Duplicate Agent (beta) -Çoklu Dosya Bulucu

Bu program, bilgisayarınızda farkında olmadan fazladan oluşturduğunuz, kopyaladığınız ya da bir şekilde yedeklediğiniz gereksiz fazla dosyaları tespit edip silmeniz için oluşturulmuştur.

Aslında programı kendim için yaptım, ancak GNU “komşuna da ver” diyor.

Bu bir dosya silme programıdır ve dikkatli kullanım gerektirir. Ayrıca;

Program, henüz betadır ve bilinen bazı sorunları vardır.

BİLİNEN SORUNLAR (XFCE):

Tespit edilen dosyalar işaretlenip çöpe gönderildikten sonra, sistemin çöp kutusundan bazen geri alınamıyor. Tek tek alırken bazı dosyalar için “özgün yol bulunamadı” hatası alıyorum. Bir dahaki sefere aynı hatayı o dosyada değil, başka bir dosyada alıyorum. Hatanın nedenini kesin olarak kestirememekle beraber, /home/user/.local/share/Trash/info klasöründe dosyalar oluşturulurken aynı dosya için aynı tarih damgası atanmasına bağlıyorum. Eğer yanılmıyorsam bu, aynı dosya için sistemin tutarsız davranmasına yol açabilir. Çünkü Duplicate Agent, dosyaları hızlı bir şekilde çöpe gönderir ve bu da aynı saniye içinde 2-3 dosyanın birden çöpe gitmesi demektir. Öznitelikleri aynı olan dosyalar çöpten geri alınırken sorun oluşuyor olmalı. Ya da bilemiyorum, ben çakıldım, çözemedim. Benim için çok büyük bir sorun olmayınca bırakmayı tercih ettim.

ccc (kopya 1) (kopya 1)

ÖZELLİKLER:

1. Taranacak klasör seç/kaldır.

2. Yeterli ve İdeal karşılaştırma seçenekleri:

• MD5 hesaplamasına dayalı
  • Dosya boyutuna dayalı
  • Dosya adına dayalı
  • Dosya uzantısına dayalı
  1. Çoklu dosyaları renklendirilmiş gurup mantığıyla gösterir ve hangisini sileceğinize siz karar verirsiniz.

2. İçi boş ve boyutu önemsiz dosyaları hariç tutma. (thumbs.db vb gibi dosyalar için kutucuğu boşaltın).

3. Hassas sistem klasör ve dosyalarını hariç tutma. (Bu ayarlara dokunmayın).

4. Gömülü iki dil seçeneği: EN(varsayılan), TR.

5. Sisteminizin Açık-Koyu temasına ve sonradan yüklenmiş temalara uyum sağlar.

6. Dosyaları asla tek seferde silmez; çöpe gönderir. Harici bir disk kullanıyorsanız, oluşturulmamışsa .Trash.1000 oluşturur ve içine yollar. Pişman olursanız dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Programı kullanmak ya da test etmek için gönüllü olabilirsiniz.

Repo:

Programla ilgili öneri, hata bildirimi, eleştiri gibi geribildirimlere açığım. (Değerlendiririm, ama “kesin yaparım” demiyorum).

Bu program kesinlikle hiçbir garanti getirmez.
Programın kullanımı ile ortaya çıkabilecek sorunlar kullanıcının sorumluluğundadır ve yazarı sorumlu tutmadığını kabul eder. Bakınız: GPLv3

Özgür kullanımlar dilerim.

3 Beğeni

Duplicate Agent, 0.2 sürüme yükseldi ve eskisinden daha iyi.

Yenilikler:

1-Programın ilk logosunu YZ’ye yaptırmıştım. Şimdi ise olaya alın teri kattım ve onu sıfırdan GIMP ile kendim oluşturdum.

CopyAgent2

2-Dosya türü (uzantı) seçme özelliği getirdim ki, bence bu büyük bir yenilik. Artık, koca bir diski/partisyonu/klasörü tararken, sadece belli dosya türlerini; örneğin fazla fotoları ya da fazla videoları kolayca tespit ederek bulabiliyorsunuz.

Program gerçekten çok hassas ve işini iyi yapıyor. Fakat, kalabalık bir ortamda tarama yaparken adı aynı olmayan dosyaları da sınıflayabiliyor. Bunun nedeni, MD5 yöntemiyle çalışması. Ama bu bir bug değil; isim konusunda hassas davranmasını istiyorsanız, sol panelden “Dosya Adı Eşleşmeli (Opsiyonel)” kutucuğunu da doldurmalısınız.

Neden böyle oluyor?
Bazı dosyalar aynı olabilir, ama adını değiştirmiş olabilirsiniz. Program gözünün yaşına bakmadan onları da bulur ve önünüze serer. Yani bu iyi bir özellik ve duplicate files finder tarzı programlarda bu özelliğin olması isteniyor.

Bu iki minör yenilik, programın 0.0.1 sürümden 0.2.0 sürüme yükselmesini sağladı ve onu daha iyi yaptı.

Bilinen sorun:
Daha önce bilinen “bazı dosyaları çöpten geri alamama” sorununu daha sonra çözeceğim. Şu anda çok hayati bir bug değil.

Test etmek ya da kullanmak için repo adresleri aşağıdadır.

Kurmadan test etmek için (Proje anasayfa):

Kurmak için:

Son not: Bütün FOSS ve Freeware piyasasını dolaşın. Bu kadar kaliteli yazılımlar bulamazsınız. Bu tür yazılımların Windows versiyonları ya spyware ya da ücretlidir. Bu nedenle yapılan bu tür işleri değerlendirirken elinizi vicdanınıza koyun. Şu anda 30’u aşkın yazılımım var ve indirme istatistiklerine baktığımda Japonya’dan Çin’e, Rusya’dan Amerikaya, tüm Avrupa çapında ve düşmanımız olan ülkelerden bile indirmeler görüyorum. Dolayısıyla bakıp geçen değil de, takdir etmeyi bilen insanlar olalım. Bunu da burada niye yazdım bilmiyorum. Keyfinize bakın…

Özgür kullanımlar dilerim.

3 Beğeni

Duplicate Agent (Türkçe adıyla “Koypa Ajanı”) güncellendi ve yeni bir özellik kazandı.

Sürüm: 0.3.0 (beta)

Güncelleme:
Sonuç ekranındaki tabloda;
-Dosya adına çifttıklarsanız o dosyayı direkt açabiliyorsunuz.
-Aynı şekilde, klasör yoluna çifttıklatırsanız dosyayı içeren klasör açılıyor.
Bu özellikleri daha önce eklemeyi unutmuşum, şimdi ekledim ve program düzgün çalışıyor.

Diğer herşey aynı.

Test edin:

Neleri test etmelisiniz:

• Kurulumda hiçbir hatayla karşılaşmamalısınız. Varsa bildirin.
  • Kurulduktan sonra örnek bir tarama yaptırın. Tarama öncesinde birkaç saniye beklemesi normaldir. Başlıyorsa sorun yoktur. Başlamıyorsa bildirin.
  • Tarama bitiminde sonuçlar gösterilir. Sonuçları inceleyin ve bir sorun olup olmadığını elle/gözle denetleyin.
  • Uzantıya göre arama yapma denemesi yapın. Tüm uzantıları ayrı ayrı denetleyin.

Şimdilik, seçilen dosyaları çöpe göndermeyin ya da silmeyin. Bu özellik düzgün çalışsa da, XFCE-Thunar ortamı bilmediğim bir nedenle tüm dosyaları geri göndermeyi reddediyor. Tek tek gönderirseniz oluyor, ama bazı dosyalarda hata veriyor. Bunlara rağmen şimdilik hiçbir veri kaybı vakasıyla karşılaşmadım.

Bu testler bende sorunsuz çalıştı (çöp kutusu vakası hariç) ve tüm testler Pardus XFCE ortamında yapıldı. Bende sorunsuz çalışması sizde bir sorun çıkmayacağı anlamına gelmez. Elimden gelen bütün titizliği göstermeme rağmen bir sorun çıkmasından korkuyorum.

Dolayısıyla programın hala beta olduğunu hatırlayın ve buna göre dikkatli kullanın.

İyi çalışmalar.

4 Beğeni

Abi hızına yetişilmiyor maşallah

2 Beğeni

Maşallah
Siz bu hızla inşallah, betadan kararlı sürüme geçersiniz. Ben de indiririm
Takipteyim

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum hocam.

Maaşallah da, kafa gitti ama onu biliyorsun değil mi?

Resimdeki gibiyim şu anda.

Elimdeki tüm uygulamaları elden geçirip bugfix ve upgrade yapasım var. Düşündükçe daha kötü oluyorum.

51982-humor-fun-various-hitler

1 Beğeni

Kolay Olacağını Kimse Söylemedi Abi :smiley:

2 Beğeni

Elinize, emeğinize sağlık. Gerçekten takdire şayan bir çalışma olmuş. Geliştirme hızınız ve ortaya koyduğunuz işin kalitesi, bu alanda ne kadar yetkin olduğunuzu çok net gösteriyor. Uygulamalarınız hem teknik değer açısından hem de kullanıcıya sağladığı katkı bakımından son derece kıymetli ve işlevsel.

İnşallah uygulamalarınızın Pardus depolarında da yer aldığını görürüz; çünkü bana göre orada olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Bunun yanında, ileride ayrı bir indeksleme uygulaması olarak; belirli klasör gruplarını veya tüm diski tarayıp, aranan bir kelimenin hangi dosya ya da dosyalar içerisinde geçtiğini dosya yolu ile birlikte gösteren bir çalışma düşünülürse, kullanım kolaylığı açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Tekrar çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Tebrikler :clap: :clap: :clap:

2 Beğeni

Teşekkür ederim @MkCase. Övgülerinize layık olmaya çalışacağım.

Programlarımım hemen hepsi maalesef beta durumdadır ve sizlerden gelecek bildirimlere muhtaçtır. Yukarıda yazmıştım, tekrar hatırlatıyorum:

Program betadır ve test edilmesi gerekiyor.
Bende sorunsuz çalışıyor, sizde ne olacak bilmiyorum.
Sorumluluk size ait.

Bu programları esasen kendim için yapıyorum. Hem kullanmak için, hem de yapay zekayı python öğrenmek için kullanıyorum.

Bir diğer temel amaç, windowsdaki yazılım-kullanım alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen kullanıcılara saygılı davranıp benzerlerini linux tarafına da getirmek.

Daha iyileri de gelecek…

1 Beğeni

Duplicate Agent (Kopya Ajanı) 0.8.1 sürüme yükseldi ve eskisinden çok daha iyi!

0.8.1 Sürüm Notları

• Dil desteği, gömülü olmaktan çıkıp dinamik dile dönüştü. Bu, her isteyen programa dil dosyası (dil_dosyası.ini) ekleyebilir ve program da bunu otomatik görür demek. Bu desteği @cektor getirdi. Teşekkür ederim cektor. (minör güncelleme)

• Programa 18 dil eklendi: Arapça, Azerbaycan Türkçesi, Çince, Almanca, İngilizce, Farsça, Fransızca, Yunanca, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Moğolca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Türkmence, Özbekçe. (minör güncelleme)

• Dil ayarını tutan dosya: “/home/user/.duplicateagent/settings.ini” (minör güncelleme)
    Dil dosyaları yolu: “/usr/share/DuplicateAgent/languages”

• “Çöp kutusu bazı dosyaları geri döndüremiyor” bug’u tamamen çözüldü. Sistem çöp kutusu yerine program, sahte bir çöp kutusu oluşturur ve dosyaları buraya numaralandırarak atar. Bu dosyaların eski yolunu ve adlarını bir json dosyasına kaydeder. Böylece, programın Sahte Çöp Kutusu (Fake Trash) sekmesine giderek, ister temizleyebilir, ister oradan yanlışlıkla sildiklerinizi geri yükleyebilirsiniz. Burası gerçek bir çöp kutusu değil, Normal bir klasördür. “/home/user/.duplicateagent/FakeTrash”
    Klasörün hemen yanındaki dosyalardan trashdata.json dosyası, bu çöpleri kaydetmekten ve gerektiğinde geri kurtarmaktan sorumludur. (minör güncelleme)

• Sahte çöp kutusuna “Tümünü” Seç ve “Tümünü Kaldır” özelliği getirildi. Bunun amacı toptan yapılacak işlemleri hızlandırmaktır. (minör güncelleme)

• Sıralanan dosya listesinde (sonuç ekranı ve sahte çöp kutusu) Dosya tipleri için ikon gösterme özelliği getirildi. Bu, arama yaparken göz-algı-zihin iletişiminizi kolaylaştırarak daha rahat ve hızlı çalışmanızı sağlar. (minör güncelleme)

• GNOME ortamında sorun yaşanmaması için, QT ortam değişkenleri yeniden ayarlandı:
    os.environ[‘QT_QPA_PLATFORM’] = ‘xcb’ # kodda 27. satır. (bug güncellemesi).

Duplicate Agent 0.8.1 Beta’yı test etmek için:

Kurmadan denemek için (merkezi depo): GitHub - shampuan/Duplicate-Agent: Duplicate Files Finder and Cleaner

Kurarak denemek/kullanmak için:

İyi çalışmalar.

Aaaa! :thinking:

Çocuklar şimdi aklıma geldi:
Sistem diskinde yer olup olmadığını da denetletmem gerekiyor.
Çünkü harici bir diskten tarama → Sahte çöpe atma işleminde sistem dizininizde yeterli yer olmayabilir. Bu durumda sorun çıkacaktır.
Bir dahaki versiyonda onu da çözeceğim.

İki şekilde çözülebilir:

1-Diskte yer olup olmadığını denetletip hata mesajı göndertirim. (çözüm olmaz).
2-Taranan disk harici bir disk ise, Sahte çöp’ü orada oluşturtur, artıkları oraya yönlendiririm. Böylece dosyalar aynı disk içinde dolaştığı için dolma olmadan sorun çözülmüş olur. :bulb:

Üzerinde çalışılıyor

Bahsettiğim güncellemeler yapıldı. Şu an test aşamasındayım :+1: :upside_down_face:

2 Beğeni