsettiği “emblem-pardus-symbolic” olarak belirlemiş. Bu ikon bir svg dosyasıdır ve /usr/share/icons/desktop-base/ klasörünün içinde bir yerdedir. İçerikte çeşitli çözünürlükte resimler kategoriler halindedir, bunların içinde arayacaksınız. Bulamazsanız sırasıyla şu klasörlere başvurun (varsa):

usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/pardus-mycomputer-emblem-pardus-symbolic.svg

usr/share/icons/hicolor/scalable/emblems/

Burada olması lazım. Bu verdiğim şeyler adrestir. Hiç bilmiyorsanız dosya yöneticisini açıp tıklaya tıklaya gidin, bulursunuz.

Ekran görüntüsü_2026-04-11_00-25-09

Ben kendim çözdüm ama düşündüğünüz için teşekkürler. Kaynak koddaki MainWindow.py dosyası çok hardcoded davranıyor. Ben de o dosyayı düzenleyerek istediğim ikonu koydum ama yine de düşünceniz için teşekkür ederim.