Merhaba. Başlıkta dediğim Qogir Masaüstü temasını nasıl kurabilirim. Light dosyasını tar.gz uzantılı olarak indirdim. Acaba nasıl kurabilirim ve kaldırma işlemi için de nasıl yapabilirim. GitHub - vinceliuice/Qogir-theme: Qogir is a flat Design theme for GTK
Öğrenmek amaçlı soruyorum. Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle bağımlılıklarını aşağıdaki komutla yükleyiniz
sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf
GitHub deposunu indiriniz. Ardından zip’ten çıkartınız. Dizine girin ve orada sağ tıklayarak terminali açınız. Terminalden
./Install
komutunu verin. Ardından Ayarlar >> Görünüm >> Tarz 'dan seçebilirsiniz.
Düzeltme: Bağımlılıkların yüklenmesini unutmuşum. Ekledim.
Çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim. Kaldırmak için ne yapacağım, bilginiz var mı?
Ev klasörünüzün içinde olan .themes klasörüne girip temanın dosyalarını silebilirsiniz. (Gizli klasörleri görmek için Ctrl + H)
Tamamdır. Sağolun. İyi geceler.
Az önce denedim ama öyle bir dizin dosya yok diyor. Başka nasıl kurabilirim?
Düzeltme: Daha önce dosyayı başka bir siteden indirmiştim. Github’dan tekrar indiriyorum.
Düzeltme: Github gerekliymiş. Sağolun.
github’daki dosyaları indirdikten sonra src dosyasını alın .themes içine yapıştırın. klasörün ismini de src yerine tema ismi olarak değiştirebilirsiniz.
Emin Bey, görünüm olarak aynı şekli almıyor Pardus. Başka bir şekilde açabilir miyim?
Birkaç bağımlılığı varmış sanırım, githubda lazım olan paketleri şu komutla kurmanız istenmiş:
sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf
Ayrıca Pardus'a MacOS Görünümü vermek - mustafaturan tarafından #2 şu konuda da Pardus XFCE’ye MacOS benzeri bir temanın kurulumunu anlattım. Bir tema, ikonlar, yeni fontlar nasıl eklenir gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Maalesef olmuyor. En güncelleri zaten var diyor. Farklı bir yöntemi de vardır herhalde açmak için.
Bu işlemden sonraki çıktıyı verebilir misiniz?
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir'...
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir-dark'...
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir-light'...
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir-win'...
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir-win-dark'...
Installing '/home/pardus/.themes/Qogir-win-light'...
Done
Bu çıktı var. Normal ama aynı şekil tam değil. Bir değişiklik var ama aynı değil.
Temalar yüklenmiş ama o görüntünün olması için bu tema dışında başka şeyler de gerekiyordur. Çok anlamıyorum ama muhtemelen o masaüstü XFCE değil, başka bir masaüstü.
Olabilir. Başka tema bakıyorum.
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.