UYAP Girişinde Java Hatası

Üstad devlet kurumlarının hiçbirisinin pardusa geçeceğini sanmıyorum. Bir güncellemede e imza kullanılamıyor. Hangi devlet memuru bu sorunu çözecek. Biz linux tabanlı yazılıma yerli milli diye diye kendimizi kandırıyoruz. Onuda beceremiyoruz. Yıllardır pardus kullandım. Hiçbir sonuç yok. Şimdi ubuntu kurdum. Çok rahatım. En azından işimi yapabiliyorum.

Milli Savunma Bakanlığı; Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı; İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi; Aydın, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi; Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi; Bursa Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi; Şanlıurfa Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi; Aydın, Didim Devlet Hastanesi; Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi; İzmit Belediyesi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (5 merkez ve 40 il Müdürlüğü) yer alıyor. Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar Belediyeleri, Pendik Belediyesi, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, AFAD, Diyanet, okullarda bulunan akıllı tahtalar (182.717 adet ve her geçen gün sayısı artmaktadır.) ve bilişim sınıflarında ve daha yazamayacağım bir çok bakanlıklar, valilikleri, belediyeler, hastaneler, üniversiteler… Ufak bir araştırma ile daha birçok sonuçlara ulaşabilirsiniz.
.
Yaşanılan sorunları çözmek için forumdan, mailden, çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz. Bir önceki mesajda da görebileceğiniz gibi uzak bağlantı alınarak da yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.
.
Linux’un herhangi bir sahibi yoktur evrenseldir. Dünyada en çok tercih edilen debian tabanı seçilerek, geliştirilen özgün uygulamalarla millileştirilmiştir.
.
Not: Ubuntu’nun ayarlarından verilerinizin paylaşımlarını engellemeyi unutmayınız.

6 Beğeni

Sorunlar var , doğru.
Ama mücadeleye değer :slightly_smiling_face:
Saygılar

3 Beğeni

E imza falan denmiş ya e imza çalışıyo mu ki Linuxta şimdi bana da lazım oldu yapamadım bir türlü e tuğra dan aldım, uygulaması wine ile çalışmadı düzgün. Neyse windows la deniycez mecbur.

E-tuğra Linux desteği yok

Normalde yazılımı Java ile yazılmış lakin SafeSign firmasının SAM kartlarını kullanıyorlar. Onlarında Linux desteği var olarak görünüyor ama farklı bir sorun var. Teknik ekip ile iletişime geçilip bir çözüm geliştirilebilir.

https://transfer.sh/get/cyAmfwyaKn/EtugramAktivasyon.jar

1 Beğeni

e tugra pardus 21.5 de kullanabilirsiniz.

Kaan Bey, ben pardus 17.5 den beri pardus kullanıyorum. Ama artık şunu gördüm sistem iyi gideceğine, daha da kötüye gitmeye başladı. Stabil bir sistem değil. Pardus 21.4 den sonra sorunlar git gide çıkmaya başkladı ve bu sorunları aşamıyoruz. Söylediğiniz devlet kurumları, koskoca devletin için de cok az bir oran. İnşallah sorunlar çözülür bizde rahat bir şekilde kendi yazılımımızı kullanırız. Ayrıca e tugra pardus 21.5 de calısıyor. E tugra çalışmıyor diyen kullanıcının bilgisine. Ben e tugra kullanıyorum.

1 Beğeni

21.5 da nasıl yaptınız hocam anlatır mısınız? Şu jarlı olan program mı?

2 Beğeni

Well, when someone find this error then he can also check for browser compatibility and also can clear browser cache and cookies and if nothing work then can also try different browser for this.
I hope it work.
Thanks

Nasıl bir yöntem izlediniz?

Üstad ben uyap sorununu çözdüm. Şuanda kullanabiliyorum e -imza yı. Jnlp dosyasını İcedtea ile açmayacacaz. Open Web Start isminde programını indirip bilgisayarınıza kuruyoruz. Jnlp programını open Web start ile açarak kullanabiliyoruz. Java 17 veya kod yazmakla uğraşmadan kullanabiliyoruz.

3 Beğeni

Merhaba.

Open Web Start paketini Pardus 23 deposundan mı kurdunuz?

Sıfır pardus 23 kurulumunda başkaca ayar yaptınız mı?

Serkan bey; open Web start programı buradan (deb uzantılı dosya) indirip paket kurucu ile kurabilirsin. Diğer yapılması gerekenleri Salih bey yukarıda anlatmış.

1 Beğeni

Üstad işlerin yoğunluğu nedeniyle geç yazıyorum ama Aydın bey çok güzel açıklamış. Sadece openwebstart programını sitesinden indirin ve kurun e imza jnpl dosyasını openwebstart programıyla açın kendisi kuruyor zaten. Ben çok rahat Avukat portal, Uyap, Uets ve Kep adreslerini kullanıyorum. iced Tea ile boşuna uğraşmayın.

1 Beğeni

Cevaplar için teşekkür ederim.

Bir hevesle openwebstart kurdum ancak bir çok deneye rağmen eimza.jnlp yi çalıştırmadı.
Javanın son sürümünü kendisi yükledi. Diğer sürümleri de denedim.
Neyi yanlış yapıyor olabilirim sizce?
Sayın Salih Tolga Kutluap 'ı “kıskanmamak” elde değil .
Teşekkür ederim

üstad biraz gec döndüm size kusura bakmayın. Open Web Start ın yeni sürümü cıktı. Güncelleme yapmayın. Direk sitesinden güncel olanı indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor.

1 Beğeni

Maalesef , son sürüm ama hata mesajı veriyor

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.