Pardus'ta Bluetooth Cihazları Kullanma Rehberi

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi sizlere Pardus kurulu bilgisayarlarınızda Bluetooth cihazlarınızı bağlayıp nasıl kullanacağınızı göstereceğim. Bunun için bilgisayar donanımızın dahilisinde mevcut BT adaptörü varsa işlemlere devam edin yok ise BT USB adaptörü edininiz.

Sırası ile Uçbirim(terminal)'den şunları yazın.

1-) sudo apt-get install bluetooth bluez bluez-tools rfkill
2-) sudo rfkill list
3-) sudo rfkill unblock bluetooth
4-) sudo service bluetooth start
5-) sudo apt-get install blueman
6-) sudo apt-get install pulseaudio-module-bluetooth
7-) pactl load-module module-bluetooth-discover

Bu komutları sırası ile girdikten sonra program aratma bölümünden “Bluetooth Aygıtları” gireceğiz. “Her zaman görünür” işaretleyeceğiz.
Sonra “Bluetooth Yöneticisi’ne” girip “Ara” butonuna basacağız. Bluetooth cihazımız gözüktüğünde sağ tık yapıp “eşleştir” diyeceğiz. Hayırlı olsun :smiley:

13 Beğeni

Eline sağlık. Güzel bir konuda rehberlik yapmışsın.
Zira 17.4 kurduğum zaman ilk defa Bluetooth bir türlü bağlanmamış, çok uğraşmıştım. Bu konuyla alakalı forumdaki yazışmalarım zaten duruyor. Sonra bir şekilde Bluetooth olmadığını fark ettik. Ve synaptic Paket Yükleyicisinden ne kadar Bluetooth ile alakalı işaretlenmesi gereken yer varsa hepsini işaretleyip kurdum. Şu anda birden fazla Bluetooth bağlantı uygulaması var. Aslında bunları temizleyip sağlam bir Bluetooth uygulaması kurmam lazım. Ama6hepsinin ortadan kaybolmasından endişe ettiğim için bu şekilde idare ediyorum. İnşallah 17.5’ta ve diğerlerinde hazır olarak bluetooth geliyordur.

2 Beğeni

Rica ederim. İnanır mısınız Windows’un hangi sürümünü kullandıysam aynı PC üzerinde bağlantı gerçekleştirememiştim fakat Linux’ta bağlanmayı başarmak beni ayrı cezbetti :slight_smile:

Öncelikle teşekkürler, zafhur gibi bana da lazım oldu baktım Bluetooth ile ilgili bir şey yok. Synaptic ten Bluetooth yazıp arattım ve karşıma çıkanlardan işe yarayacağını umduğum uygulamalardan biri tanesini kurdum. Uygulamayı çalıştırdım fakat bir türlü bağlantı yapamayınca Windows’u açtım. Burası güzel bir klavuz oldu sağolun.

1 Beğeni

Rica ederim :slight_smile:

çok faydalı oldu ben yararlandım çok teşekkürler harika.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.