QSignal Generator - Gelişmiş fonksiyon jeneratörü

Bu, QTronics Tool Set yazılımlar arayüzünün modüllerinden birisidir. Gelimiş seçenekleri sayesinde istediğinize en yakın sinyali elde edip, ses kartınızın çıkışına gerilim bölücü uygulayarak test edilecek devrelerinize enjekte edebilirsiniz.

Program, Python ile geliştirildi ve UI olarak Qt5 tercih edildi.

• Görüntülenen sinyali dondurma,
  • Zumlama,
  • Dual trace ile referans oluşturma,
  • Asimetrik dalga oluşturabilme,
  • Üç tip dalga formu üretme,
  • Yarım dalga-tam dalga seçeneği,
  • Amplitüt ayarlayabilme,
  • Darbe genişliği (duty cycle) ayarlayabilme

özelliklerine sahiptir.

Şuradaki keşmekeşin içinden, QSignalGenerator.1.0.deb yazanı indirin:

Bir sorun olursa bildirin.

ÖNEMLİ UYARI:
Frekansı evrenin rezonans değerine eşitlerseniz zamanda kırılmaya neden olabilir, enflasyonu arttırabilirsiniz! Ben denedim, oluyo.

:grimacing:

İyi çalışmalar dilerim.

4 Beğeni

Arkadaşlar, çok iyi bir hesaplayıcı araç seti üzerinde çalışıyorum. Bitmesine biraz daha zaman var. Ama gerçekten hobistlerin ve teknik öğrencilerin çok işine yarayacak.

Çok yakında…

Üzerinde çalışılıyor_ing

3 Beğeni

Umarım, Circuit Simulator Applet internet sayfasındaki circuits sekmesinde açılan örnek devre simülasyonları kadar başarılı olur.

Ayrıca, kablo çapına (örnek olarak 1x0,75mm^2, 1x1,5 mm^2 ve 2x2,5 mm^2 gibi) göre telden geçecek telin en çok sınır akımı hesaplatılsa ya da hazır tablosu paylaşılsa çok faydalı bir seçenek daha olur. Ayrıca kablo isimlendirlemeleri, kodlamaları da çok iyi olur mesela NYA kablo, yangına dayanıklı kablo, antigron kablo gibi.

sddefault

Not: İş yerimde elektrik işleriyle de zaman zaman uğraşan bir elektronik teknikeriyim.

Programlar simülasyon yapmıyorlar hocam. Hepsi tipik hesaplama programları. Üstte örnek devre ve formül var öğrenci kolaya kaçamasın diye. Altta da veri girip sonucu görme var.

Devreleri falan elle çiziyorum. Hesaplamaların da çoğunu biliyorum. Ama hepsini elle hazırlamak yorucu oluyor.

Bahsettiğiniz durum elektrik tesisatıyla ilgili ama önemli olabilir. Onu da yapmayı düşünebilirim. Sağlık sorunlarım nedeniyle kısa bir ara verdim ama hergün en az 1 tane yapıyorum. Biraz daha bekleticem az kaldı.

1 Beğeni

Geçmiş olsun. Geri bildirim için teşekkür ederim.
Hatırladım da bitirdiğinizde duyurunuzu Elektronik ve Mekanik Forumu internet sayfasında, ilk üyelik gönderiniz olarak yayınlar mısınız? Bu bahsettiğim forumda araç setinize ilgi duyacak daha çok ilgili insan var ve geri bildirim alabilirsiniz.