Pardus Gnome 25 hata aldım

Böyle bir durum var . Nasıl düzeltilir

shift basılı tutup GRUB ekranına geliniz, advanced options menüsünde eski kernel sürümüne geçiniz. Önemli verileriniz varsa başka bir diske yedekleyiniz daha sonra yeniden kurulum yapınız.

Eğer eski sürüm kernele geçilemiyorsa GParted Live OS üzerinden bootlayıp dosyalarınıza oradan erişebilirsiniz.

Ne yapmalıyım bilmiyorum

Pardus kurulum diski takılı şu an sanırım, Yeniden kurulum yapıyorsanız ESC basıp gelen menüde Pardus Çalışan’ı seçebilirsiniz.

Eğer veri kurtarma yapacaksanız pardus çalışan’ı da kullanabilirsiniz, yeniden kurulum için şuradaki aşamaları takip edebilirsiniz

1 Beğeni

Pardus çalışan diyince böyle oldu. Çözüm yokmu

az önce attığınız ekran GRUB text editleme ekranı, buradan ESC ile çıkıp GRUB ekranına geri dönebilirsiniz. Boot edeceğiniz seçeneği enter ile seçiyorsunuz.
(E tuşu değil klavyenin sağ tarafında ortada kalan tuş)

Shift tuşu demiştin bastım ama olmadı. Bahsettiğiniz tuş hangisi

Bilgisayar açıldığı zaman kurulum medyumu takılı değilken shift tuşuna basılı tutmak GRUB ekranını getirir.

Yeniden kurulum yapacaksanız Pardus Çalışan yüklü USB belleği takıp onun üzerinden kurulum yapabilirsiniz, onda shift basılı tutma olayına gerek yok.

Kritik bir veri kurtaracaksanız Pardus kurulu olan diskten başlayıp GRUB ekranına girebilir, oradan düşük kernel sürümü ile başlatmayı deneyebilirsiniz.

Veya kurulum medyumu üzerinden direk Pardus Çalışan seçip bağlı diski seçip verilerinize erişebilirsiniz.

Kurulum USB si takılı değilken shift basılı tutmam gerek. Usb yi ne zaman takıcam hiçbişi anlamadım :frowning: Bu sıkıntıyı düzeltmek beni aşar sanırım .

Ya yeniden kurulum yapacaksan bir şey basmana gerek yok direk kurulum aşamalarından ilerleyebilirsin. Bilgisayarında önemli verilerin varsa istersen Pardus Çalışan ile başlatıp dosyalarım kısmından bağlı diske bağlanabilir, oradan yeniden kurulumu yapmadan önce başka yerlere atabilirsin.

Direk kurulum cihazı elinde yoksa ve verilere ulaşman gerekiyorsa shift basılı tutup GRUB ekranında düşük kernel sürümüyle başlatabilirsin.

Bu sorun kernel uyumsuzluğu değil .Alpha sürümünde çalışıyordu Beta sürümünde bu hata var . Alpha ve Beta sürümün kernel sürümleri aynı . Başka bir yerde problem var sanırım . Yapay zeka baya tuşlara bastırdı gece gece beni .

Iso dosyasını eksik veya hatalı indirip yazmışsınız. tekrar indirip baştan yazın.

MD5 kontrolü sağlam . Yazma işlemi başarılı . 2. kez indirdiğimde aynı durum .

ISO dosyasını masaüstü ne indirip USB bellek e yazdırın. Sonra yeniden başlatıp. Boot menüden USB seçin ilk sırada olsun. Sonra grafik arayüz ile kurun hepsi biryerde olsun. Efi bölümünüde birinci diske yazdırın. İşte bu kadar…

1 Beğeni

Resim atarak izah edicem . Oldu ama acayip bir şekilde. Bu zamana kadar formatı çekmedim. Çalışan olarak çalıştı şuan

1 Beğeni

Bios sürümünden mi etkileniyor acaba.
Görseli yapay zekaya atıp açıklama yapmasını isteyin.
Capilot… Chatgpt… Gemini… Claude… vb

Çok acayip bir şekilde oldu anlam veremiyorum o şekilde çalışmasına . Namazdan sonra resimleri atayım. Nasıl çalıştırdığımı anlamaya çalışıyorum :slight_smile: hayatımda formatı o şekilde yapmadım bu anakartta .

sabaha kadar yapay zeka ile uğraştım . olmadı .şimdi Ventoy ile hem Pardus 25 hem 23.4 iso dosyası attım. Her zamanki gibi format çeker gibi çektim. Hata vermedi. Bişileri okumada sıkıntı çekiyor sanki. Ben anlamadım . Sanırım en iyisi güncelleme ile 25 sürümüne geçmek benim için. Nasıl çözdüğümü bulamadım şahsen. Dünden beri çalıştıramadığım bu bölümden çalıştırabildim. Bunda 1. Sıraya almaya gerek yok. İlk neyden başlatmak istiyosan onu seçiyon format ekranına geçiyor. Şimdi bak çalışıyor. Ne alaka neden nasıl . Geceden beri uğraşıyorum çalışmadı. Şimdi neden. Kafam almıyor

1 Beğeni

Aynen :clap:
Tebrikler başarmışsınız.
Ventoy ile format atmışsınız…
Ventoy’u pardusdan’mı yoksa Windows’danmı yüklediniz. USB ye ventoy’u yüklerken yedekden değil direk indirip masaüstü 'ne oradan yüklediyseniz şimdi oldu…

Bir beğeniyi hallettim sanırım…

1 Beğeni

pardus dan yükledim ventoyu . Bu arada yapay zekaya bildiklerinizi sorun . Bilmediklerinizi sormayın :slight_smile: