Pardusu masa üstü bilgisayarıma kurmak istedim.Yardımcı olursanız sevinirim

Windows üzerinden başlangıç onarma seçeneklerine erişim sağlayarak denediniz mi?

Az önce denedim işe yaramadı.

Disk yönetimi aracını açıp Pardusun olduğu bölümü silmeyi deneyin. Yapamazsanız, Pardusu canlı olarak açıp diskler uygulaması üzerinden deneyin aynı işlemi Başka bir seçenek olarakta Grub Custamizer üzerindende deneyebilirsiniz.

Selamlar

Grub Custamizer kullanara grubu nasıl kaldırabilirim?

Grub Custamizer Grub’u kaldıramıyor maalesef, sadece düzenleme yapabiliyor. Bunu kullanarak Grub’u kapatabilirsiniz. Fakat şöyle bir durum var, eğer ilk iki yöntem işe yaramadıysa grub Windows’un efi diskinde demektir. Bu durumda Grub’u silmek için efi bölümünün içinden silmek gerekiyor, o da gayet uğraştırıcı olabilir sizin için. O yüzden bence olduğu gibi devam edin.

GRUB ekranını atlamak istiyorsanız /etc/default/grub dosyasında şu değerleri aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz:

GRUB_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=1
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=false
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden

Böyle ayarladığınızda açılış ekranında Shift’e basılı tutmadığınız sürece GRUB gözükmeyecektir.

Diğer durumlar için yukarıda cevaplarım var, ama sanırsam onların hiçbiri istediğiniz durum değil.

Selamlar

Bunu yaşamak için sen kaşındın açıkçası…

Kaç farklı yorumda GRUB’u kaldırırsan sistemin boot olmayacağına dair uyarılmana rağmen ve bir sürü ayrı duruma çözümün yazılmasına rağmen sistemdeki tek bootloader olan GRUB’u kaldırmaya çalıştın, ve bunu yaparken Pardus kurulumunu bozdun.

Pardus kurmak istiyorsan yeniden kurma aşamalarını takip edebilirsin.

Forum yöneticileri “Yeni Başlayanlar” için soru ve sorunlarına önce Yapay Zeka yardımıyla cevap/çözüm aramaları tavsiyesinde/duyurusunda bulunsa iyi olacak.
Bu yolla herkes için zamanı daha verimli kullanmak mümkün olur.
Windows 11’i görmüşlüğü bile olmayan biri olarak “mbrfix vb.” bir yoldan bahsetmiştim fakat sanırım bu komutun güncellenmiş hali bcdboot C:\Windows /l tr-tr /s S: /f UEFI
imiş.
ChatGPT’nin bu soruna önerdiği çözüm şurada bulunuyor: https://chatgpt.com/share/68ce73ec-55a4-8011-992f-113a1da5dd5e
İstenirse böyle bir sohbet açılıp “şunu yaptım, olmadı, şimdi ne yapmalıyım?” gibi adım adım ilerlenebilir ve burada olduğundan daha iyi çözüme gidilebilir.

2 Beğeni

Genellikle doğru soru ile ciddi faydalı olabiliyor YZ katılıyorum.

Çok doğru …
Yapay zekayı kullanmalıyız…
İster Capilot…ister Chatgpr…ister Genie vb.
Python kod yazmada bana epey destek oluyor.
Hataları varsa da hatasını tekrar yazın düzeltme yapıyor.tekrarda ısrar edersek sonuç alınabilir.
Hem telefonda hemde bilgisayarda kullanıyoruz.

1 Beğeni

Biraz kırıldım açıkcası.Bende yapay zekayı kullandım.Birazda soğudum.Linux Kullanmak benim için hobiydi.Bir süre linux/unix türevlerini kullanmıycam.Sizden isteğim buydu windows 11 yanına Dual BOOT olarak pardus kurdum.Pardus nasıl kaldırılır.Şu an win11 kullanıyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.Hoşçakalın…

kurulum yaparken grubu hangi disk üzerine kurduğunuza dikkat ederek kurun sorun çıkmaz

Uzun zaman sonunda sorunumu çözdüm.Ücretli bir yazılım bir çok sorununuza deva oluyor

Hasleo EasyUEFI

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.