Smart Disk Doctor: HDD Sentinel Alternatifi

Bu program, ilk versiyonu olan Zeus HDD Doctor’un yenilenmiş versiyonudur. Bu versiyonla isim değiştirerek bazı geliştirmeler almıştır.

smartdocicon

Geliştirmeler:

• nVME aygıtlar için verilerin düzgün parse edilmesini sağlamak amacıyla JSON formatında okuma eklendi.

• Dil seçenekleri geldi: Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Japonca.

• GUI/UX Qt5’den Qt6’ya yükseltildi. Hem daha modern, hem de sistem temanızla daha uyumlu oldu.

• Diski satışa hazırla fonksiyonu ayak altından kaldırılıp, yeni bir diyalog penceresi üzerinden yapılır hale geldi.

• Detaylı rapor oluştur seçeneği, istemeyeceğiniz kadar analiz yapıp önünüze döker ve isterseniz txt formatında kaydeder.

• Puanlama, SMART verilerindeki kritik satırları değerlendirerek yapılır. Hiçbir hata görünmüyorsa, isterse 10 yıllık HDD kullanıyor olun, yine de %100 sağlıklı gösterir. Eğer tahmin edilen ömrü aşmışsanız, yine de uyarı alırsınız.

Ekran görüntüsü_2026-03-08_08-11-21

(Resimde gördüğünüz hata satırı artık yok)

Program Stabil mi?

Bilmiyorum. Ancak hala geliştiriliyor. nVME aygıtlarla ilgili sorunlar devam ediyor olabilir. Deneyip bildirirseniz, tekrar düzeltmeyi deneyebilirim. Benim bilgisayarım biraz eski olduğundan nVME kullanamıyorum, onun yerine SATA SSD var. Bu yüzden kodu test etme imkanım hiç yok. Kör atış yapıyorum. Bu yüzden sizden gelecek geribildirimlere ihtiyacım var. Bir sorun varsa bildirin.

İndir:

2.1 yazanı indirin, 2.0 sorunlu.

Özgür kullanımlar dilerim.

3 Beğeni

Şimdi tamamdır. Emeğine sağlık.

1 Beğeni

Bağımlılık listesi düzeltilerek yeniden paketlendi:

Ekran görüntüsü_2026-03-22_23-57-28

Üst versiyon bilgisi ile alttaki tutmuyor v.2.0.1 altta v2.0.2

Hocam tutmasın onu tekrar elden geçiricem ben. Şu anda programa dahil edilmesi gereken bazı şeyler var. Bu bir tür ara sürüm sıkıntı yok.

(Görünümünü birebir HDD Sentinel gibi yapacağım).

1 Beğeni

Hayata geçirdiğiniz projelerdeki profesyonellik ve kalite standardı takdire şayan. Başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ederim. Pardus’ a kattığınız değer ve yenilikçi yaklaşımlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

1 Beğeni

Çok sağolun hocam.

keps cim keri ehem ehem_optimized3

Aslına bakarsanız programlarımın
Yüzde 90’ını kendim için yapıyorum.
Yüzde 5’i boş zaman öldürmek için.
Yüzde 5’i kaba tabirle “piyasa yapmak” için.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.