Pardus'a Yazılım Geliştirmek

Vibe Coding (yapay zeka araçlarıyla yazılım geliştirme) usulüyle yazılım geliştirme denemeleri yapıyorum. Geliştirme aşamasında olduğum bir platform projemde var. Ancak bir yandan da Pardus’a katkı da bulunmak, kullanıcı deneyimini iyileştirme, son kullanıcının işini kolaylaştırmak için elimden ne gelir diye düşünüyorum.

Sizlerden eksik gördüğünüz, şöyle bir araç olsa, şu işi yapan bir yazılım olsa veya diğer işletim sistemlerinde olup pardusa da gelmesini istediğiniz bir işlev varsa bunları yazmanızı istiyorum.

Kesin olarak yapabileceğimi iddia etmiyorum. Fikirleriniz üzerinde denemeler yapıcam. Belki bu konudaki yanıtları gören başka kişilerde fikirleriniz üzerinde çalışabilir.

2 Beğeni

Lütfen Pardus’a özel yazılım demeyin. Debian/Ubuntu tabanlı sistemler için yazılım deyin. Pardus ayrı bir işletim sistemi değil.

Yazılım önerim

Ad: Yeni başlayan klavuzu

Amacı: Yeni başlayanların basit işler için yardım alabileceği, temel komutlar ve kullandığı Masaüstü yöneticisini analiz edip, bir kaç temel bilgi veren, sade modern bir arayüze sahip yazılım.

Belki aşırı gereksiz gelebilir ama yeni başlayan biri için faydalı olabilir.

1 Beğeni

Burada bazı bilgiler açıklanmış:

Bunun haricinden benim şahsi bir “şu program yapılırsa iyi olur” fikrim yok. Ama illaki birşeyler yapmak isterseniz okullar için bazı kolaylaştırıcı uygulamalar yapabilirsiniz.

Pardus ortamında pdf düzenleme ve oluşturma programı, (Abby Fine Reader Benzeri), tanınmayan ya da istenilen driver program yükleyici(wifi,yazıcı ekran kartı vb., hepsi birarada seçmeli program kurucu,

Yazılım yaparken Wayland sisteminde de stabil çalışacak şekilde yapılırsa güzel olur . Yazılım yazarken bunada dikkat edilirse iyi olur .

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.