Pardus Yardımcı (Bilgi, Bakım, Yönetim, Kontrol)

merhaba hocam uygulamanız cok güzel olmus elinize saglık uygulama pardus mağazaya gelir mi ?

1 Beğeni

Merhaba Tarık Bey,
Her ikisi yöntemle de denedim lakin olmuyor. Hata veriyor. Özellikle Pardus paket kurucu ile kurmak istiyorum, kurulmuyor. Kontrol ederseniz sevinirim.

Ali bey Özel Mesaj kutunuza bakarsanız yardımcı olmaya çalışayım. Gerek sanal makine gerek kendi cihazım farklı sürüm ve masaüstleri ve sıfır kurulmuş pc de tek tık ile bagimliliksiz çalışıyor. Mesaj dan iletirseniz, selamlar

!! Arkadaşlar program ile ilgili tüm yorum ve önerilerinizi inceledim.

Bu kapsamda ;

1. isim konusu; evet çok doğru olmadı. O yüzden “Sistem-Asistani” olarak yeniden paketliyorum. Dolayısı ile bu github depoyu sileceğim

2. Uygulamanın Parduss 23 ve 25 ile uygun sürüm ve tutarlılığını sağlamaktayım

3. Gelişmiş bir çok özellik daha ekledim hepsini gerek yerel, gerek sanal makinelerde farklı sürüm ve masaüstlerinde test ediyorum.

4. Bu hali ile kullanılmaya devam edebilir ama yakında tüm testlerim bitince yeni ve profesyonel araç kitleri içeren, işte budur diyeceğiniz “Sistem-Asistani” uygulaması konusunu açıp duyuracağım.

ilginize teşekkürler…

2 Beğeni

Hocam github deposunun ayarlardan ismi değiştirilebiliyor. Repoyu silmek yerine reponun adını değiştirip olanların yanına yeni kaynak kod ekleyebilirsiniz.

Arkadaşlar “Sistem-Asistanı” olarak yep yeni ve gelişmiş bir çok araç ile program hazır. Cumartesi ya da Pazar günü github a ekleyeceğim.

• Donanım Bilgisi (daha gelişmiş)
  • Süreç yönetimi
  • Port yöneticisi (Port açma/kapama/kontrol vb)
  • Ağ-Dns (Ağ tarama, ping, DNS değiştirme (Google, cloudflare vb), Hız testi
  • Wi-Fi analizörü (Tüm wifi ağlar, kanalları, mac adresleri ve uygun wifi kanal tavsiyesi)
  • Site engelleyici (bir adres girin, engellensin. açılmaz)
  • Zamanlanmış görevler (Cron işleri istediğiniz işi istediğiniz sıklıkla yaptırın)
  • Disk analizi
  • Disk sağlığı ve bakım onarımı
  • Sistem temizliği
  • Açılış analizi (hangi program ne kadar bellek harcıyor vb.)
  • Özel komutlar (süpriz)
  • USB yazdırıcı (rufus vb yerine iso dosyalarını usb ye dd modda otomatik yazdırır)

ve daha bir sürü araç kiti ile pardus 23 ve pardus 25 için uygun sürümler. tüm debian ve masaüstleri ile uyumlu.

Umarım çok beğeneceksiniz. Az kaldı.

Pardus-Yardımcı github deposunu sildim. bilginize !

4 Beğeni

.deb olarak oluyor mu

evet, .deb paketi olarak yayınlayacağım

2 Beğeni

Tarık hocam,

Pardus 23 ve 25 için control dosyalarını buraya kod olarak atabilir misiniz? Ya da en azından depends satırını. Eski versiyonla yeni versiyon arasında bağımlılık durumuna bakacağım. Postinst kullanıyorsanız ona da bakmak isterim.

2 Beğeni

PARDUS yardımcıyı kurarken ( Dependency is not satisfiable: policykit-1 ) şeklinde hata veriyor

!! Arkadaşlar Pardus Yardımcı Projesini isim vb sebeplerden sona erdirmiştim…

Yeni Projemiz “Sistem Asistanı” şu an hem Pardus 23 hem de Pardus 25 sürümleri için aktif ve çalışmakta.

Yeni konu açtım aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz :

Sistem Asistanı

Bu arada control dosyasının içeriğini sormuşsunuz, yeni github proje sayfasında paketle_pardus25.sh ve paketle_pardus23.sh dosyaları içerisinde “control” dosyaları içerikleri mevcut.

Policykit-1 hatası, pardus yardımcı yalnızca debian 12 / pardus 25 uyumluydu o yüzden almaktaydınız, şu an github dan doğru sürümü indirirseniz sorun kalmadı.

Daha önce neden 25 te çalışıyor 23 te çalımıyor denmişti, Debian 11 ve Debian 12 sürüm farklılıkları var. Sudo yetkisi almamızı sağlayan Policykit-1 pardus 23 'te , apt ve env (sanal ortam) uyuşmazlıkları da üst üste gelince sorun oluyordu. Sistem Asistanı nda artık sorun yok. Uygun sürümü indirin yada zip olarak indirip uygun sh dosyası ile kurun.

Hadi yeni form konusuna geçelim

https://forum.pardus.org.tr/t/sistem-asistani-eski-pardus-yardimci/30935

2 Beğeni

Hazırladığınız programları deb olara paketlerseniz kurulum sorunu olmayacak

Deb paketli hali mevcut olarak hem sitem de hem de github release kısmında var.

Yeni programımız Yazılım Geliştirme altında Sistem Asitanı linkinden katılabilir, indirme yönergesini takip edebilirsiniz

2 Beğeni