Çok önemli değil ama uzun yazılım tanıtımları için bir düzeltme gerekli.
Resimde görüldüğü gibi yazılım tanıtım metni, ekrana sığmamış. Eğer metin; mevcut ekran çözünürlüğündeki metin için ayrılmış alana sığmıyorsa ilgili alanın sağına, kaydırma çubuğu eklenecek şekilde düzenleme yapılabilirse çok iyi olur.
Tamamdır hocam sağolun, bakıcam inşallah şuan depo pardus org tr nin hız problemlerini çözüyoruz. Teşekkürler. Bunu github da issue olarak da açın çorbada tuzunuz olduğu resmileşsin. İsminiz geçsin paketin içinde ;).
Pardus işletim sisteminde MP3 çalar uygulaması bulunmamakta. Pardus mağazada da böyle bir uygulama yok. Müzikleri VLC media player’la açmak zorunda kalıyoruz. Ya sisteme ya da Pardus mağazaya bir adet MP3 çalar uygulaması eklerseniz kullanıcılar için baya bir rahatlık sağlanailir.
Sisteminde hatalı tema dosyası sildiğim için masaüstü ortamım göçmüştü ve forumdan destek alarak tüm tema paketlerini tekrardan topluca kurmuştum. Bu kurulumdan sonra XFCE masaüstü düzeldi beraberinde GNOME masaüstü de sistemime kuruldu parola girme ekranında hangi masaüstünü seçersem o masaüstü açılıyor. XFCE masaüstünde mağaza çalışıyor sıkıntı yok GNOME masaüstünde ise tıklıyorum ama açılmıyor hiçbir tepki yok hata mesajı da vermiyor.
Yunus bey, bende pardusa Pantheon (elementary os) masaüstü ortamını kurduğumda pardus store açılmıyor. Çift tıkladığımda simgesi alt panelde çıkıyor ama kendi açılmıyor. uçbirimden sudo pardus-store yazınca ise açılıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Bu yöntemle kurulumu yaptım:
Tavsiye: Bu elemantary Os masaüstü bir çok linux kullanıcısı tarafından beğenilmektedir. Pardus DDE sürümü son kullanıcı açısından başarılı bir çalışmadır. Aynı şekilde birde Pardus EDE sürümünü çıkartmanız mümkünmüdür?
Yeni pardus 17.4 kurulurken bir menü ile hangi masaüstünü kurmak istediğimizi sorarsa ve biz istediğimizi seçerek o masaüstünü kurabilsek daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu şekilde tek iso ve seçimli menüyü yapamazsanızda Yan sürüm olarak Deepin olduğu gibi Pantheon, Gnome, Budgie gibi beğenilen masaüstlerini bize indirmek için sunarsanız çok memnun oluruz.
Merhaba @sukru bey, masaüstü ortamını kurabiliyor sonuçta değil mi, belli bir profildeki (superuser olmayan, terminal den korkanlar, alışmamışlar) son kullanıcı için kurulum biraz karmaşık geliyor. Bunlar normal. Bizim yan sürüm desteği olarak yani direk ISO üzerinden kurulum desteği veremememizin temel nedeni masaüstü ortamındaki çeviri eksikliği. Yani aynı profildeki kullanıcı kitlesi ağzı torba olmadığı için şu tepkiyle sıkça karşılaşıyoruz : “hani yerliydi, ben kullanamıyorum, Türkçe bile değil”. Burda haksızlar demiyorum, herkes kendi ihtiyacı doğrultusunda haklı, ama sabır yok. Bir çok başka sebep de var tabii ki LTS ve stabilite gibi. Gerçekten elimde bir koz olmadığı için bu konuyla ilgili, malesef böyle bir isteri yapamayız. Sizden ricam Pardus un bu büyüyen topluluğunda sabreden ve destek veren kişilerden olmanız. Zamanla değişik kanallar ve destek yolları açılacak. Elimizden geldiğince son kullanıcı memnuniyeti üzerinde çalışmalar yürütüyoruz, bir çok daha dışarı açmadığımız ama testlerimizden geçmemiş veya daha bitmemiş proje bulunmakta. Ancak yinelemek istiyorum sınırlı bir iş gücü bulunmakta ve ilerleyiş hızımız şuanki kadar.
Not: Bildiğiniz konularda verdiğiniz desteğin farkındayız, burada yazılanlar unutulmuyor merak etmeyin.
Bu diğer masaüstü ortamları dediğiniz gibi iso dosyası içinde olmak zorunda değil fakat son kullanıcı komut görmek istemediği için diğer masaüstü kurulumlarını basitleştiren bir uygulamacık pardus mağazaya eklemek mümkün mü? İş yükünün çok olmayacağını düşünüyorum.
Biraz açıklamak gerekirse uygulama yalnızca şunu yapacak:
Açınca liste halinde masaüstü ortamlarının ismi olacak.
Örneğin Gnome yüklemek için gnome ismine tıklayıp kur diyince arka planda terminalde şu komutu çalışıracak sudo apt install gdm3
Sonra bize kurulum başarı ile tamamlandı sistemi yeniden başlatın ve oturum açma ekranında yeni masaüstünüzü seçin mesajı verecek.
Aynı zamanda diğer kurulu olan masaüstü ortamlarınıda kaldırmak için yine bu grafik arayüzü kullanabileceğiz.
Yazılım bilgim olsa kendim destek olmak için yapardım ama malesef benim mühendislik alanım farklı ama belki bu konuda @eminfedar yardımcı olabilir. onun widgetçi ve debins gibi yazılımlarını kullanıyoruz
şükrü beyin mesajını okuyunca terminalden sudo pardus-store komutunu çalıştırdım mağaza sorunsuz çalıştı. Elemantary OS da durum neyse GNOME de durum aynı mağaza tıklayınca çalışmıyor ama komut satırı ile çalışıyor.
sorun şu: pardus mağazayı komut satırından açınca parolayı komut satırından giriyoruz ve açılıyor Fakat üzerine çift tıklayınca parola girmemiz için bize gelmesi gereken pencere gelmiyor. Yani sorun tam olarak bize parola girmemiz için gelmesi gereken grafik arayüzde
@Yunusemre bey, Mağazamız çıktığından beri takipteyim mağazamız çok güzel ilerliyor, her hafta program eklenmesi sayesinde daha da zenginleşiyor. Vaktiniz olduğu kadarıyla nacizane 2 önerim olacaktı;
1.Önerim : Kategori Önerileri
1- Yeni Eklenenler Kategorisi ( Her hafta 1 program eklediğinize göre son 1 ay gösterilebilir veya son eklenen 5 program görünebilir, tercih sizindir )
2- En çok yüklenenler Kategorisi ( Bunun için de en çok yüklenen 10 program listelenebilir mesela, tabi bunun için her kurulum yapılan bilgisayardan sunucuya veri gönderilmesi gerekecek sanırım )
Bu 2 kategoriden hangileri mümkün olur bilmiyorum ama nacizane tavsiyem.
2.Önerim
Kategori önerilerim dışında, Pardus’un önceliği bildiğim kadarıyla öncelikle kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasını sağlamak. Bunun için de kamu kurumlarında kullanılan programların mağazada olması kamu kurumlarının geçişini daha da kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.
Outlook ve LibreOffice zaten büyük bir sorunu hallediyor, bunun dışında örneğin Milli Eğitim Bakanlığı için Doküman Yönetim Sistemi (DYS), İçişleri Bakanlığı için EBYS, e-İmza Kurulumu …vb paketler mağazaya eklenebilir. Kamu kurumlarının göç işlemlerinde zaten ilgili ekip arkadaşlarınız kurulumlara yardımcı oluyor. Onlardan da dönüt alınarak en fazla hangi paketlerin kurulduğu yönünde bilgi alınıp o şekilde mağazaya eklenebilir.
Mağaza geliştikçe daha da mükemmele doğru gidecek inşallah.
Şahane. Özellikle 2. öneri, kamu kurumlarında dönüşüm için çok olumlu olur. Çünkü en büyük etkenlerden biri(bizzat yaşadığım için söylüyorum), BT elemanlarının bu konuya yaklaşmayışı. Kimisi bilmiyor, kimisi ise az biliyor. Bu sebepten kolaylaştırıcı etkenler dönüşüme hız katacaktır.
5-10 tane hesap tablosu ile yapılmış programlar okul işlerini yapmak için Windoows kullanmak ne acı bir durum oysaki bu hesap tablosu ile yaplımış programlar yerine bu işleri yapacak programlar ağ üzerinde çalışır şekilde bakanlıklar bazında yapılabilir.PARDUS MAĞAZA YA DA bu tür işleri yapan programlar konulabilir.Mesela okullarda en çok kullandığımız prgramlardan bazıları Memurlar için terfi takip programı imza duyuru takip programı ,Sürekli görev yolluğu programı,Maaş programı maaşlar her ne kadar KBS de yapılıyor olsa da geçmiş yıllara ait eksik ödemelerine elde yapılmaktadır.Geriye dönük terfi hesaplama programı vb.