Eğitim uygulamaları geliştiren bir matematik öğretmeniyim.
Öğretmenlerin, tahtaya kalkacak öğrencileri rastgele seçmesini ve
istenen sayıda rastgele gruplar oluşturmasını sağlayacak masaüstü uygulaması tasarladım. Şuradan erişebilirsiniz: rastgeletör
Daha önce win11 için paketlemiştim ama şuan akıllı tahtalarda Etap pardus kuruldu.
deb ve appimage olarak paketlenmiş ve tarafımca okulda akıllı tahtada test edilmiştir. Release kısmından win11 ve linux için indirip derlemeden test edebilirsiniz.
Bu uygulamayı nasıl pardus etap uygulama mağazasında eğitim kategorisi altında listeleyebilir ve okulların istifadesine sunabilirim? Süreçle ilgili bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim. Eğer sistemi öğrenirsem diğer public uygulamalarımı da linux için paketleyip dağıtmayı düşünüyorum.
Eskiden Mağaza’da “Uygulama Öner” diye bir seçenek vardı. Fakat şimdi bakınca göremedim.
Muhtemelen buradan görürler. Uygun görülürse eklenir. Ama istek üzerine uygulama ekleme sıklıkları pek yüksek değil, baştan söyleyeyim. Hani böyle binde bir gibi.
Güldüğüm için de kusura bakmayın cidden komik geldi. Sonu “tör” ile biten adlandırmalar eskiden mizah dergilerinde sık kullanılırdı. Kriko’ya “kaldıratör” falan deyip gülerdik.
Öncelikle emeğinize sağlık. Uygulama eklenmesi ile ilgili süreçleri ben de tam olarak bilmiyorum. Ama aşağıdaki bağlantıdan uygulama önerme olanağınız var. Bir kontrol edebilirsiniz. Onun haricinde yine forumdaki yöneticileri etiketlemeniz sanırım yardımcı olabilir. Başka alternatif ve geçerli yollar varsa da forumdaki diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır muhtemelen.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Biz de bu pratik sistemsel işlere pek düşülmüyor. Eğitim uygulamalarına baktım bayağı az. Yeni gelişen ortam zamanla oturacak tabi ama yine de yerli ve milli uygulama marketlerine ve bunların editörye işlerine ihtiyaç var. Ulaşılabilir kılınması kritik önemde. Yoksa yapılan işler hep pclerin bir köşesinde atıl kalacak. İnşallah olur da geliştirmekten zevk alan birçok gönüllü umuma faydalı olma hazzına vakıf olabilir.
Daha önce e-posta yazdım dönüş olmadı. Foruma konu açın denilmişti. Bunu yaptım. Verdiğiniz uygulama öneri sayfasına da girdim bilgileri bakalım. Cevap bekleyeceğim artık. Eğer iyi kötü hiç cevap gelmezse yükleme sistemi gelişene kadar diğer projeleri linux deploy etmeye vakit ayırmayacağım maalesef. İlgini için tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.
Oradaki yanıtta ciddi hatalar vardı ama ben konuyu uzatmak istememiştim.
Orada hakkında konuştuğumuz arkadaşın uygulaması “her önüne gelenin” uygulaması değildi. Sorgusuz sualsiz de eklenmesini istememişti. Test edilmesi ve denetlenmesi için kendilerine sunulmuştu. Ama sorun şuydu: hiçbir yanıt gelmiyordu. “Eklemeyeceğiz” dense, net bir yanıt almış olacaktı. Ayrıca bu arkadaş, Google mağazasında, App mağazasında, orada burada birçok yazılım paylaştı ve hala paylaşıyor. Bunlardan bir kısmı bedava, bir kısmı reklam şartıyla bedava, bir kısmı da ücretli yazılımlar. Kolayca ekliyor ve koyuyor bu adı geçen mağazalara (flathub’a eklemiyor). Yani Google Play Store, Apple mağazası gibi yerler son derece hızlı bir şekilde uygulamayı inceliyor ve birkaç gün/bir hafta içinde ekliyorlar. Ya da “bunu ekleyemeyiz, sebebi şu” diye yanıt gönderiyorlar.
Pardus yetkilileri uygulamamızı kabul etmiyor işte halla halla diye ağlamak için yazmıyorum. Yanlış anlaşılmayı önlemek için yazıyorum. Oradaki yetkili, sanki zorla uygulama ekletmeye çalışıyormuşuz da, testsiz denetimsiz neden eklemiyorsunuz diye itiraz ediyormuşuz gibi anlatmış. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için açıklama yapmak mecburiyetindeyim. Pardus ekibi kendilerine öneri olarak gösterilen kişisel uygulamalarla ilgilenmeye isteksiz görünüyor ve hatta yanıt bile vermiyor.
İşte olayın özü bu.
Bana da hobi olarak vibe coding ile oluşturduğum bazı uygulamaları forumdan arkadaşlar mağazaya mutlaka eklenmeli falan yazdılar ama kabul etmedim. Herşeyden önce böyle birşeyi istersem, o uygulamanın bakım sorumluluğunu da üstlenmiş olurum ve bunu kabul edemem. Sonra da yukarıdaki durumlar. Ben bunu çok istiyorum, lütfen eklesinler gibi bir duruma düşemem. İstiyorlarsa gelir bana teklifte bulunurlar, ben de yanıtlarım.