Bu program, bilgisayarınızda farkında olmadan fazladan oluşturduğunuz, kopyaladığınız ya da bir şekilde yedeklediğiniz gereksiz fazla dosyaları tespit edip silmeniz için oluşturulmuştur.
Aslında programı kendim için yaptım, ancak GNU “komşuna da ver” diyor.
Bu bir dosya silme programıdır ve dikkatli kullanım gerektirir. Ayrıca;
Program, henüz betadır ve bilinen bazı sorunları vardır.
BİLİNEN SORUNLAR (XFCE):
Tespit edilen dosyalar işaretlenip çöpe gönderildikten sonra, sistemin çöp kutusundan bazen geri alınamıyor. Tek tek alırken bazı dosyalar için “özgün yol bulunamadı” hatası alıyorum. Bir dahaki sefere aynı hatayı o dosyada değil, başka bir dosyada alıyorum. Hatanın nedenini kesin olarak kestirememekle beraber, /home/user/.local/share/Trash/info klasöründe dosyalar oluşturulurken aynı dosya için aynı tarih damgası atanmasına bağlıyorum. Eğer yanılmıyorsam bu, aynı dosya için sistemin tutarsız davranmasına yol açabilir. Çünkü Duplicate Agent, dosyaları hızlı bir şekilde çöpe gönderir ve bu da aynı saniye içinde 2-3 dosyanın birden çöpe gitmesi demektir. Öznitelikleri aynı olan dosyalar çöpten geri alınırken sorun oluşuyor olmalı. Ya da bilemiyorum, ben çakıldım, çözemedim. Benim için çok büyük bir sorun olmayınca bırakmayı tercih ettim.

ÖZELLİKLER:
-
Taranacak klasör seç/kaldır.
-
Yeterli ve İdeal karşılaştırma seçenekleri:
- MD5 hesaplamasına dayalı
- Dosya boyutuna dayalı
- Dosya adına dayalı
- Dosya uzantısına dayalı
-
Çoklu dosyaları renklendirilmiş gurup mantığıyla gösterir ve hangisini sileceğinize siz karar verirsiniz.
-
İçi boş ve boyutu önemsiz dosyaları hariç tutma. (thumbs.db vb gibi dosyalar için kutucuğu boşaltın).
-
Hassas sistem klasör ve dosyalarını hariç tutma. (Bu ayarlara dokunmayın).
-
Gömülü iki dil seçeneği: EN(varsayılan), TR.
-
Sisteminizin Açık-Koyu temasına ve sonradan yüklenmiş temalara uyum sağlar.
-
Dosyaları asla tek seferde silmez; çöpe gönderir. Harici bir disk kullanıyorsanız, oluşturulmamışsa .Trash.1000 oluşturur ve içine yollar. Pişman olursanız dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Programı kullanmak ya da test etmek için gönüllü olabilirsiniz.
Repo:
Programla ilgili öneri, hata bildirimi, eleştiri gibi geribildirimlere açığım. (Değerlendiririm, ama “kesin yaparım” demiyorum).
Bu program kesinlikle hiçbir garanti getirmez.
Programın kullanımı ile ortaya çıkabilecek sorunlar kullanıcının sorumluluğundadır ve yazarı sorumlu tutmadığını kabul eder. Bakınız: GPLv3
Özgür kullanımlar dilerim.