Merhabalar.
Yeni almış olduğum USB Wifi Adaptörü pardus kurulu bilgisayarımda çalıştıramadım. Cihazın sağlamlığını test etmek için windows kurulu bir bilgisayara geçtim ve cihazın çalıştığına onay verdim.
Daha sonra sorun yaşadığım bilgisayarımda açılışta boot seçeneğinde windowsa geçtim orada da test ettim bu sayede günlük kullandığım bilgisayarımda da sorun olmadığını anladım.
Uzun lafın kısası pardus makinem cihazı bir türlü göremedi. Daha sonra interneti kurcaladım ve pardus forumuna da girdim. Burada da sorun yaşayanlar varmış.
Çözüme gelecek olursak;
Öncelikle benim ilk yaptığım seçenek linux kerneli sorgulamak oldu.
uname -r
ile kerneli öğreniyoruz.
Kernel sürümümüz 5.11’den küçük ise yani 5.10.xx.xx ise bende bu sürüm 5.10.0-21-amd64 idi.
sırayla aşağıdaki komutları terminale yazıyoruz.
sudo apt update
sudo apt install -y build-essential dkms git bc
git clone -b v5.6.1 GitHub - fastoe/RTL8812BU: Realtek RTL8812BU Driver for Linux
cd RTL8812BU
make
sudo make install
sudo reboot
make komutu biraz uzun sürebilir orada sabırla bekleyin.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra usb wifi kartınızı kullanabilirsiniz.
Kullanmak istediğim usb wifi kart internette satarken dualband olarak geçiyor fakat tek kanal üzerinden iletişim kuruyor. Benim hali hazırda kullandığım wifi kart zaten tek kanal üzerinden iletişim kuruyordu ben kablosuz performansımı arttırayım derken bir farklılık olmadı. Aşağıya linki bırakıyorum belki ihtiyacınız varsa alabilirsiniz.
Belki ben çift kanal için bir şeyi beceremiyorumdur. Becerirsem burada paylaşırım veya beceren olursa yorumlara beklerim.
Elimdeki wifi kartı iade etmeyeceğim. İlla bir işe yarar. Benim şimdilik işime yaramadı dahili wifi kart ile yola devam. Sanırsam dual band pcie wifi kart alacağım.
Onunla ilgili bir problem de yaşarsam burada paylaşırım.
Esen kalınız.