Toshiba e-Studio 257 Fotokopi makinesi tarayıcısını kullanma

Merhaba arkadaşlar,
Toshiba renkli fotokopi makinalarını tanımlarker 450 modelini tanımlıyoruz, siyah beyazları tanımlarken 162 modelini tanımlıyoruz. Renklilerde tarayıcı kullanılıyor ancak , siyah- beyaz yazıcılarda tarayıcı kısmı kullanılamıyor. tarayıcıyı Toshiba e-Studio 257 Fotokopi makinesinde kullana bilmenin yolu var mı?
Yardımcı olan olursa sevinirim.
İyi çalışmalar.

Yazıcı kurulumu ve tarayıcı özelliğinin kullanılması ile ilgili @yavuz Yavuz Bey 'in iletisini buldum. İşinizi göreceğini düşünüyorum.

Ağ üzerinden tarama alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Yapmanız gerekenler;
1- Uçbirim açın wget --no-check-certificate https://kod.pardus.org.tr/yahyayildirim/vsftpd/raw/master/vsftpd_kur yazıp enter yapın. Sonra sudo bash vsftpd_kur ile kuruluma başlayın. İşlem bittikten sonra verilenleri not edin.

2-Kurulum bittikten sonra yazıcının ip adresini (/usr/lib/cups/backend-avaliable/snmp komutu ile öğrenebilirsiniz) herhangi bir tarayıcıdan girerek, web arayüzünden ayarlama yapın. Burası biraz karışık olabilir. YouTube’dan Windows için FTP ile Klasöre Tarama diye aratırsanız aynı işlem Linux içinde geçerlidir.

1 Beğeni

Size daha çabuk cevap verebilmek için okuduğum yeri Google Çeviri 'den çevirdim. Kaynak: https://openprinting.org/driver/Postscript-Toshiba/ sitesidir.

" Bu girdi altında Toshiba’nın PostScript yazıcıları için PPD dosyaları barındırılır. PostScript yazıcılar yerel olarak Linux ve Unix ortamlarında desteklenir, bu nedenle tüm yazdırma işlevlerine erişmek için yalnızca yazıcınız için PPD dosyasına ihtiyacınız vardır, sürücü yürütülebilir dosyasına gerek yoktur. PPD, yazıcıya özel özellikler ve kullanıcı tarafından ayarlanabilen seçenekler hakkında tüm bilgileri içerir ve yazdırma iletişim kutularının bu seçenekleri göstermesini sağlar ve kullanıcının yazıcının tüm işlevlerini kontrol etmesine olanak tanır.

PPD’lerin tarama veya faks gibi şeyleri değil, yalnızca yazıcıların yazdırma işlevlerini desteklediğini unutmayın.

Bu yazıcılar, diğer tüm PostScript yazıcılar gibi, genel PostScript PPD dosyalarıyla da çalışır, ancak bu durumda yazıcıya özgü tüm işlevlere erişemezsiniz. "

Üstte koyu olarak yazılan yerde yalnıza yazdırma için kullanılabilir yazıyor.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.