Bu program şunun kardeşidir ve ona göre bazı avantajları vardır:
Duplicate Agent, PySide-6 arayüz kullanıyordu ve varsayılan debian ve pardus apt depolarında doğrudan bulunmadığı, ayrıca pip ile kurulamadığı için sistem paketlerini zorla kırarak kuruluyordu.
Bu, onun sadece çoklu fotoğraf bulucu versiyonudur ve standart Qt5 ve yardımcı bazı kütüphanelerle çalıştığı için, tüm kütüphane ve bağımlılıklar sisteminizin apt deposundan çekiliyor, sistem paketlerini kırmanıza gerek yok (Qt5 GUI’li arayüz).

Programın kullanımı çok kolay. Yolu gösterin ve tara deyin. İstemediğiniz fazla fotoları işaretleyin ve “Sahte Çöp Kutusuna Gönder” deyin. Daha sonra sahte çöp kutusu sekmesine geçip doğru dosyaları seçip seçmediğinizden emin olun ve hepsini seçip temizleyin (artık geri alınamaz).
Geri göndermek istedikleriniz varsa işaretleyin ve kurtarın (Seçileni geri yükle).
Program, eğer gösterdiğiniz dizin çok büyük ve karmaşıksa, tara butonuna bastığınızda bir süre donmuş gibi bekleyebilir, bu normaldir (ön tarama ve hash öncesi içerik tespiti). Daha sonra tarama başlar ve ilerleme çubuğunun hareketlendiğini görürsünüz. Bitince içeriği size resimdeki gibi gösterir.
Program, şu anda stabildir ve kullanımda hiçbir sorun göstermemiştir. Şu an aktif kullanıyorum, hatta arşiv taraması yaptırarak gereksiz bazı dosyalarımı sildirdim. Ancak yine de, geliştirme önerisi ya da bug bildirimi yapabilrisiniz.
ÖNEMLİ:
Program yaparken, bağımlılık listesini oluşturmada çok zorlanıyorum ve bu yüzden başkalarının bilgisayarına kurulurken bağımlılık hataları olabiliyor. Sorunsuz kurulsa bile program çalışmayabiliyor, ya da kurulum aşamasında hata oluşabiliyor. Bunları bana mutlaka bildirmelisiniz.
Özgür kullanımlar.