Wine bu yazılımı çalıştırabilirmi?

Merhaba üstadlar bu zamana kadar windows işletim sistemlerini kullandım lakin artık kurtulmak istiyorum ve şirket bilgisayarlarınıda aynı şekilde bu bağımlılıktan kurtarmak istiyorum. Pardusta acemiyim şirket içinde zamanında sadece windows’ a yazılan bir adisyon yazılımımız ve bu yazılımın çalışabilmesi için kullandığımız usb kilit var. Yazılımı kurulum setup’ı olmadığı için dosyalarını program files altına kopyalayıp öyle çalıştırıyoruz veritabanı için MSSQLServer kullanıyoruz. Usb kilidin çalışması için küçük bir yazılımı var lakin netframework 4.0 olmadan kurulmuyor ayriyeten kayıt defterine işlenmesi gereken reg kaydı ve program içi menülere girebilmek için regsvr32 kaydı var. Acemi olduğum için tam anlatamamış olabilirim bu yüzden hepinizden özür diliyorum konuyla ilgili daha önce bu tür yazılımları pardus üzerinde çalıştırmış olan varsa ve aydınlatabilirse çok sevinirim.

1 Beğeni

Bu konudaki tariflerle Mono kurulumu yapın. Önce Mono ile çalıştırmayı deneyin. Çalışmazsa, Mono ile derleyip, öyle deneyin.
Wine en son tercihiniz olsun.

Not: Mono, Microsoft sponsorluğunda geliştirilen bir .Net Framework uyarlamasıdır.

2 Beğeni

Yanlış anlamadıysam wineden netframework kurmadan monoyla kurmayı deneyin dediniz yarın mutlaka deneyeceğim ilginiz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Merhaba Kerem,

wine yerine playon linux deneseniz olmaz mi?

https://www.playonlinux.com/en/download.html

Yada Virtualboxu kurup onun icerisinie windows kurabilisiniz

https://www.virtualbox.org/

Maalesef windos iso sunun linkini paylasamayacagim. Bir sene rozetini kazandigim halde, bu forum beni yeni kulanici olarak tanimliyor :smiley: Lütfen adminlere bildirelim!

Saglicakla kaliniz

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.