Bu program, elektronikle uğraşanların, E.M.L. elektrik-elektronik ve benzeri bölümde okuyan öğrencilerin, mühendislik öğrencilerinin ve hobistlerin; elektronik uygulamalarında kolaylık sağlamak ve birçok noktada öğretici olmak amacıyla hazırlanmış birden fazla hesaplayıcıları bünyesinde barındıran bir settir.
Debian tabanlı sistemler için geliştirilmiştir ve şimdilik geliştirilmesine ara verilmiştir (çok yorulduğum için).
Hesaplayıcılardan bazıları şöyledir:
Ana süit:
Temel kanunlar hesaplayıcısı:
Renkten değere, değerden renge direnç renk kodu yardımcısı:

BJT Saturation Hesaplayıcısı:
Trafosuz adaptör hesaplayıcı:
4 Bit DAC hesaplayıcı:
7 segmentli LED numaratörü binary’e çevirme:
Lojik Kapı Simülatörü:
Tesisat çapı ve sigorta hesaplayıcı:
Ana resme bakarsanız çok daha fazlası bulunmaktadır.
Programda hesaplama hataları çıkabilir. Hala kontrol halindeyim. YZ’ye kodu göstererek teyit ediyorum, sorun yok diyor. Ama gerçek dünyada işler öyle olmayabiliyor.
Bu nedenle setin bir anlamda beta olduğunu unutmayın ve şüphelendiğiniz durumlar oluyorsa sağlama yapın.
Program, Python diliyle yazıldı ve Qt5 üzerinde çalışıyor. Daha sonraki versiyonlarında pyside6’ya geçiş mümkün. GTK+ düşünmüyorum, çok sorunlu.
Bağımlılıklar minimum. Daha önce kurulmamışsa Qt5 ile ilgili bir iki tane bağımlılık kuruluyor ve fazla değiller. Bağımlılık satırı:
Depends: python3, python3-pyqt5, python3-numpy, fonts-liberation, fonts-liberation2, libxcb-xinerama0, libqt5multimedia5
Repo:
Programın kaynak klasörünü direk atamadım; çünkü en fazla 100 adet dosya içerebilir diyor. Ben de *7z dosyası olarak sıkıştırdım. 7z’li bir dosya görüyorsanız odur.
Kurulum için deb dosyası:
Kurulumda ya da kullanırken bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bildirin.
Ve Son Not: Bu programı hiçbir yerde bulamazsınız. Muadilleri android mağazalarında ve ücretli. Size bedavadan program veriyorum. Bir teşekkürü çok görmeyin.
Yorum yazabilirsiniz.
İyi çalışmalar.