Uzaktan Başka Bilgisayara Bağlanma

MEB filtresinden dolayı Teamviewer benzeri programlar çalışmıyor malum. Alpemix var, o da ücretli bir program.

Madem artık kamu kurumlarında yavaş yavaş pardus görmeye başlıyoruz, bununla ilgili, meb filtresinde de çalışacak bir uzaktan yardım programı yazılması düşünülüyor mu acaba? (Belki konsol üzerinden yapılabiliyordur ama bizim gibi acemi kullanıcılar için bu biraz daha önemli hale geliyor.)

Hele de özellikle yazıcılar gibi temel şeylerde pardus için ciddi sıkıntılar yaşarken, böyle bir program da şart diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Anydesk kullanabilirsiniz.

nomachine uzak bağlantı ve destek için.
Ayrıca okullarda bilgisayar sınıfları için Veyon diye bir uygulama mevcut.

Şu an bildiğim ve denediğim kadarıyla sadece Alpemix çalışıyor. O da ücretli. Ücretsiz olarak çok kısıtlı olarak kullanım izni veriyor.

Sanırım derdim tam anlaşılmadı. MEB filtresinden dolayı bir çok program çalıştırılmıyor, birçok siteye girilmiyor.

Bahsettiğiniz Anydesk ve Nomachine programlarının siteleri bile meb tarafından engelli. Programlar da çalışmıyor. Resimde de görüldüğü gibi.

Bu programları kullanamıyoruz.

Veyon için bilmiyorum ama kastım labaratuvar kontrolü değil. Bireysel, bir okuldaki bilgisayara başka okuldaki bilgisayardan erişim için.

1

1 Beğeni

Pardus mağazada anydesk ve teamviwer mevcut.

1 Beğeni

Muhtemelen portları direk kapatmışlardır yanş ssh vnc falan çalışmayacağından hiçbirisi çalışmayabilir. Yine de alternatifler var: 10 Best Team Viewer Alternatives for Linux in 2019

1 Beğeni

Alpemix de çalışmasa tamamen kapattılar diyeceğim ama o neden çalışıyor? Arayışa girmeme sebep olan o.

Selamunaleyküm
Hocam emin değilim ama belki chrome remote desktop var onu bi deneyebilir misiniz belki çalışır hem webden de çalışıyor

Listedekilerin çoğunu denedim. Hiçbiri çalışmadı. Sanırım Pardus Ekibi tarafından MEB ile dirsek temaslı, çalışan bir program yazarlarsa ancak kullanabileceğiz.

Aleykümselam. Onu daha önce denedim. Çalışmıyor.

Pardus mağazadan teamviewer veya anydesk kurup denediniz mi ?

Uygulamaların kendi sitelerinden bahsetmiyorum, Pardus Mağaza uygulaması üzerinden yüklemeden bahsediyorum. Web sitelerine erişim engeli olsa dahi uygulamaların çalışma ihtimali var.

1 Beğeni

Teamviewer ve anydesk localde yetki olmasada İp üzerinden çalışmakta.

Mesele sadece sitelerine ulaşamama değil. Teamviewer’ı da Anydesk’i de kurdum mağazadan. ama internet yokmuş gibi davranıyor. İD ve şifre vermiyor. Başka bilgisayara bağlanmayı deneyince de bağlamıyor. MEBBİS filtresine takılıyor yani. Yukarıda bahsedilen programların çoğunu kurdum. Olmuyor.

MEBBİS internet filtresinden dolayı birçok siteye giriş de yapılamıyor. web whtasapp ve youtube girişleri de yoktu mesela, yeni açtılar. Sitelere girilmiyordu. Haliyle bu diğer programlar da çalışmıyor. Çalışan sadece Alpemix var şimdiye kadar gördüğümüz. O da ücretli program olduğundan, ücretsiz olarak kısa süreli kullandırıyor.

Teamviewer da Ekstralar–> Seçenekler–> Genel–> Ağ ayarları–> Gelen Lan bağlantılarını kabul et dendiğinde localde id değilde ip yazarsanız bağlantı sağlayabilirsiniz.

Bunu dediğimizde sadece aynı ağa bağlı bilgisayarlar arasında mı erişim sağlanabiliyor? Çünkü bu şekilde IP adresini veriyor. Sadece LAN bağlantıları mümkün diye bilgi var altta. Telefondan bilgisayara bağlanmaya çalıştığımda da bulunamıyor diyor.

Bilgisayardan telefona bağlanmaya çalıştığımda ise Bağlantı kuruluyor ekranında dönüp duruyor ama bağlanmıyor.

Öğrenciler MEB internetinden yasaklı sitelere girebiliyorlardı. Sanırım çoğu VPN kullanıyordu. O yöntemi deneyibilirsiniz.

O yöntem çok eskiden geçerliydi. Şimdi VPN’leri de engellediler. O da işe yaramıyor.

Anlaşılan mevcutta bu işi çözecek bir yöntem yok. Olacak tek şey, Pardus ekibi tarafından bu iş için meb ile iletişimde olarak yeni bir program yazılması.

Pardus ekibini ilgilendiren bir durum olduğunu düşünmüyorum. MEB’in kendi yarattığı sorunu MEB çözmeli. Uzak bağlantı sistemlerinden birini seçip, yasakları ona uygun biçimde gevşetmeleri gerek. Yeni uygulama yazılmasında sorun yok ama yasaklar gevşetilmediği sürece muhtemelen o da çalışmayacaktır.

1 Beğeni