Pardus'un daha çok yaygınlaştırılması

Değerli arkadaşlar, distrowatch sitesinde şimdi baktım pardus 135. sırada, ancak Yünanistan’ın işletim sistemi olan mxlinux 3. sırada bunun sebebi nedir? Ben mxlinux da kullandım. Hiç beğenmedim. Pardus bence mxlinuxdan çok iyi bir işletim sistemi. Pardus’u artık nasıl üst sıralara taşıyabiliriz? Önerileriniz nelerdir ?

MX-Linux esas olarak ABD kaynaklı MEPIS Linux’un devamı niteliğinde. MEPIS son bulunca, Yunanistan kaynaklı (20. sıradaki) AntiX ekibinin de katkıda bulnduğu MX-Linux ortaya çıktı.
Yine de Linux kullanımının Yunanistan’da daha yaygın olduğu bir gerçek. Pardus’un Türkiye’de gelişip güçlenmesiyle, Pardus geliştirici ve kullanıcılarının dünya çapındaki Linux geliştirici ve kullanıcılar arasında daha faal hale gelmesiyle bu durum değişebilir.

1 Beğeni

Ülkece kullansak yeterli

1 Beğeni

Bu hafta arka arkaya kubuntu ve xubuntu test ettim ve kısa tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki şu anda pardus ilk ikinci olmalı. Belki bilmediğim bir dağıtım vardır diye ikinci dedim.

Neden diye sormayın, hikaye anlatılamayacak kadar uzun. Ciddi sorun yumaklarıyla karşılaştım ve tahammül edemedim.

O derece far var yani.

1 Beğeni

Merhabalar,

Bildiğim kadarıyla DistroWatch’deki sıralamalar ilgili dağıtımın DistroWatch üzerindeki tıklanmaları esas alınarak oluşturulan bir sıralama. Bu bağlamda https://distrowatch.com/table.php?distribution=pardus adresine yapılan her tıklanma sıralamada Pardus için artı bir durum. Tabii IP kontrol vs. gibi durumlar vardır. Aynı IP için günlük sadece tek bir ziyareti kayda değere alıyordur.

Ama günün sonunda sıralamanın çok bir önemi yok. Dağıtım kullanılmaya değer olduktan sonra Linux kullanıcıları kullanmaya meyilli oluyorlar. Ne kadar çok kullanılırsa da o kadar çok ilgili sayfa ziyaret edileceğinden sıralamada üstlerde yer alacaktır. Yani kullanım bir bakıma sıralamayı doğal yoldan besleyecek bir şey. O nedenle Pardus’un kullanılması en olması gereken öneri olarak ifade edilebilir.

1 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Pardus’un çoğu dağıtımdan kalır bir yanı yok. Özelikle Debian dağıtımlı dağıtımlar içerisinde Pardus kullanmak birçok noktada daha fonksiyonel ve işlevsel bir deneyim bile sunuyor. Tasarım ve görsel yöne biraz daha önem verilip pazarlaması da yapıldıktan sonra Pardus son derece güzel bir işletim sistemi kesinlikle.

1 Beğeni

Mastodon’un aktif kullanıcı sayısı 1 milyon. TeknoFest’in mevcut aktif kullanıcı sayısı da yaklaşık 1 milyon. TeknFest Sosyal protokole bağlı olsa Mastodon ağının yarısı Türk olacak :sweat_smile:

Fazla abartmamak gerek dünyayı. Pardus’u ülkenin %10’u falan kullansa sıralamada bayaha yukarı çıkarız.

Şu konuyu gündemden düşürmeyin. Destek olun. Pardus, "Gönüllü Platformu"nu genişletmezse kesinlikle büyüyemeyecek.