Pardus etap çok kötü

Önceki sene okuldaki tahtalar Pardus’tu fakat linux olduğu için ve çoğu kitap uygulaması linux ile çalışmadığı için aşırı zorluk çektik. Bu sene okula geliyorum, MEB kararıyla bütün tahtalar Pardus olmuş. 1. Dersimizde bir sunum olacaktı dokunmatik aşırı kötü olduğu için bir kere tıklayınca 2 sayfa falan geçiyordu. Arayüz hiçbir şekilde optimize değil, aşırı kasıyordu. Okulları resmen kötü bir işletim sistemini kullanmasına zorlamak biraz garip geliyor. Önceden windows 10 kullanıyorduk aşırı memnunduk.

1 Beğeni

Hocam sorunları listeleyerek pardus’a rapor edin. Windows 10 yakın zamanda artık güncelleme almayacak.

2 Beğeni

Bu durum aslında çeşitlilik gösterebiliyor hocam. Bazı akıllı tahtaların donanımı Linux ile tam uyumlu olmayabiliyor. Benim okul zamanlarımda da tüm tahtalarda Pardus vardı ama dokunmatik performansı gayet iyiydi, sıkıntı yaşamıyorduk.

Yani uzun lafın kısası, tek bir deneyimden yola çıkıp genelleme yapmamak lazım. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

bu forum vindowsu övme forumu değil,vindows programlarını pardus da çalıştırmaya çalışmanın bir anlamı yoktur.Öncelik Pardus da çalışan programlar almak veya yapabiliyorsanız yapmaktır.Zaten bu vindows alışkanlığı ve hazır şablonculuk yüzünden BT öğretmenleri PARDUS’u kaldırıp yerine vindows kuruyorlar bunun önlenmesi gereklidir.

3 Beğeni

Biz burda eğitim görüyoruz ve kitap yapımcıları genellikle linux için birşey yapmıyor, amacım windowsu övmek değil kullandığımız da gayet memnunduk sadece onu belirttim.

Hocam hangi etap versiyonu kurulu tahtanızda etap 23 mü?

Bilgisayardan anlamadığın çok belli :slight_smile: windows ile pardusu karşılaştırıyorsun komik yorum :))

bu durum akıllı tahtanın özelliklerinin yetersiz veya kalibrasyon kaynaklı olabilir teknik ekibin ilgilenmesi lazım.

Arkadaş dokunmatiğe bir kere basıyoruz iki kere tıklıyor demiş. Ama bizim linux camiası windows’a saldırmakla meşgul yine. Tahtanın en temel bileşenlerinden biri sorunlu çalışıyor siz ne diyorsunuz.

1 Beğeni

sayın ali bey benim de faremin sağ tık ı iki defa tıklıyor bazen sizce sorun farede midir pardus ta mı?

gönderiyi yapan arkadaş bir dokunduğumuzda iki tıklama bilgisi gönderen dokunmatiği windows algılıyor ve tek tıklıyordu pardus etap çok kötü çift algılıyor demiş değil mi?

Windows’ta sıkıntı olmadığını, Pardus’ta sıkıntı yaşadığını söylemiş. Daha ne acaba?

Pardus’a toz kondurmamayı, eleştiri kabul etmemeyi bırakın. Çözüm odaklı olun. İnsanlar Windows’la memnunsa da işini gördüğü içindir, Pardus’a gıcıklığından değil. Windows övücülüğünden hiç değil.

ilk soruma cevap vermemişsiniz sorun farede midir? ben de mi?

Faren Pardus’ta çift tıklıyor Windows’ta normal çalışıyorsa Pardus’ta sorun var. Aldın cevabını evet buyrun sizi dinliyorum.

windowsta çift tıklamıyordu ama çok uzun zaman oldu pardusa geçeli pardusta da çift tıklamaya yeni başladı.

demek ki sorun farede

demek ki bunun ile ilgili bir yardım için gönderi açacaksam ne yazmalıyım.

arkadaşlar farem bazen çift tıklıyor bunu engellemenin bir yolu var mıdır bilen var mı?

ne dememem gerekiyor

pardusa geçtim windowstan farem çift tıklıyor çok yavaş hareket ediyor nerden geçtim pardusa bu nasıl işletim sistemi olmaz olsun.

akıllı tahtada windows kullanmak isteyen arkadaşlar yazdırın usb ssd ye uygun win sistemi takın boot edin kullanın

Aynen kardeşim aynen. Linux’ta hiç sorun olur mu? Ya hardware issue ya skill issue. Klasik toxic linux community.

1 Beğeni

Windows’ta bu hatayı alıyorsan skill issue kardeşim. Ben 20 yıldır görmüyorum :smiley:

Bu ayarları kontrol etmende fayda var .

1 Beğeni

xfce var bende sol tık ı sağ a almıştım baktım sol algılamaya başladı eski haline aldım sağ da arada çift tıklasa sağ tıktan çıkıyor çok önemli olmadığından bakmadım