QSignal Generator - Gelişmiş fonksiyon jeneratörü

Bu, QTronics Tool Set yazılımlar arayüzünün modüllerinden birisidir. Gelimiş seçenekleri sayesinde istediğinize en yakın sinyali elde edip, ses kartınızın çıkışına gerilim bölücü uygulayarak test edilecek devrelerinize enjekte edebilirsiniz.

Program, Python ile geliştirildi ve UI olarak Qt5 tercih edildi.

• Görüntülenen sinyali dondurma,
  • Zumlama,
  • Dual trace ile referans oluşturma,
  • Asimetrik dalga oluşturabilme,
  • Üç tip dalga formu üretme,
  • Yarım dalga-tam dalga seçeneği,
  • Amplitüt ayarlayabilme,
  • Darbe genişliği (duty cycle) ayarlayabilme

özelliklerine sahiptir.

Şuradaki keşmekeşin içinden, QSignalGenerator.1.0.deb yazanı indirin:

Bir sorun olursa bildirin.

ÖNEMLİ UYARI:
Frekansı evrenin rezonans değerine eşitlerseniz zamanda kırılmaya neden olabilir, enflasyonu arttırabilirsiniz! Ben denedim, oluyo.

:grimacing:

İyi çalışmalar dilerim.

5 Beğeni

Arkadaşlar, çok iyi bir hesaplayıcı araç seti üzerinde çalışıyorum. Bitmesine biraz daha zaman var. Ama gerçekten hobistlerin ve teknik öğrencilerin çok işine yarayacak.

Çok yakında…

Üzerinde çalışılıyor_ing

4 Beğeni

Umarım, Circuit Simulator Applet internet sayfasındaki circuits sekmesinde açılan örnek devre simülasyonları kadar başarılı olur.

Ayrıca, kablo çapına (örnek olarak 1x0,75mm^2, 1x1,5 mm^2 ve 2x2,5 mm^2 gibi) göre telden geçecek telin en çok sınır akımı hesaplatılsa ya da hazır tablosu paylaşılsa çok faydalı bir seçenek daha olur. Ayrıca kablo isimlendirlemeleri, kodlamaları da çok iyi olur mesela NYA kablo, yangına dayanıklı kablo, antigron kablo gibi.

sddefault

Not: İş yerimde elektrik işleriyle de zaman zaman uğraşan bir elektronik teknikeriyim.

Programlar simülasyon yapmıyorlar hocam. Hepsi tipik hesaplama programları. Üstte örnek devre ve formül var öğrenci kolaya kaçamasın diye. Altta da veri girip sonucu görme var.

Devreleri falan elle çiziyorum. Hesaplamaların da çoğunu biliyorum. Ama hepsini elle hazırlamak yorucu oluyor.

Bahsettiğiniz durum elektrik tesisatıyla ilgili ama önemli olabilir. Onu da yapmayı düşünebilirim. Sağlık sorunlarım nedeniyle kısa bir ara verdim ama hergün en az 1 tane yapıyorum. Biraz daha bekleticem az kaldı.

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Geri bildirim için teşekkür ederim.
Hatırladım da bitirdiğinizde duyurunuzu Elektronik ve Mekanik Forumu internet sayfasında, ilk üyelik gönderiniz olarak yayınlar mısınız? Bu bahsettiğim forumda araç setinize ilgi duyacak daha çok ilgili insan var ve geri bildirim alabilirsiniz.

Arkadaşlar program bitti. Son testleri yapıyorum, paketleyeceğim.

İlk beta sürümü yayınlamadan önce size sormak istedim. Aranızda elektronikle uğraşanlar varsa, başka neleri hesaplatabilirim? Eklemem gereken hesaplayıcılar varsa bana bildirebilirsiniz. Geri-bildirimleri değerlendirebilirim (yapamıyorsam eklemem).

SMPS adaptör hesaplayıcıları ve radyo amatörleri için telsiz programları ağır programlar. Onları yapamam. Bana yüksek frekans demeyin de ne derseniz deyin. Bunların haricinde programa bakıp ilham alarak “şunu da ekle” diyebilirsiniz.

1 Beğeni

Gerisini de biz katalım hocam. Biz de biraz python öğrenelim, yapay zekaya dayanmadan kullanışlı özellikler eklemeye çalışalım. Sizin emekleriniz, bence yeterli.

Github gibi kaynak koduna destek sitelerinden paketinizi geliştirmeye katkıda bulunmaya çalışalım.

Ayrıca yeni devreleri çizmek için şurada da tartışıldığı gibi paketin kurulum boyutunu resim nesnesi yerine çizim gibi gösterecek, böylece boyutu azaltacak latex kodlu metin dili üzerinden elektrik - elektronik devre şeması çizim paketleriyle geliştirmesine devam edilmeli.

https://www.reddit.com/r/LaTeX/comments/1alavhe/how_to_easily_draw_electrical_circuits_in_latex/?tl=tr

Örnek görsellerden:

Latex ve Tikz/Circitikz kütüphanesi ile örnek daha kapsamlı devre şeması görselleri:

Yok hocam durmak yok.

5 yeni özellik daha ekledim, paketledim sisteme kurdum. Şu anda test ediyorum.

7 segment display,
Toroid çekirdek,
SMD code,
Standart direnç bulucu,
Heatsink hesaplayıcı ekledim.

Testler bitsin paylaşırım.

1 Beğeni

Öyleyse tek başına ayrı olan bu programın bir de kardeşi olan, aynı isimli ve aynı işi yapan Libre Ofis makrosu ya da eklentisi hazırlamanızı bekleyenlerden biri de ben olacağım. Böylelikle çalışmanız, dünyadaki çoğu bilgisayarda çalışacak.

Bunun gibi

Sp Pro İnverter isimli aşağıdaki donanımdaki cihazın bilgisayar arayüzü, ürettiği grafiğini, üstteki bağlantıda paylaştığım eklenti ile Libre Office 'e paylaşıyor.

B0486-450x450

Yani Libre Office, eklentilerle modüler bir yapıya kavuşan ve zaten çoğu bilgisayarda yüklü olan bir paket. Dolayısıyla emeğinizin değer görme potansiyelini arttırıyor.
Bu tavsiyemi de bir değerlendirmenizi öneririm.

Teşekkür ederim.

Onu yapamam hocam ben. Makro nedir, onu bile bilmiyorum. Sadece gerçekten anladığım şeyler yapabiliyorum.

Bu arada sizin daha önce istediğinize çok yakın birşey de var:

O gördüğünüz resimleri falan hep elle çiziyorum. Baya emek var programda anca yapan bilir.

1 Beğeni

Bu sıralarda, işten çıkıp Destek AFAD Gönüllülük kursuna gittiğim için henüz deneme fırsatım olmadı.

Yalnız kablo çapına söyleyebileceğim, güzel görünüyor. Bizim ustalarımız, genellikle çalışma geriliminden ve cihaza gerekecek akımı öncelikle düşünüyorlar, kablo uzunluğunu ihmal ediyorlardı, bu sebeple kablo uzunluğu özelliği güzel düşünülmüş. Evet, paylaştığınız fotoğrafta, 2000W değerini 230V değerine bölünce kaç amper akım taşıyacağını biliyoruz ama herkes bu formülü düşünemiyor, bu sebeple oraya bunu gösteren akım değerini de koyar mısınız?

Tabii hocam olabilir. Hatta sigorta da önermiştiniz onu unutmuşum.

Anlaşıldı. Bunu daha yayınlayamayacağım. Allahtan her hesaplayıcı ayrı ayrı betikler halinde de iş yükü hafifliyor.

Sigorta önerisi ve Akım ekleyelim. Temelde çok basit zaten iki tane etiket iki tane QLineEdit yerleştireceğim. Formüle de biraz el attık mı hallederiz.

Diğer modüller de de sonuçlarda küçük sorunlar gördüm.

Mesela 2,7V gibi bir çıkış görünmesi gerekiyor. Program şöyle gösteriyor: 2.70000V
Şimdi böyle oldu mu işler karışır. Bazı milletler virgül yerine nokta kullanıyor. Ben programı uluslararası standartta tutuyorum o yüzden nokta var. Ama Türk kullanıcılar şaşırmasın diye sondaki sıfırları azaltmam lazım. Sonucu bastıran betiğe detaylı sonuç versin diye “6f” yazmıştım. Onu 2f’ye düşüreceğim. Böylece karışıklık olmaz. Bunu tüm py betiklerine tek tek uygulamam lazım, işler çoğaldı.

Bu yüzden yayınlama işi bugün iptal.

EDİT: Proje tamamlandı ve şurada yayınlandı:

1 Beğeni