Pardus depolarına uygulama yükleme

java ile bir ön muhasebe uygulaması yazıyorum. Bu uygulamayı pardus depolarına eklemek istiyorum. ne yapmalıyım?

3 Beğeni

Uygulamanızın Pardus için düzgün paketlenmiş ve kurulup kaldırılabilir bir .deb paketi olduğundan emin olun.

Java, bağımlığı olduğu sürümler yüzünden hem windows hem linux tarafında sürekli kullanıcıya sorun çıkartan bir teknoloji.

Aşağıdaki adresten uygulamanızı önerebilirsiniz.

3 Beğeni

@eminfedar merhaba,

Önerebilir de, öyle oluyor mu? Yani dışarıdan yazılım kabul ediyor musunuz?

Kabul şartlarınızı öğrenmek istiyorum. Bu bilgilere erişemedim.

Bir de ikon neden svg olmak zorunda? Png olarak versek olmuyor mu? Vektör tabanlı ikon yapmak çok çok zor. Corel veya Inkscape konusunda uzmanlaşmış olmak gerekiyor ki yazılımcıların çoğu bu tür programları kullanamaz. Png’yi svg’ye dönüştüren siteler ile dönüştürme denemesi yaptığımda ise resimlerin bozulduğunu gördüm.

Yardımcı olursanız memnun olurum.

amacım pardus depolarındaki muhasebeyle ilgili eksikliği gidermek. uygulamayı aynı zamanda github a yükleyeceğim. insanlar geliştirsin özgür yazılıma bir katkımız olsun istiyorum. bu noktada bir eksiklik var çünkü.

1 Beğeni

Svg’nin güzelliği her yerde her boyutta boyutlandırılabilmesi. Yani tek bir ikon tasarlamanız yetiyor. Her yerde kullanabiliyorsunuz.

Mağazada ve sitede farklı yerlerde kullanılacağı ve daha sonra bu boyutlar da değişebileceği için tek bir svg ile geliştirici tarafında süreci karışıklaştırmamak istenmiştir.

Boxy SVG’nin arayüzü kompleks değil ve kullanımı basit. 20-30dk menüleri ve işlevselliği kurcalamanız yeterli. Uygulamanıza da şimdilik basit bir ikon yapabilirsiniz. Dünyanın en harika ikonu olmasına gerek yok. İleride düzenlenir eğer tutulursa.

Ayrıca mağazaya konulacak bir uygulama olması için uygulamanın hedeflediği görevi sorunsuz yerine getirmesi ve hatasız çalışması gerekiyor.

Bir de Pardus sürümleriyle ve sistemdeki kütüphanelerin versiyonlarıyla uyumlu olması ve bir .deb paketi olarak kolayca kurulup kaldırılabilecek şekilde paketlenmesi gerekir. Son kullanıcı mağazadan yarım yamalak deneysel programlar indirip hayal kırıklığına uğramak istemez :).

1 Beğeni

Tam olarak bitmiş, testleri tamamlanmış ve hata alınmamış, majör numarası en az 1 olan bir program mı gerekiyor?

Peki bunu nasıl sağlayacağız? Mesela bende Pardus ortamında sorunsuz çalışan, şahsen test ettiğim ve aktif kullandığım, gereksinimlerini pardus apt’den çeken birkaç program var. Ama bunları kimse deneyip bana geribildirim göndermiyor. Nasıl olacak?

Daha önce bir arkadaş size 10’dan fazla yazılım göndermişti. Bunların hiçbiri bahsettiğiniz gereksinimleri karşılamıyor muydu? Çünkü kendisi bana hiçbir geribildirim alamadığını söylüyor. (Niye eklemiyorlar değil, niye geri bildirim göndermiyorlar). Orada/aranızda neler olduğunu bilmiyoruz ve bu nedenle yazılım göndermeye isteksiziz. Açıklar mısınız?

Uyum kısmını anlarım. Ama bu “şimdilik” ve “ilerde düzenlenir” kısmı bana iyi bir fikir gibi gelmedi. Pardus 23 sürümünün ikon setini umarım bu mantıkla yapmamıştır ekip. Darılmayın, gerçekten kötüydü. Ben grafik sanatçısı değilim, daha iyisini yapamam. Ama kötüydü yani.

EDİT:
Emin bey, sabahtan beri şunu çözmeye çalışıyorum:

Şundan dolayı: Kendim için uygulamalar geliştiriyorum ve bunların hiçbirinde uygulamanın sistemden kaldırılmasıyla ilgili bir sorunla karşılaşmadım. Acaba artık yönetimi ile ilgili bir detayı mı bilmem gerekiyor? Açıklarsanız sevinirim.