Şifremi kabul etmiyor

İyi günler,
Dün şifre değişikliği yapmıştım. Bugün ne eski şifremi ne yeni şifremi kabul etmiyor. Önceki konulardan bakıp komutla girmeye çalıştım ama yine kabul etmedi. Bilgisayar açılmıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Komutla geldiğim yere eski şifreyi girince de yeni şifreyi girincede “üzgünüm, yeniden deneyin.” Yazısı çıkıyor

sudo passwd KULLANICIADI komutu ile parolanızı yeniden değiştirmeye çalışınız.

Merhaba,

Şifrenizde Türkçe karakter kullanmayın. Ayrıca şifre girişi yaparken Caps Lock tuşu açık mı kontrol edin. Eğer şifrede sayı var ise, şifreyi yazarken sağdaki numlock ve sayı tuş grubunu kullanmadan giriş yapmayı deneyin.

Son kullanıcılarda genelde karşılaştığım sorunlar şifrelerde Türkçe karakter, numlock ve sayı tuşları, büyük harf tuşu (caps lock) gibi sorunlar. Ayrıca şifrenin unutulması da sürekli karşılaştığım bir durum. O yüzden şifrenin en az 8 karakter ve yeterli karşılıklıkta olmasının yanında şifre sahibi tarafından kolay hatırlanabilir olması çok önemli.

Eğer kurtarılacak verileriniz var ise harddiski sökün. Başka bir pardus bilgisayara (ara kablo ve güç kablosu) usb üzerinden bağlayın. Verilerinizi kurtardıktan sonra temiz kurulum yapın. En hızlı ve sağlıklısı bu bence.

Saygılar.

Teşekkür ederim ama sorun sizin söylediğiniz hiç bir şeyden kaynaklı değildi. root parolasını hatırlamıyorum buradan düzelttim. Bu komutları girince hatta karnel panic hatası verdi bilgisayar dondu. Uzun süre sonra kapatıp açınca giriş yapabildim. Aynı sıkıntıyı yaşayan olur diye anlatıyorum.
Ve ayrıca şifrem 4 tane sayıdan oluşmakta, değiştirmeli miyim?

https://drive.google.com/file/d/1_XNE3Q3SlaGOVqNHUxUl8eHERXzOF9rB/view?usp=drivesdk
Şifre değiştirmeye çalışırken böyle bir ekran geldi, bilgisayar güç düğmesinden dahi kapanmıyor yardımcı olur musunuz?

Yanlış yaptığım bir yer mi var? GRUB sayfasından c ile tty1pardus yazan komut sayfasına giriyorum. Adımı şifremi yazınca kabul etmiyor login incorrect uyarısı alıyorum sürekli. Ne komut kabul ediyor ne isim ne şifre. Neyi yanlış yapıyorum.
Başka bi sayfada ctrl+alt+f# komut ile tty giriş yapılır diyor ama grub sayfasında hiç biri çalışmıyor.

Bilgisayarınızı canlı sistemde açın ve Pardus’un kurulu olduğu diski bağlayın ve bu disk içersinde bulunan /etc/shadow dosyasını yönetici olarak açın. Dosya içinde kendi kullanıcı adınızı bulun.
İsminizin bulunduğu ilk : (ikinokta üstüste) işaretinden sonra başlayarak ikinci : (ikinokta üstüste) işaretine kadar seçin ve silip kaydedin. Bilgisayarınızı normal şekilde açın ve parolasız olarak giriş yapın.
Not: Örnek sonuç: fatma::18369:0:99999:7::: şeklinde gözükecek.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.